Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
MoBU, cel mai mare târg internațional de artă contemporană din Europa de Est, la Romaero Băneasa


50.000-100.000 de vizitatori de toate vârstele, atât public specializat, format din colecționari, curatori, galeriști și artiști, cât și public larg, iubitor de frumos, sunt așteptați la MoBU, la Romaero Băneasa, în perioada 19-28 mai.

MoBU este cel mai mare târg internațional de artă contemporană din Europa de Est, aflat acum la prima sa ediție, unde arta va putea fi admirată, dar și cumpărată.

MoBU acoperă 22.000 de metri pătrați la interior și în exterior, din care aproape 5.500 mp vor fi spațiu expozițional și de vânzare de artă;

Publicul va putea vedea și cumpăra lucrări semnate de peste 200 de artiști din pictură, sculptură, fotografie, artă digitală, street art sau realitate augmentată din SUA, Austria, Italia, Germania, Țările de Jos, Marea Britanie, Siria, Republica Moldova și România și prezentate la standurile celor 40 de expozanți, expoziția impresionantă a maestrului Daniel Spoerri, expoziția de grup Decolare/Take-Off și expoziția internațională cu artă augmentată de Artivive cu realitate virtuală.

Expozitia vedetă a MoBU va fi cea a artistului nonagenar de origine română, binecunoscut în lumea artei mondiale contemporane, dar mai puțin cunoscut în România, Daniel Spoerri, „A Moment for Eternity”, care însumează 120 de lucrări și valorează 2 milioane de euro. Astfel, MoBU recuperează pentru publicul din România un artist de origine română, de talie internațională, care este parte din istoria universală a artei. Spoerri este prezent în colecțiile de la MoMA (New York), Tate Modern (London) și Centrul Pompidou (Paris), a semnat manifestul Noului realism, i-a cunoscut pe Duchamp și pe Man Ray, este inventatorul tablourilor-capcană și al conceptului Eat Art.

MoBU folosește lucrări de artă augmentate virtual pentru a oferi o experiență imersivă, inedită, interesantă atât pentru cunoscători, cât și pentru publicul larg și a pregătit

chiar și o expoziție de artă surpriză, într-un avion real.



Evenimente culturale conexe în cele 10 zile de MoBU – Pascal Bruckner, invitat special

Sub titlul „Etică, dragoste și politică” – conferințele și evenimentele MoBU 2023 – organizatorii au reunit un program vast de evenimente culturale conexe târgului, din care nu vor lipsi conferințele pe teme actuale din piața de artă, prezentările de tip artist talk, performance-urile și proiecțiile video cu care publicul vizitator va lua contact în perioada 19-28 mai, la Romaero Băneasa, în sala principală, cu o capacitate de 200 de persoane.

Conferința lui Pascal Bruckner, invitat special MoBU, din 27 mai, plus seria de trei paneluri moderate de Horea Avram, critic de artă, Președintele Asociației Internaționale a Criticilor de Artă din România, împreună cu invitații săi, împreună cu discuțiile MoBU și Europa FM moderate de Cătălin Striblea și Marcel Bartic și cu discuțiile MoBU și ISCOADA, cu Dănuț Bumbac și invitații săi.

Evenimentul include și proiecții ale documentarului „Topografia hazardului”, despre Daniel Spoerri, prelegeri și demonstrații despre Artificial Intelligence și realitate augmentată, alături de un segment special de evenimente interactive pentru întreaga familie. În program, la standurile expozanților vor avea loc live painting, ateliere deschise, workshopuri pentru copii, performance-uri și proiecții video, live music.

Copiii și vizitatorii „jucăuși” vor putea interacționa cu arta augmentată, se vor bucura de arta interactivă și dinamică, vor putea face postări în social-media cu ajutorul filtrelor propuse de artiști și vor putea fi parte, virtual, din diverse lucrări de artă.

MoBU, Târgul Internațional de Artă Contemporană București, este cea mai nouă platformă de artă contemporană din zona Europei Centrale și de Est, care expune împreună galerii, spații artist run, grupări de artiști independenți și artiști emergenți. Evenimentul vine ca un răspuns le evoluția pieței de artă, pune Bucureștiul pe harta internațională a piețelor de artă și răspunde așteptărilor unui public nou, avizat, interesat de toate aspectele mainstream din arta momentului și din jurul ei.

Programul detaliat, pe zile și ore, al celor 10 zile de MoBU se regăsește pe site-ul https://mobu.art/ro/program

Bilete și mai multe informații despre eveniment:

https://www.mobu.art/

https://www.instagram.com/mobu.art.bucharest/

https://www.facebook.com/mobu.art.bucharest





Sabin Popa    5/18/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian