Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Concert aniversar Dinu Lipatti (9 iunie 2017, Paris)

Vineri, 9 iunie 2017, ora 20.00, la Sala Bizantină a Palatului Béhague din Paris (123 Rue Saint-Dominique, 75007 Paris), va avea loc un concert aniversar Dinu Lipatti, ”Ŕ la recherche de la lumičre” (În căutarea luminii), susţinut de Mara Dobresco şi Andrei Kivu.

Programul va cuprinde:

J. S. Bach: Adagio din Sonata nr. 1 în sol minor pentru vioară solo: Allemande din Partita nr. 2 în re minor pentru vioară solo; Allemande din Partita nr. 1 în si minor pentru vioară solo; Allemande din Suita nr. 6 pentru violoncel solo; Double din Partita nr. 1 în si minor pentru vioară solo; Coralul ”Jésus, que ma joie demeure” din Cantata 147, nr. 10; Allegro din Sonata nr. 2 în la minor pentru vioară solo

Dinu Lipatti: Nocturna în fa diez minor pentru pian; Liedul ”Il pleure dans mon cśur”

Pauză

Johannes Brahms: Sonata în mi minor op. 38 pentru violoncel și pian

Zoltán Kodaly: Sonata op. 4 pentru violoncel și pian

Un moment muzical special susţinut de violoncelistul Andrei Kivu şi de pianista Mara Dobresco. Duo-ul pe care cei doi prestigioşi muzicieni români îl formează reprezintă fuziunea unică între tonalităţile catifelate ale violoncelului şi cele pline de culoare ale pianului. Un duo inedit şi de excepţie, Mara Dobresco şi Andrei Kivu, propun şi în acest an un concert tematic pregătit pentru centenarul naşterii lui Dinu Lipatti. Anul trecut, acelaşi duo a performat la Muzeul de Artă şi Istorie a Iudaismului de la Paris cu un concert cuprinzând piese semnate de compozitori evrei, concert dedicat marcării preşedinţiei române la IHRA, Alianţa Internaţională a Comemorării Holocaustului.

Andrei Kivu

Violoncelist român, elev al Ancăi Vartolomei, Andrei Kivu este solist şi profesor. Repertoriul său este unul vast, cuprinzând stilurile cele mai diverse, de la Bach la muzica contemporană. A cântat ca solist cu Orchestre Royal de Wallonie (Belgia), New York University Orchestra, Katowice New Music Orchestra (Polonia), Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Națională Radio, Orchestra Philharmonia, Orchestre Traditions Musicales Francaises ș.a. Andrei Kivu a fost invitat în repetate rânduri să susțină cursuri de interpretare la New York University, Academia de Muzică ”Givat Ram” (Ierusalim) și la ”University of Minnesota” (U.S.A.). Este primul violoncelist român care a cântat integrala Suitelor de Bach într-un singur concert (2009, Paris), fiind de asemenea invitat să cânte la Royal Festival Hall, Wiener Konzerthaus, Onassis Cultural Centre și la mari festivaluri internaționale precum ”Wien Modern”, ”Warsaw Autumn”, ”Parramasala” (Sydney, Australia, 2011), ”Tectonics” (Israel), dar și la ”Japan Expo” (Paris, 2014). El apare ca solist și/sau invitat al diferitelor ansambluri pe mai mult de 30 de CD-uri și DVD-uri cu o largă distribuție internațională, colaborarea cea mai onorantă fiind realizată cu prestigioasa casă de discuri ”Mode Records” (New York). Din 2001 este membru al ”International School of Ki” iar din 2005 este membru al ”Harmonic Presence Foundation” (New York/Paris). Din 2009 trăiește la Paris.

Mara Dobresco

Absolventă a Conservatorului ”George Enescu” din Bucureşti, Mara Dobresco îşi continuă studiile la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris şi la Conservatorul Naţional Superior de Muzică de la Geneva. Laureată a numeroase concursuri internaţionale, Mara Dobresco este de asemenea bursieră a Fundaţiilor Nadia şi Lili Boulanger, Yamaha, Meyer şi Tarazzi. În Franţa, este invitată cu regularitate să concerteze cu muzicieni prestigioşi ai generaţiei sale. Un alt domeniu de interes al Marei Dobresco este dramaturgia gestului muzical, ea participând la numeroase proiecte care stau sub semnul dialogului între teatru, literatură şi muzică. Înregistrările sale (CD Longdistance/HarmoniaMundi, UT3Records, Outhere) cunosc un mare succes atât la public cât şi în presa de specialitate. ”Frumuseţea interpretării Marei Dobresco seduce atât prin abordarea elaborată, cât şi printr-un «touché» de o supleţe ideală şi o sonoritate de vis… găsind justa măsură între fuga fantastică a lui Argerich şi profunzimea lui Arrau.” – Philippe van den Bosch.




Pusa Roth    6/8/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian