Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Tendintele anului 2021: În căutarea timpului pierdut pe net

Trăim într-o lume obsedată de ierarhii și bilanturi. Sfarsitul de an, ca regula, tine cap de afiș la analizele de tip “topul celor zece”. Pe 8 decembrie, Google a oferit “Un Rezumat Anual” facand o analiza a celor mai frecvente căutări pe Internet în 2021. Conform editorului Google, aceste tendinte arată ca “oamenii sunt foarte sinceri în relația cu motorul de căutare pe internet”. Dacă este așa, atunci devine interesant de analizat comportamentul uman la nivel global.

Spre deosebire de 2020, unde Covid 19 a fost prima opțiune, în anul care tocmai se incheie navigarea virtuală a fost acaparată de interesul pentru sporturi și industria de divertisment dar și de finanțe în general.Interesant este faptul că tendințele descriu atat comportamentului uman la nivel global cât și atitudini care animă la nivel individual. Dacă în SUA în mod firesc căutările includ mai ales NBA, mediatizat intens în 2021, la nivel global a crescut interesul pentru cricket, datorită campionatul mondial, sau pentru fotbalul european cu ocazia Euro Cup și Copa America. Interesul crescut pentru sporturi poate fi justificat atat de “escapism” (nevoia de a evada din cotidian sau de “a fugi de griji cotidiene”) dar și de faptul ca 2020 a fost foarte vitreg pentru lumea sportului, multe competiții mondiale fiind anulate și reluate abia în 2021.

Se remarca în 2021 și o globalizare a gustului pentru un anumit produs cinematic. Netflix a dezvaluit ca “Squid Game” - un serial coreean al anului - a fost cel mai vizionat produs. Nu intamplator, tema acumulării de bani în cantități largi (una prezenta în acest film) poate fi regasita si în navigarile internet legate de noile propuneri pentru valuta forte virtuala: Bitcoin, sau mai noile Dogecoin si Ethereum dar și de interesul sporit pentru Mega Lottery in USA.

Cand oamenii simt nevoia sa evadeze din frustrările zilnice, natural, se intreapta fie spre zona care stimulează entuziasmul (sporturi) sau dorința de a fantaza (divertisment) cu o acolada spre bani/independenta financiara.

Chiar dacă interesul pentru politică și finanțe în general a rămas în topul celor zece în America, și sporadic la nivel global, totuși a scăzut față de anul precedent. Inceredea globală în politici și politicieni a fost afectata de Vaccinarea Covid care a divizat lumea între suporteri și opozanți.
Un alt element interesant descris de navigarea pe internet este si cel legat de conflictul generational. Cel între milleniali (nascuti intre 1986 și 1996) și Gen Z (1997 si 2012) s-a accentuat pronind the la preferinta pentru anumite produse media. Cearta clasică dintre mileniali și boomers (1955-1964) s-a mutat cu o generatie. Nu este deloc intamplator considerand ca atat milenialii cat și GenZs sunt cei mai mari consumatori de internet.

Exista și alte tendințe care merita menționate. Anul 2021 a arătat o creștere a căutărilor de tip: “cum sa faci…”, cum ar fi: cum sa fii fericit singur, cum sa fii mai atractiv, cum sa faci bani” și lista continua. Sigur, aceste sunt interese și aspirații perene dar este interesat cum comportamentul digital poate descrie natura umană. De fapt, ce ne spune Google? Ne oferă o posibilitate nouă de analiza care este rapida ca și ritmul virtual al lumii contemporane. Ne arată ca deși exista tendinte și modele de comportament, lumea aleargă de fapt pentru același lucru: minimizarea suferinței, maximizarea fericirii. O căutare legitimă.


Luiza Mureseanu, Toronto









Luiza Mureseanu    12/11/2021


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian