Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Art Safari 2021 ( 5 septembrie și 3 octombrie 2021)

Cea de-a 8-a ediție Art Safari a expus opere în valoare totală de 9 milioane de euro, care au fost grupate în patru pavilioane expoziționale:

Pavilionul Muzeal: Samuel Mützner. Pe urmele lui Claude Monet

Pavilionul invitat: Seducție și triumf în artă. Femei-artist în România

Pavilionul Central: Constantin Piliuță. Culoare de zenit

Pavilionul Contemporan: Superheroes/Antiheroes. Tendințe în arta contemporană românească

Și ediția din acest an s-a desfășurat în condiții de prevenție medicală, însă în ciuda controlului îngreunat de măsurile de limitare a capacității, arta și-a păstrat locul în inima și în agenda românilor. Numărul mare al celor care au dorit să viziteze și în acest an muzeul temporar Art Safari i-a determinat pe organizatori să prelungească cu o săptămâna expoziția, pentru a împăca apetitul cultural al vizitatorilor cu controlul riguros al accesului.

„Noile reguli de acces la evenimente, ce au intrat treptat în efect în ultimele zile, nu au împiedicat accesul la Art Safari, deoarece evenimentul a fost gândit și organizat încă de la bun început cu respectarea strictă a regulilor de prevenție în vigoare în toamna anului trecut. Suntem recunoscători autorităților culturale că au gândit regulile de participare la expozițiile de tip muzeal astfel încât să dea totuși posibilitatea publicului să acceseze muzeele, iar arta să își poată îndeplini menirea”, a punctat Ioana Ciocan, Directorul Art Safari.

Night Tours au făcut și în acest an savoarea Art Safari. Peste 3500 de vizitatori au ales în 2021 experiențele personalizate de vizitare a Pavilionul de Artă București, bucurându-se de ghidaj, muzică live și cocktail party-uri.

Evenimentul Art Safari se află sub patronajul Ministerului Culturii, Primăriei Municipiului București și UNESCO România și este realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român și Muzeul Municipiului București.

Din 2022, Art Safari se va transforma sub ochii noștri și va deveni dintr-un muzeu temporar unul instituționalizat. Primul sediu permanent al Pavilionul de Artă București urmează să fie același Palat Dacia-România, în baza unui parteneriat semnat pe doi ani între Art Safari și Muzeul Municipiului București, de folosire împreună a spațiului expozițional al Palatului Dacia-România. Palatul Dacia-România urmează să găzduiască în viitor, după operațiunile cuvenite de consolidare, renovare și amenajare muzeală corespunzătoare, Pinacoteca Municipiului București.

...............................................................

Art Safari, operator cultural independent care acționează pe scena de artă din România, este cunoscut îndeosebi pentru organizarea anuală a Pavilionului de Artă București, ale cărui expoziții au fost vizitate de aprox. 231.000 de persoane în cele 8 ediții de până acum. Alături de expozițiile curatoriale, organizate în București sau în străinătate, Art Safari promovează conținut educațional pentru toate vârstele, găzduind inclusiv ateliere de artă pentru copii și tururi ghidate pentru copii și adolescenți.

Dinu Moraru    10/4/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian