Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Domnul Mitrica, Blajinul


Pentru ca n-a facut mai nimic nici anul acesta, adica putin, foarte putin, mult mai putin decat foarte putin, pentru ca nici nu a scris decat foarte putin, nici nu a vorbit decat foarte putin, nici nu s-a intalnit cu nimeni, si nu a comunicat cu nimeni, decat foarte, foarte, foarte putin, asa cum ii cade bine unui om bogat, rasplatiti cu toate onorurule si beneficiile tarii lui, ajutat din toate puterile, de pe toate meridianele, de toti cei de aceeasi simtire, adica, econoama, sa nu cumva sa se risipeasca ceva si cineva din resursele acestea – vai!, neregenerabile !, ale Planetei! - pentru ca a participat – formal! - si informal! - la niste simpozioane, conferinte, si tot felul de programe – la care au batut campii unii in paragrafe si alineate mai mult plagiate – din care nu intelegea mai nimeni nimic – dar participau si veneau cu insufletire, ca sa faca turism, sa manance, sa bea, sa se distreze cat de cat si sa mai iasa din universul acesta con centrationar, si sa mai impuste un ban – ca daca te bazezi pe salariu!.... -si sa ajunga si ei, diplomati - pentru ca a batut toti topografii, ba i-a m mai scos si in strada ca sa bata, si sa se bata intre ei, si sa il sus..tina...si in urma acestui act a dat toata Planeta in Covid, de fericire, si a fost incantata – ce efect au lecturile, scoala, tipografiile, bibliotecile, si intalnirile, intre oameni cu carte – asupra vietii si vietilor noastre, ale tuturor, in general, pentru ca a fost si el batait gigel, mi-a promis o diploma, care nici nu a mai ajuns pana la mine ( probabil ca a fost desfacuta si furata, ca sa se analizeze ce contine, si ce este in ea, si se poate lua ), pentru ca prea era linistit, prea era bonom, prea era nepasator, prea ii trata pe toti, macar cu cate un cuvant, de la distanta, pentru ca prea se dadea mare, cu toccata ceata si sleahta lui de admiratori, in mijlocul carora era mereu, se fotografia mereu, si nu mai incapea , la drept vorbind, nimeni de el, pe niciun ecran, media, lșa nicio manifestare, ba – ajunsesera la idei si dadea mari pricini de ingrijorare tuturor, asta ne lasa fara nicun ban , ia tot, el! - si pe noi ne lasa cu buza umflata!
Pentru ca stia tot, derspre oricine, cele mai mici amanunte, din viata publica si personala, la zi, la cuanta, avea arhive si dosare intregi!, in minte, in cap, ba – si pe alte suporturi, care se afla inca in cercetare, si documentare, si arhivare ( mostenirile pretioase de valorificat trebuie bine pastrate, si la momentul oportun, pac!, cu ele, la.... ), din toate aceste motive, si din multe altele, cand am auzit de starea enorma de fericire in care a ajuns cu tot, dar mai ales cu bucuria de la el, de la in inima, de atata sarbatoare, si sarbatori peste sarbatori, nu ne-a lasat inima, desi pe noi ne lasa cand le e lumea mai draga, altora, si ne-am depasit pe noi insine, reusind sa ii scriem un volum intreg, dedicat, cu laude, cu omagii, cu ditirambi, pentru activitatea depusa, pentru viziunea si viziunile lui, si proiectele lui,m derspre munca., si viata, cu geniul lui, cu onoarea si onorurile de care se bucura, absolut si de necontestat, pe toate merdianele lumii, si ale tgarii, cu elogiile pe care I le-au adresat cei mai mari sefi de cuvant, de partide, si de stat, guverne, antreprenoriat, patronat, de orice coloratura s-au aflat, aflate in slujba binelui care se face bine. Ca ni s-a parut ca a fost destul ded curat, si nu merita sa fie si anchetat, si arestat, si inchis, si torturat, ca sa spuna tot ce stie. Pana la urma tot se afla, sau s-a aflat dejam dinainte, cum este si normal!

Si pentru ca era prea usor sa trecem peste meritele noastre mai presus de orice egal, in starea lui de azi, va multumim dv., binevoitoare forte atotputernice, lumesti, si c eresti, si pentru aceasta maxima minune, de a-l intoarce pe acest ratacit, la locul lui de zi si noapte cazna, batut, citgit, scris, ordonat, comandat, impartit in stanga si in dreapta, pentru propriul profit, si profitul intregului stat, si state!

29 august 2021

Cu deosebit respect,
Jianu Liviu-FlorianJianu Liviu-Florian    8/30/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian