Cu John Ion Banu din SUA , candidat pentru Presedinte al României
Rep ;-.De cât timp sunteți stabilit in USA și de ce vreți să candidați la Președinția României John Ion Banu ; Am ajuns în USA la sfirșitul anului 1984 unde am continuat să fiu rezident până în prezent. Fiind Președintele Partidului Națiunea Română s-a gasit firesc să candidez din și cu sprijinul lui. Planul și intenția originală a fost să sprijinim un candidat local, un cetățean care locuiește și a trăit în România tot timpul. Însă implicarea cetaățenilor în politica partidului nostru, în politică în general, este de o reluctanță evidentă și asta a făcut să nu găsim persoana potrivită, cu o determinre și o dorința potrivită care să ne asigure cel puțin o pozitionare acceptbilă în competiția electorală. Aceasta, în mod teoretic, în urma unei analize educate. Neavând această opțiune, s-a decis să candidez eu. Rep; Credeți că românii sunt pregatiți să voteze pentru cineva care a petrecut 35 de ani în străinatate John Ion Banu ; Este greu să spunem cu certitudine că o candidatură a unei asemenea persoane este cerută sau direct și total împotrivă. Dar sunt indicii că este o alternativă foarte viabilă, acceptată, considerând dorința dumnealor să aibă încredere într-o persoană din afara sistemului politic existent. În plus, declarațiile de susținere primite recent din partea unor partide mici, a organizațiilor civice si în special a cetățenilor de rând ne dă multă incredere intr-un rezultat ridicat. Rep ; Pe plan spiritual vă simțiți mai mult aproape de America sau de România John Ion Banu ; Daca prin spiritual vă referiți la aspectul religios, pe toata durata sederii mele în America am făcut parte din congregația ortodox creștină, majoritară în România. Deci aș putea să spun că sunt aproape de România cu certitudine. Nu s-a pus aspectul altei religii până acum în viața mea. Rep; Toata lumea vă întreabă ce o să faceți daca o să câștigați alegerile. Noi vă întrebăm ce planuri aveți dacă nu câștigați. John Ion Banu ; Ca partid nou avem nevoie de a ne face cunoscută prezența, doctrina, programul. Prin candidatura mea la aceste alegeri prezidențiale acest fapt se va reflecta într-o puternică prezență în activitatea politică. Este determinarea noastră de a continua cu activitatea politică a partidului, de a ne prezenta la alegerile locale din Iunie 2020 cat și cele parlamentare unde dorim să avem un rezultat care să ne pună definitiv în structura politică din România. Evident, eu voi continua activitatea mea de a milita pentru imaginea partidului, pentru întarirea poziției lui în structura politică.
Rep; Acum ceva timp, la New York, Prim Ministrul României Dna Viorica Dancilă a îndemnat pe Românii din USA și Canada să se reântoarcă acasă. Care este parerea d-voastră John Ion Banu ; Aceea a fost o chemare formală, cu tentă de corectitudine politica, care nu reprezintă realitatea sau sinceritatea ei. Cetățenii din cele doua țări menționate care au sosit aici, au altă formațiune profesională și alte planuri decât cei din Europa, unde majoritatea ar putea fi considerați ca lucratori temporari. Nu găsesc încă nimic în situația socială sau în programele economice din România care să fie atractiv celor ce deja și-au făcut un rost, o situație economică. Insă este un aspect în care Președintele nu are multe de spus, decât să susțină sentimental această chemare. Insă programele Partidului Națiunea Română, programele economice ce vor fi prezentate cu ocazia campaniilor pentru locale și parlamentare, vor arăta prioritatea noastră în a oferii, de fapt a implementa condiții care să pună serios pe acești cetățeni să considere la o posibilă reântoarcere. Dar și mai mult pentru a stopa, sau a diminua mult exodul populatie din România. Rep; Ce mesaj aveți pentru cei care citesc acest interviu.
John Ion Banu ; De a nu uita de unde au plecat, ce a facut România pentru dânșii, de a avea poziția educată și socială de acum, indiferent unde, și să participe, să se implice, dacă nu direct cel puțin să susțină procesul democrației din România prin atitudine pozitivă, financiar pe cei ce sunt implicați în acest proces. Democrația, ca și civilizația, trebuie apărată și menținută, a avea încredere în principiile ei, a nu lăsa să fie abuzate.
|
a consemnat Dumitru Constantin 10/15/2019 |
Contact: |
|
|