Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2023
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Chipul lumii


“…și cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca și cum nu s'ar folosi deplin;
căci chipul lumii acesteia trece. “(I Corinteni 7.31)

La plinirea vremii, adică atunci când circumstanțele istorice și spirituale erau foarte tulburi, Cuvântul, Fiul lui Dumnezeu, S-a înomenit și a intreprins o …resetare divino-umană pentru toată omenirea, altminteri lumea s-ar fi prăpădit de mult.

Luat prin surprindere, Satana, a început să submineze această lucrare mântuitoare, salvatoare, cu resetările lui: erezii, teorii și ideologii ateiste,revoluții, războaie etc. Falsuri, pentru că: “El de la'nceput a fost ucigător de oameni și nu a rămas întru adevăr, pentru că adevăr nu este întru el. Când el grăiește minciuna, dintr'ale lui grăiește, fiindcă el mincinos este, și tatăl minciunii. “ (Ioan 8,44,BVA/vezi: https://biblia.dervent.ro/index.php#NT-Mt-08 )

În loc de “ În lume necaz veți avea; dar îndrăzniți!: Eu am biruit lumea!“ (Ioan 16,33.BVA ), Iisus Hristos ar fi putut spune “ În lume falsă resetare veți avea; dar îndrăzniți!: Eu am biruit lumea!“. Auditoriul n-ar fi înțeles. Fiecare etapă a istoriei cu vocabularul ei.

În aceste vremuri - cele mai din urmă, - minciuna, îmbrăcând camuflaje salvatoare, s-a oficializat peste tot și oamenii, crezând totul, de bună (?) credință ( și cu Dumnezeu, și cu Mamona!) o apără pătimaș.

De la începutul mileniului trei, ne-a invadat sustenabilul ( durabilul).

WBCSD- World Business Council For Sustainable Development ( Consiliul Mondial al Afacerilor pentru Dezvoltare Sustenabilă), un profet mincinos instituționalizat ( s-au înmulțit ca păduchii) lansează o viziune optimistă și … rezilientă până în 2050, în ciuda evidentei aglomerării a problemelor politice, climaterice, economice, sociale, militare, educaționale, spirituale, medicale etc.etc. (https://www.wbcsd.org/Overview/About-us/Vision-2050 )

Citind cu atenție, în duh și-n adevăr, Sfânta Scriptură sau numai Sfânta Evanghelie, cu luare aminte la ce se întâmplă în jurul nostrum și cu noi, vom căpăta viziunea corectă asupra … fragilității crescânde a acestei lumi, fără Dumnezeul Cel Viu. Îngrijorător și pesimist…Dimpotrivă, foarte optimist, pentru cine crede!

Lumea nu se va termina printr-un “big crunch” și revenirea la “ singularitatea inițială, un boț de materie inertă. O altă teorie “ științifică”, un alt plagiat fals după Sfânta Scriptură.

Mai întâi trecem prin “ necazul acelor zile”, adică falsa “ mare resetare” ( the great reset):

“Iar îndată după necazul acelor zile, soarele se va întuneca și luna nu-și va mai da lumina, iar stelele vor cădea din cer și puterile cerului se vor clătina./ Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului și vor plânge toate semințiile pământului și-L vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere și cu slavă multă.” (Matei 24, 29-30,BVA/ vezi: https://biblia.dervent.ro/index.php#NT-Mt-24 )

După venirea Fiului Omului, urmează judecata tuturor celor morți ( și înviați) și a celor vii ( vii la momentul venirii lui Hristos), după care filmul se termina cu happy sau unhappy end:

După obșteasca judecată,
Aflăm verdict la capăt de generic:
Lumina cea neînserată
Sau cel mai dinafară întuneric.

Ṣi unde va fi “ lumina neînserată”? Aici: “ Și-am văzut un cer nou și un pământ nou; fiindcă cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut, iar marea nu mai este./Și-am văzut cetatea cea sfântă, noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu, gătită ca o mireasă'mpodobită pentru mirele ei./Și-am auzit venind din tron un glas puternic care zicea: „Iată locuirea lui Dumnezeu cu oamenii; și El va locui cu ei, și ei vor fi poporul Său și Dumnezeu Însuși va fi cu ei./Și El va șterge toată lacrima din ochii lor; și moarte nu va mai fi; nici bocet, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi, căci cele dintâi lucruri au trecut“. (Apocalipsa 21, 1-4,BVA)

Dar întunericul cel mai dinafară? Aici: “ Iar pe sluga cea netrebnică aruncați-o întru întunericul cel mai din afară. Acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților.” (Matei 25,30,BVA)

În istoria Bisericii lui Hristos în lume, există multe experiențe ale “ luminii neînserate” și ale “ întunericului celui mai dinafară”.

Pregătirea pentru experimentarea veșnică a luminii sau a întunericului se face cât suntem în această viață.

După cum se… înfășoară lucrurile, am o bănuială, că nu va mai fi un an 2050 și nici măcar 2040… O părere personală.


Nicușor Gliga     6/11/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian