Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
La despartirea de Herman Victorov

Cred ca nu intamplator l-a chemat Dumnezeu in lumina Lui eterna pe marele om care a fost Herman Victorov in chiar Saptamana Patimilor.
De a fi avut privilegiul sa-l cunosc ramane unul din marile daruri cu care viata m-a innobilat.

Stiu ce a insemnat el pentru intreaga comunitate romaneasca din acea parte de lume unde i-a inaltat chip de bronz Luceafarului limbii romane cel mutat in linistea neuitarii, acolo la Windsor, in fata Bisericii ortodoxe.
Stiu cat de mult aprecia actiunile culturale de la Campul Romanesc omul acela minunat care nu a fost strain de munca si care, nu general, ci soldat s-a socotit a fi intreaga viata "pe campul muncii".

Stiu cat o aprecia pe colaboratoarea sa intr-ale scrisului - Mihaela Ignat care i-a asezat in pagina de carte tulburatoarele sale marturii dintr-o viata cu umbre si lumini, pe care a infruntat-o cu destoinicie.
Si mai stiu ca fara generozitatea cu care m-a innobilat pe mine - o necunoscuta - "marele public", nimerita din intamplare la Libraria "Eminescu" din Bucuresti, cu prilejul lansarii volumului sau de memorii "Din.viata unui om oarecare", eu n-as fi ajuns in Canada si n-as fi lasat la randul meu marturie ca pamantul poate avea si forma unei frunze de artar, si chipul unui om intre oameni, indragostit de Cuvant si, pentru care Romania si limba dorului ii erau altar de taina solara.

Cred ca in Sfanta zi a Luminii si a Invierii din anul fara gratie 2021, lumina de om care a fost Herman Victorov s-a mutat in noi si va dainui de-a pururi cat vor fi in graiurile lumii si graiul romanesc, si dorul-dor. "Caci moartea nu e moarte, ci doar mutare in vecia vietii".

Si-apoi, fii mai putin trufasa, Moarte! Se cuvine s-admiti ca in zadar se crede c-ai fi de neinvins, puternica, temuta tuturor... Nu, nu toti cei ce-ti trec pragul, si mor!

Adauga-se multelor ganduri cu care toti ce l-au conoscut pe marele nostru disparut ii binecuvanteaza memoria, si ruga mea ca: Dumnezeu sa-l aseze de-a dreapta Sa, intre cei cu lumina insemnati, pentru ca, daca si prin lumea ACEEA ar mai fi ceva de rezolvat, cu siguranta Herman Victorov va gasi rezolvare!Paula Romanescu    5/3/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian