“Între acte”
“Nici o minte de calitate nu e scutită de un dram de nebunie, zice Aristotel”
“Democratia nu este o simplă tehnică electorală. Este alegerea pasionată a unui sistem de valori care ne îngăduie să trăim cu fruntea sus”.
“Fată de avalansa de prostii noi cu care este invadat teatrul, cred că sansa de a avea dreptate în viitor este ca, în anumite momente, să stii să te resemnezi a fi demodat.”
“Trăim într-o lume anapoda. Automobilul a devenit o necesitate si mersul pe jos un lux”.
“De câte ori deschid televizorul să aud stirile, mă gândesc la obiceiul medieval de a-i strangula pe toti aducătorii de vesti proaste.”
“Caut o piesă , asa cum caută câinele iarba de leac. O piesă care să te facă să gândesti, să te emotioneze si chiar să te trimită acasă mai întelept.”
“Un mare actor trebuie să aibă: elegantă. Gust. Stil. Demnitate. Clasă.”
“La Londra, am văzut în vitrina unui vânzător de seminte următorul anunt
“Un câmp de floarea soarelui al lui van Gogh costă 24.700.000 de lire. Plantati-l pe al d-voastră cu numai 3 lire!””
“Din spectacolul Comediei franceze “Regina moartă” a lui Montherland, îmi răsună si acum în urechi faimoasa replică a regelui Ferrante către fiul său Don Pedro: “La închisoare, pentru mediocritate!”
“Prin 1950, eram la o masă cu Seban Cioculescu, Ion Barbu, si Ion Iancovescu, în braseria de la Athenee Palace. Usa se deschide brusc si un june gazetar de la Scânteia se îndreaptă spre noi debordând de entuziasm: “Ati auzit? În curând, în Uniunea Sovietică pâinea va fi gratis!“
“Da, dar cu ce pręt…’ , a replicat trist Iancovescu.
“Motto pentru un volum de memorii: Nu vorbi niciodată despre tine. Scrie!”
“Ati văzut vreodată un mare actor jucând un rege? Pe lângă el, ai impresia că regii adevărați nu prea au talent.”
“Iubesc teatrul, care este arta de a povesti opozitiile. Teatrul te învată să-l cunosti si să-l iubesti pe celalalt.”
“Eu nu cred că în artă se poate conduce cu un cod penal.”
“Shakespeare, Leonardo Da Vinci, Benjamim Franklin si Abraham Lincoln n-au văzut niciodată un film, n-au auzit niciodată radio-ul, nu s-au uitat niciodată la televizor. Ei au cunoscut “singurătatea” si au stiut cum s-o folosească. Lor nu le era teamă să fie singuri. Stiau că în acele momente creativitatea lor găsea cel mai bun prilej de a se exprima”.
|
de Radu Beligan 7/31/2016 |
Contact: |
|
|