Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de emigratie : Viză de vizitator

Viză de vizitator

I. Sunt în Canada cu o viză turistică pentru a-mi vizita rudele si prietenii. Imi place Canada si as dori să aplic pentru rezidentă permanentă, înainte ca viza turistică să fi expirat? Sunt o persoană cu facultate, ingineră, cu 5 ani de experientă de muncă. Credeti că am vreo sansă?

R. Legea de imigratie canadiană prevede ca toate aplicatiile pentru orice tip de viză să fie făcute în afara Canadei. Regula este că oricine doreste să intre în Canada cu viză temporară (vizitator, student sau lucrător) sau cu viză de resident permanent (în categoria de independent, persoană de afaceri, etc.) trebuie să obtină viza înainte de a intra în Canada. Sunt câteva exceptii de la regulă, dar foarte putine: îngrijitor de bătrâni / copii, sponsorare din Canada, clasa de experientă canadiană. Dvs. nu faceti parte din aceste exceptii, ca atare, nu vă calificati să faceti aplicatia din interiorul Canadei. In plus, nu puteti schimba statutul de vizitator în statut de student sau lucrător, din interiorul Canadei. Aceste aplicatii trebuie făcute în afară. Vă sfătuiesc să luati în considerare toate posibilitătile pe care le aveti, să treceti în revistă toate programele existente, după care să faceti aplicatia care vă dă cele mai mari sanse de reusită.

I. Mama mea are rezidenta permanentă canadiană de câtiva ani. Incă nu a primit cetătenia canadiană. Datorită unor probleme în familie, a trebuit să se întoarcă în România, pe neasteptate, din luna octombrie. Cardul ei de rezident permanent a expirat în luna decembrie. Nu i-am reînnoit cardul, deoarece mama nu avea nici o intentie să călătorească nicăieri. Intrebarea mea este: va avea mama probleme la granită atunci când se va întoarce din România? Ce ne facem dacă va fi chemată să depună jurământul pentru cetătenie si ea nu este aici?

R. Este lăudabil faptul că ati aplicat pentru cetătenie pentru mama dvs. In acest fel, odată ce va avea cetătenia, va fi liberă să călătorească unde doreste si pentru cât timp doreste, fără să mai depindă de cardul de rezident care trebuie reînnoit la fiecare 5 ani. Dar, să revenim la întrebarea pusă de dvs. In primul rând, trebuie să stiti că mama dvs. nu va putea lua avionul pentru că nu are cardul de rezident cu care să dovedească faptul că este rezident si locuieste legal în Canada. In astfel de cazuri, rezidentii care se găsesc în străinătate si doresc să călătorească (să se întoarcă în Canada), va trebui să facă o aplicatie pentru un document de călătorie, la ambasada canadiană din Bucuresti. Cei de la ambasadă îi vor da un formular de completat, îi vor pune o serie de întrebări, pentru a se convinge că mama si-a mentinut statutul de rezident. După cum am mai scris în această rubrică, în mare, o persoană îsi mentine statutul dacă este prezent în Canada pentru o perioadă de timp de cel putin 2 ani în oricare 5 ani de când a obtinut statutul. Documentul de călătorie va fi valabil pentru călătoria spre Canada, presupunându-se că odată în Canada, rezidentul poate aplica fie pentru cetătenie, fie pentru cardul de rezident permanent. Deoarece mama dvs. nu a călătorit, după cum scrieti dvs., nu prevăd să aibă nici o dificultate în obtinerea acestui document de călătorie. Va doresc succes!

I. Am venit în Canada cu fiul meu si în aplicatie apar ca fiind “separat” de fosta sotie. Adevărul este că nu am intentat divort, deci nu suntem divortati, dar am trăit separati de 5 ani de zile si în ultimii 2 ani eu am trăit cu o altă persoană. Acum as dori să sponsorez persoana cu care am trăit din 2008 si nu stiu cum să procedez să nu fiu refuzat.

R. Se pare că aveti o problemă foarte serioasă care vă va cauza multă bătaie de cap si multi bani în curte. Legislatia de imigratie prevede că persoanele de tip copii, soti / sotii sau common-law, dacă nu au fost declarati în aplicatia dvs. de imigratie si nu au fost examinate medical si criminal, nu fac parte din categoria „familie” si deci nu puteti să-i sponsorati. Am văzut nenumărate cazuri de acest gen si, credeti-mă, aveti un drum lung în fată pentru a rezolva această situatie. Este mult prea complicat pentru un articol în ziar, vă sfătuiesc să apelati la cineva care stie ce face si cunoaste toate capcanele care vă stau în fată. Vă doresc mult succes.

Mihaela Boeriu este consultant de emigraţie certificat de către Canadian Society of Immigration Consultants (CSIC) şi practică în domeniul emigraţiei în GTA din 1993. Puteţi trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela@cgsconsultants.com

Răspunsurile date sunt generale şi nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultaţi un specialist în emigraţie canadiană.






Mihaela Boeriu : mihaela@cgsconsultants.com    1/12/2010


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian