Sanatate : Posibilitati de prevenire a cancerului
Cind se vorbeste de prevenirea cancerului, de obicei se considera terapii sau proceduri ca biopsii, razele-X, mamograme, colonoscopii, chemoterapia.
Desi scopul acestor proceduri este de a ajuta pacientul cu cancer, se ridica o intrebare: Sint toate acestea folositoare organismului in intregime?
Medicina moderna priveste prevenirea cancerului ca si detectarea timpurie. Masuri pozitive spre detectarea timpurie sint importante dar prevenirea in sine inseamna evitarea aparitiei cancerului.
Statisticile arata ca in Ontario numai 1% dint 1 $ bilion al bugetului pentru cercetari este alocat cercetarii in prevenirea cancerului. Aceasta suma este -numeric- aproape inexistenta.
O parte importanta in prevenirea cancerului este educatia publicului si de aici, intelegerea procesului de aparitie a acestei boli care, odata ce isi manifesta simptomele, ingrozeste pe oricine.
Cancerul este o boala care apare si se dezvolta in timp indelungat, cauzat de o multitudine de factori si la nivel multi-dimensional. Factorii invocati in aparitia acestei boli sint: nutritia, mediul inconjurator, conditia fiziologica, sociala si emotionala, psihologia si spiritualitatea.
Doua mecanisme importante sint implicate in procesul de aparitoe si dezvoltare: 1) Iritarea directa, cauzind schimbari la nivel celular si DNA. 2) Conditia sistemului imunitar al organismului.
Elementele carsinogene din alimentatie interfera cu DNA in nucleul celulei modificind structura si potentialul acesteia de a se dezvolta normal. In mod natural, organismul nostru poseda posibilitati uimitoare pentru refacerea DNA-ului si celulelor deranjate insa, atunci cind sistemul imunitar este slabit, boala se declanseaza si ia proportii mult mai usor. Pagubele clinice sint cauzate de radicalii liberi- molecule instabile produse normal de metabolism. Radicalii liberi sint provocati de reactiile chimice si de enzimele care actioneaza asupra organismului. Acestia pot cauza iritatii si chiar rupturi ale celulei daca nu sint inlaturati de antioxidanti.
Exemple de antioxidanti sint vitamina A si Beta-carotina, vitaminele C si E, si Selenium.
Relatia dintre alimentatie (dieta) si cancer a inceput sa fie recunoscuta abia din 1982. Academia Nationala de Stiinte a prezentat raportul intitulat "Dieta, Nutritia si Cancerul". Nutritia este cauza comuna a multor boli degerenative, cancerul fiind doar una din ele.
Alte modalitati practicate de doctorii Naturisti sint: medicina botanica, homeopatia, acupunctura, menjarea stresului si schimbarea modului de viata.
Este incurajator sa vedem ca ceva care este foarte usor de controlat - dieta alimentara - este din ce in ce mai recunoscuta ca o parte importanta a tratamentului.
Si acum va invit sa-mi lasati comentariile d-voastra pe Blog-ul meu, www.askdoctoranca.com
Tot acolo puteti sa download documentul pdf GRATUIT Dr.Anca’s Naturopathic Dietary Considerations for CANCER, sis a va inscrieti la teleseminarul pe acelasi topic care va veni curind.
Si acum va invit sa-mi lasati comentariile d-voastra pe Blog-ul meu, www.askdoctoranca.com
Tot acolo puteti sa luati GRATUIT documentul pdf Dr.Anca’s Naturopathic Dietary Considerations for CANCER.. In curind Tele-cursul "Start thriving despite cancer" incepe; va puteti inscie aici: www.telehealthsecrets.com/tele-courses.
Dr. ANCA MARTALOG, N.D. este Doctora Naturista si Homeopata care practicaAcupunctura, Herbologie, Homeopatie, BodyScan 2010, Nutrition si Lifestyle Modification la
282 Elgin Mills West in Richmond Hill, ON. Pentru mai multe informatii, vizitati www.doctoranca.com , iar pentru a participa gratuit la tele-seminare pe acest topic, visitati www.telehealthsecrets.com
|
Dr Anca Martalog 3/11/2010 |
Contact: |
|
|