Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


De ziua Culturii Nationale, editie specială Round Table dedicată artistilor străini stabiliti în România

Comunicat de presă -

O edieie specială Round Table va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 19.00, în sala Centrului National de Artă Tinerimea Română (Strada Johann Gutenberg nr. 19).
Moderată de muzicologul Valentina Sandu – Dediu, editia dedicată Zilei Culturii Nationale va aduce în prim plan artisti si profesionisti născuti în străinătate, stabiliti în România, împrumutând valori si traditii românesti, prilej cu care publicul este invitat să descopere amintiri si momente emotionante care îi leagă pe protagonisti de tara noastră.

Printre invitati se numără personalităti precum Analia Selis – artistă născută în Argentina, Kamara – interpret cu origini în Africa de Vest, parte din trupa Alb/Negru, iar al treilea invitat va fi Sorin Mîndrutescu, CEO Oracle România, care va completa dialogul din perspectiva unei multinationale.

Evenimentul de sâmbătă se desfăsoară sub forma unei sesiuni de discusii între moderator si invitati, cu intermedii artistice live, într-un ambient cu o scenografie ce cuprinde mobilierul LEM’S creat de designeri români.

Evenimentul va fi transmis în direct pe www.EnjoyTV.ro sâmbătă, 14 ianuarie, la ora 19:00.

Intrarea va fi liberă

în baza invitatiei solicitate la adresa round.table.bucuresti@gmail.com, în limita locurilor disponibile.

Ulterior, de Ziua Culturii Nationale, duminică, 15 ianuarie, înregistrarea emisiunii va fi difuzată pe canalul de YouTube EnjoyTV România, pentru publicul din România si din cele peste 50 de tări din care au fost urmărite până acum editiile precedente.


Round Table Bucuresti este un proiect al UCIMR – Uniunii de Creatie Interpretativă a Muzicienilor din România, care aduce împreună, la o „masă rotundă”, personaje din diverse spatii si domenii culturale, în jurul unei teme comune.

Editia specială dedicată Culturii Nationale este un proiect cultural finantat de Ministerul Culturii și Identitătii Naționale, în urma unui apel public de proiecte.

Un nou sezon Round Table din 9 februarie


Din 9 februarie, organizatorii promit încă un sezon Round Table, cel de-al patrulea, ce se va desfăsura în Bucuresti dar si în Sibiu, Brasov, Târgu Mures si Cluj.

„Programul proiectului urmăreste promovarea artistilor români ce s-au făcut remarcati pe scenele internationale, printr-un efort de redobândire a unei mentalităti frumoase: aceea de a ne revalorifica elitele actuale românesti.” - Valentina Sandu – Dediu

Round Table Bucuresti este un proiect realizat de UCIMR – Uniunea de Creatie Interpretativă a Muzicienilor din România, - coordonat prin programul „Oportunităti la tine acasă”, dedicat tinerilor muzicieni exceptionali din România - invitati să concerteze în timpul evenimentelor Round Table - si co-finantat de ArCuB (sezonul 1 si 3) si AFCN (sezonul 2).

Initiat în toamna anului 2015, proiectul conferintelor Round Table Bucuresti a devenit curând un reper pe harta bogată a evenimentelor culturale, fiind urmărit de români din toată lumea, cu sute de persoane prezente în public.

Sezonul 3 RTB a debutat prin editia dedicată coregrafului Vava Stefănescu

Cel de-al doilea invitat a fost producătorul de film Ada Solomon.

Dirijorul Gabriel Bebeselea a fost invitat la cel de-al treilea eveniment.

Actorul Adrian Titieni a retrăit momentul admiterii sale la Facultatea de teatru

Gabriel Croitoru a interpretat la final „Tambourin Chinois” de Fritz Kriesler, cu vioara care a apartinut lui George Enescu

Serban Sturdza a vorbit la Round Table Bucuresti despre casa lui George Enescu din Mihăileni si eforturile depuse pentru salvarea ei de la colaps.

Mircea Penescu, medic si muzician, în dialog cu Valentina Sandu - Dediu. La eveniment au concertat Iosif Ion Prunner – pian, Alexandru Petrovici – pian, Dan Cavassi – violoncel, Alexandru Constantin – voce, Adrian Dumitru – voce.

O arhivă a primului sezon Round Table Bucuresti poate fi urmărită aici, prin participarea unor personalităti precum Maia Morgenstern, Ioana Pârvulescu, Răzvan Mazilu, Aurelian Octav Popa, Răzvan Suma, Octavian Nemescu, Viorica Flintasu, Stefan Gheorghiu.

Arhiva celui de-al doilea sezon poate fi urmărită Stefan Ghenciulescu, Sorina Goia, Ioana Flora.

Parteneri: Universitatea Natională de Muzică, Exces Music, magazinele de mobiler LEM’S, EnjoyTV.ro, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburesti, Organizata Somelierilor din România, Asociatia Pro Valores, Valentina Sandovici, Make-up Artist.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, SapteSeri, Agentia de Carte, Garbo.ro, Calendar Evenimente, Bucuresteni.ro, Judy Florescu, Capital Cultural


Despre Valentina Sandu – Dediu

Valentina Sandu-Dediu a absolvit în 1990 muzicologia la actuala Universitate Natională de Muzică din Bucuresti, unde a rămas din 1993 să predea istoria muzicii, muzicologie si stilistică. Este autoarea a peste 30 de studii și 300 de articole, a câtorva serii de emisiuni radiofonice, a semnat zece volume publicate în România si Germania (vezi Rumänische Musik nach 1944, Pfau Verlag, Saarbrücken, 2006; Alegeri, atitudini, afecte. Despre stil si retorică în muzică, Bucuresti, Ed. Didactică si Pedagogică, 2010; Octave paralele, Bucuresti, Humanitas, 2014).

O altă latură a activitătii sale se concentrează pe aparitii concertistice si înregistrări, în calitate de pianistă în ansambluri camerale (CD-uri editate în România cu Aurelian Octav Popa, in Germania / Neos cu Dan Dediu, si în Boston / Albany cu Ray Jackendoff). Valentina Sandu-Dediu a fost bursier al Wissenschaftskolleg zu Berlin, actualmente ocupă pozitia de profesor la Universitatea de Muzică si pe cea de rector la New Europe College, Bucuresti. În 2008 a primit Premiul acordat de Peregrinus-Stiftung, Academia de Stiinte Berlin-Brandenburg.

Despre Uniunea de Creatie Interpretativă a Muzicienilor din România

UCIMR este o organizatie dedicată muzicienilor care aderă în calitate de membri, oferindu-le prin proiectele pe care le derulează burse în vederea participării la seminarii si cursuri de specialitate. UCIMR se implică, totodată, în sprijinirea artistilor seniori, precum si în sustinerea materială a unor reviste de specialitate. UCIMR concepe proiecte culturale de interes national si international, având o structură egal răspândită pe întreg teritoriul României.
www.ucimr.ro











Irina Macedonski    1/13/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian