Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Actiuni culturale in dulcele târg al Iasilor

Căldură mare în ALPI !

Duminică, 11 iulie 2021, la înăltimea etajului I al Bibliotecii Judetene "Gheorghe Asachi" din Iasi, ALPI a intrat la răcoarea instalatiei de aer conditionat, afară fiind peste 33 grade Celsius. Membrii Asociatiei Literare Păstorel Iasi / ALPI au învins astfel canicula duminicală a momentului, derulând pe răbojul unui desfăsurător elaborat de presedintele Mihai Batog-Bujenită tot ce au mai bun, din punct de vedere literar, umoristii ieseni si vasluieni la ora actuală. Adică multe catrene, epigrame, aforisme, poezii si alte "bazaconii" care produc zâmbete si chiar râsul în hohote ai celor prezenti.
După prezentarea cărtilor si revistelor cu impact ALPI, printre ele fiind si volumul "Arca lui Noe", editat chiar de supersonicul "MBB", adică comandorul de aviatie Mihai Batog-Bujenită, au urcat pe "scenă" creatorii de umor prezenti în sală, care au citit din propriile creatii, unele mai bune decât altele.
Astfel, în aplauzele publicului, s-au dat în... spectacol doamnele Valentina Lates, Doina Toma, Silvia Hodas, Cornelia Livia Bejan, Viorica Serban, urmate de domnii Mihai Batog-Bujenită, Mihai Haivas (care a fost si portavocea maestrului Eugen Deutsch), Constantin Mihai, Constantin Profir, Vasile Larco, Ioan Hodas, Nicolae Viziteu (care i-a sunat la un moment dat clopotelul, dar domnia sa a continuat recitalul din public) si Doru Melnic, ultimul recitând un text umoristic cu 130 legături geografice de tot râsul, dar si parodia "Minerii pe ulite", după George Cosbuc!
În timpul manifestării, jurnalistul si scriitorul Dan Teodorescu a primit felicitările de rigoare din partea presedintelui Mihai Batog-Bujenită, în urma unui important premiu la sectiunea "Carte" primit din partea UZPR, într-o grandioasă manifestare culturală care a avut loc pe 8 iulie a.c. în Studioul 3 al TVR Bucuresti.
Membrii ALPI se vor reîntâlni duminică, pe 8 august 2021, ora 10.00, când vor pune din nou tara la cale în aceeasi locatie...

Careul de "V" de la Muzeul Municipal "Regina Maria" Iasi în plină actiune!

În aceste vremuri „relaxate” dar totusi cu măsuri de protectie, filiala ieseană a Societătii pentru Cultura si Literatura Română în Bucovina a organizat o nouă Amiază culturală, cea de-a XCV-a, ocazie cu care au fost lansate volumele:
- romanul semnat de profesorul Victor Iosif, "Vocatia unei vieti banale", Editura PIM Iasi - 2021;
- lucrarea de istorie si critică literară realizată de poeta Valentina Lates, "Cocota de cauciuc negru a lui Vasile Diacon văzută de…", Editura PIM Iasi - 2020.
Întâlnirea culturală dintr-o sâmbătă fierbinte tinând cont de temperatura din extzerior, de peste 30 grade Celsius, a avut loc sâmbătă, 10 iulie 2021, de la ora 11.00, în Salonul de stampe japoneze al Muzeului Municipal "Regina Maria" din Iasi, acolo unde directoarea dr. Aurica Ichim este mereu o gazdă primitoare pentru scriitorii moldoveni si nu numai.
Într-un eveniment cultural moderat de Vasile Diacon, cartea lui Victor Iosif a fost prezentată de scriitorul Mihai Batog-Bujenită, iar despre lucrarea doamnei Valentina Lates a vorbit poetul Valeriu Stancu.
După cum s-a observat, din prezidiul manifestării au făcut parte VASILE (Diacon), VALERIU (Stancu), VALENTINA (Lates) si VICTOR (Iosif), un adevărat careu de "V" al literaturii iesene.
Dacă despre "Cocota de cauciuc negru a lui Vasile Diacon", fosta mezzosoprană a Operei ieene, Valentina Lates, a declarat că o piesă de teatru si un film sunt binevenite după un scenariu adecvat volumului, iar autorul Vasile Diacon ar merita admis în Academia Română, venit din sală, prof. univ. dr. Nicolae Cretu a spus de toate, ca un adevărat orator ce este, dar nu s-a referit deloc la cele două volume puse acum în dezbatere publică.
Au mai recitat epigrame Mihai Haivas (din partea lui Eugen Deutsch) si Vasile Larco.
Moderatorul manifestării a fost scriitorul Vasile Diacon, presedintele filialei iesene a bucovinenilor din nord-estul României.

...........................

Dan Teodorescu / Iasi


Dan Teodorescu    7/11/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian