Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Teoria unitară a Existentei

Abordarea transdisciplinară a cunoasterii stiintifice are la bază conceptul de dipol vortex, având semnificatia de model fizic asociat microparticulelor si câmpurilor de forte generate, fiind o punte de legătură între Universul nostru si Universul complementar, prin care se face schimb de particule universale primordiale.
Altfel spus, Existenta este concepută ca unitate în diversitate în cadrul unui Univers cvadridimensional dual, fără limite spatio-temporale, de tip Multivers dual, care include Universul nostru (format din materie) si Universul complementar (format din antimaterie).
Particulele universale primordiale sunt cuante elementare, nu numai pentru energie, masă, sarcină electrică, impuls mecanic sau informație, ci si cuante spatio-temporale.
Fotonii si gravitonii sunt particule universale primordiale care ies, respectiv intră în dipolii vortex, au un timp de viată infinit, nu au masă de repaus, ci doar masă de miscare, sunt de tip bosoni si se deplasează cu viteza luminii în vid.
Această conceptie stiintifică novatoare permite abordarea unitară a câmpurilor electromagnetic si gravitaţional, descifrarea enigmei gravitonului, generarea antiparticulelor si fenomenul de anihilare, justificarea dualismului undă-corpuscul si a functiei de undă, cuantificarea mărimilor fizice, structurarea materiei pe diverse nivele de organizare, explicarea expansiunii accelerate a Universului si demonstrarea legii lui Hubble, aprofundarea dialecticii cauzalitate-întâmplare, obiectiv-subiectiv etc.
Teoria dipolilor vortex pune în evidentă legăturile intrinseci dintre spatiu, timp, devenirea si structurarea materiei pe diverse nivele de organizare, de la microcosmos la macrocosmos si megacosmos.
Pentru cei marcati de pasiunea pentru descifrarea enigmelor Existentei, un sistem cognitiv devine util atunci când are valente explicative si predictive remarcabile, iar ratiunea si disponibilitătile creative se derulează într-un cadru motivațional caracterizat prin trăiri emotionale intense, coerenta ideilor si profunzime, dar si prin flexibilitate pentru deschiderea largă a stiintei către filosofie si religie.
Pe traiectoria evolutivă a culturii si civilizatiei, fiecare om este o verigă în reteaua informatională vastă dintre generatii, menirea acestuia în relationarea cu semenii fiind de împlinire spirituală prin adevăruri relative din ce în ce mai riguroase, pe măsură ce societatea tinde asimptotic către perfecțiune și adevărul absolut.
Suntem fiinte rationale, dar si emotionale, care rezonează la provocările si încărcătura de mister a lumii în care trăim, în aspiratia la fericire si întelepciune, având reperele centrate pe valorile perene de bine, frumos, dreptate și adevăr.
Într-o exprimare sugestivă, cunoasterea si devenirea umană înseamnă să-ti primenesti spiritul cu lumină, pentru a înlocui progresiv întunericul din tine cu harul întelepciunii.
Să nu se uite că trebuie să trăiești cu intensitate clipa, prezentul fiind poarta de intrare dinspre trecut spre viitor, deci reprezintă o măsură a implicării directe în derularea evenimentelor la trecerea prin această lume contradictorie, deosebit de complexă, dar și fascinantă, având în vedere că impactul mostenirii lăsate contează pentru posteritate.
Te invit, stimate cititorule, să uiti de grijile cotidiene pentru un răgaz de reflectii euristice despre sensul si valoarea vietii, prin accesarea informatiilor prezentate pe site-ul http://www.academia.edu/38212537/Teoria_unitara_a_Existentei





Tudor Vasile    6/24/2024


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian