Mâine anul se-nnoieste..
Omenirea a trecut prin războaie, molime si crize, dar, într-un fel sau altul, a renăscut din propria cenusă. Pasărea Phoenix nu este decât un simbol al sperantei celor ce au trăit suferinta. Al celor care au experimentat, au trăit clipe de cumpănă. Al celor ce au înteles nevoia de prietenie si linistea dată deîntelegere.
Un simbol al celor care au emigrat si au încercat, deloc usor, o altă lume si o altă mentalitate. În aceste vremuri de profundă separare care determină o tensiune psiho-emotională pe care o purtăm cu noi ca pe-o povară, trebuie să încercăm să o eliberăm
Este clar că ceva este în neregulă, e clar că undeva teoriile nu functionează. Pandemia a accelerat tendintele noastre anxioase în legătură cu ce se întâmplă în afara ariei noastre de vizibilitate si ne-a tinut extraconectati prin toate mijloacele de comunicare posibile, timp de aproape doi ani , mai ales, pe cei care lucrează de la distantă complet sau o mare parte a timpului lor.
Însă, acum, sezonul sărbătorilor pare să redevină o realitate pentru multi dintre noi, încercăm să recăpătăm curajul de a călători, de a neîntâlni si dorim să prindem fereastra de oportunitate care există deocamdată în legătură cu numărul de infectări . Si, dacă tot avem această fereastră de oportunitate, poate că ar fi interesant să vedem cum putem avea o deconectare activă, de cunoastere personală, de introspectie si chiar de dezvoltare, pentru a ne întoarce la lucru cu bateriile încărcate si cu centrii de creativitate activati.
Trăim într-o lume a imaginilor, o lume a aparentelor. Nu avem de ce să ne facem griji, pentru că atunci când există doar aparente, necesitatea pentru esente tari este o simplă reminiscentă a unor vremuri de mult apuse. Ne dăm seama,în acest minunat sezon, că viata noastră se răspân-deste de-a lungul anului si, din cândîn când, de Sărbători,în momentele de duioase amintiri si deînăltătoare spiritualitate, constientizăm viata ca o sărbătoare si simtim ne-voia să multumim pentru crearea si călăuzirea noastră si să fim mai buni, maiîndatoritori fată de semeniinostri, să promovăm acea bunăvoire care a răsunatîn cântările îngeresti de la Betleem.
Viata e scurtă, iar singurele momente în care omul se bucură cu adevărat de ea apar atunci când e fericit. De aceea, singura datorie a omului este să fie fericit, să îsi trăiasca viata la intensitate maximă . Desigur, există limitări, există constrângeri, însă omul are datoria de a căuta în orice moment fericirea, simplă,cuprinzătoare, dar, totodată, cuviincioasă.
Avem libertăti si oportunităti la care oamenii din trecut nici măcar nu îndrăzneau să viseze si totusi suntem nefericiti. Să luam partea plină a paharului din anul care - l petrecem cu bunele si relele lui. Să căutam motive de a fi multumiti, să privim cu discernământ ce resurse si capabilităti fizice, intelectuale, afective, avem si cum le putem folosi laînaltă tensiune, onest, perseverent - fiindcă viata este o competitie cu noi însine. Fie ca in 2022 cele rele să se spele iar cele bune să se adune !
Ne asteaptă un an cu alte necunoscute dar si cu alte surpize care ne vor face viata frumoasă si interesantă. Apreciem pe cei care ne-au încurajatîn activitatea noastră editorială, multumiri celor care au făcut si fac posibilă mentinerea acestei publicatii.
Mult noroc, fapte de bine, bucuria să sporească, ce doriti să se-mplinească La multi ani cu sănătate! Să vă dea Domnul tot ce doriti, zile senine si fericire ! La multi ani să trăiti !
Dumitru Puiu Popescu
|
Dumitru Puiu Popescu 12/31/2021 |
Contact: |
|
|