Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestinã
Note de carierã
Condeie din diasporã
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouã
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastrã
Traditii
Limba noastrã
Lumea în care trãim
Pagini despre stiintã si tehnicã
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhiv� 2024
Articole Arhiv� 2023
Articole Arhiv� 2022
Articole Arhiv� 2021
Articole Arhiv� 2020
Articole Arhiv� 2019
Articole Arhiv� 2018
Articole Arhiv� 2017
Articole Arhiv� 2016
Articole Arhiv� 2015
Articole Arhiv� 2014
Articole Arhiv� 2013
Articole Arhiv� 2012
Articole Arhiv� 2011
Articole Arhiv� 2010
Articole Arhiv� 2009
Articole Arhiv� 2008
Articole Arhiv� 2007
Articole Arhiv� 2006
Articole Arhiv� 2005
Articole Arhiv� 2004
Articole Arhiv� 2003
Articole Arhiv� 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Orizonturi euristice

In conditiile unei explozii informationale fara precedent, ale diversificarii si aprofundarii domeneniilor cunoasterii, se impune o abordare stiintifica novatoare a Existentei, avand o deschidere larga catre filosofie si religie.
De mai bine de doua decenii am fost preocupat de stabilirea unui nou model gnoseologic, in care spatiul, timpul, substanta, campurile fizice, energia si informatia sa fie abordate unitar.
In aceasta lucrare sunt prezentate bazele teoriei dipolilor vortex, conceptie cu valente explicative si predictive deloc neglijabile, in care sunt analizate structurile elementare si interactiunile fundamentale din Univers, semnificatiile unor notiuni stiintifice, legile de variatie si de conservare pentru marimile fizice, dualismul unda – corpuscul, interpretarea functiei de unda asociata unei microparticule, cuantificarea spatio-temporala, generarea antiparticulelor si fenomenul de anihilare, formularea unitara a campurilor electromagnetic si gravitational etc.
Dipolul vortex este un model fizic asociat oricarei microparticule si campurilor de forta generate, avand rolul de punte de legatura intre Universul nostru (format din materie) si Universul complementar (format din antimaterie) prin care se face schimb de particule universale primordiale. Fotonii si gravitonii sunt particule universale primordiale care ies, respectiv intra in dipolii vortex.
Explicarea expansiunii accelerate a Universului nostru si demonstrarea teoretica a legii lui Hubble constituie argumente pertinente pentru validarea teoriei dipolilor vortex, in care particulele universale primordiale sunt cuante elementare, nu numai pentru energie, masa, sarcina electrica, impuls mecanic sau informatie, ci si cuante spatio-temporale.
Afirmatia lui Lavoisier ca in natura “nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”, face trimitere la preocuparea savantilor de a gasi o lege unitara a materiei bazata pe conservarea generalizata si echivalenta generalizata. Este meritul lui Albert Einstein de a fi dedus echivalenta dintre masa si energie si de a fi elaborat un model geometric al Existentei in care spatiul, timpul si gravitatia sunt corelate prin metrica Riemann.
Reflectarea realitatii de catre om este un proces deosebit de complex, care se realizeaza progresiv prin adevaruri relative despre structura materiei, conexiunea universala a fenomenelor, dialectica materie-spirit, raporturile dintre subiectul cunoscator si realitatea obiectiva etc.
Personalitati ilustre, precum Aristotel, Newton, Maxwell, Kant si Hegel, au contribuit la constructia edificiului magnific al culturii universale, avand numeroase turnuri inalte pentru vizitatorii temerari care admira panorama vasta a cunoasterii Existentei, insa marea provocare pentru slujitorii culturii din vremurile noastre este sa priveasca dincolo de orizont.
Lucrarea “Orizonturi euristice” este destinata cu precadere cercetatorilor preocupati de aprofundarea, sistematizarea si extinderea frontierelor cunoasterii actuale, dar este utila tuturor celor interesati in descifrarea enigmelor realitatii obiective.
Dragi cititori, continutul integral al lucrãrii este prezentat pe https://www.academia.edu/49413054/Orizonturi_euristice

Tudor Vasile    7/2/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian