Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Dileme : Sã ne ferim de esecuri

Sigur cã este usor de zis si, la urma urmei, este cineva care ar dori sã aibã un esec? Toatã lumea ar vrea sã evite un esec, acest deznodãmânt pe care nu l-ai dori niciodata. Din primii pasi, de la începutul vietii, ne zbatem pentru succes si ne pregãtim pentru, uneori inevitabil, esec. Dar un bun îndrumãtor ne învatã cã « Failure to prepare, is a preparation for failure ».

Gãsesc cã aceste câteva cuvinte adãpostesc un întelept îndemn si doar un ageamiu va ignora mesajul. Nimeni nu planificã un esec, dar uneori cazi în cursã fãrã sã te gândesti cã te vei gãsi acolo. Concluzia? Doar în preparatia de a evita esecul putem gãsi antidotul unei dezamãgiri.
Sã luam câteva exemple. Prezintã-te la un examen de scoalã, nepregãtit. « Ti-ai fãcut temele?” Profesul Butnaru ne întâmpina la usã. Te uiti la el ca pisica în calendar, nu stii nimic din ceea ce vrea el sã audã si cazi, bibicule. Ti-ai pregãtit esecul. Vrei sã te alãturi armatei mereu crescânde a soferilor? Fãrã o pregãtire temeinicã, exercitii, si-ai pregãtit esecul.

Pe de altã parte, am auzit povestea unui cetãtean care a vrut cu orice pret sã devinã pilot. La un moment dat, a aflat ca unul dintre avioane a fost pus la vânzare pe actiuni si, imediat, omul a investit o bunã sumã ca fiind parte-proprietar. Ei bine, asta i-a dat un imbold urias, a luat lectii, a zburat pe trasee scurte, apoi mai lungi, a transpirat destul, a fost admonestat si dojenit, dar asta l-a ajutat ca azi sã detinã carnetul de aviator comercial pe curse lungi. Esuarea nu mai era în programul lui, mai mult decât atât, a mai cumpãrat actiuni si sperã ca în curând sã devinã proprietarul aeroplanului.

Sportivii transpirã în antrenamente, actorii îsi dreseazã vocile si miscãrile în exercitii, militarii se pregãtesc în instructii, toatã lumea are în minte cã reusita stã în pregãtire si doar atunci ei pot culege fructul victoriilor. Pentru cã este stiut, fiecare lucru care se petrece în viata noastrã este, în fond, o preparatie pentru ce va sã vinã. Mergem mai sus.

Vine vremea preparatiilor pentru cãsãtorie. Este totul pus la punct? Nu ai neglijat chiar nimic? Este, la urma urmei un eveniment care trebuie sã rãmânã în memorie pentru o viatã. Am auzit cã o asemenea sãrbãtoare s-a sfârsit cu mireasa plecând acasa cu omul desemnat ca « best man ». Si vine iarna. Dacã nu te prepari cu cauciucuri de iarnã, ai o problemã, sau mai multe.

Ni se mai spune ceva. Te-ai mutat într-o locuintã nouã si într-un cartier nou. Cel mai recomandat este sã cercetezi casa de jur împrejur, care este cel mai apropiat drum de fugã, cât este locuinta de pãzitã într-un eventual pericol si care va fi descrierea ce o vei avea de fãcut la telefon în caz de nevoie. Altfel, te vei gasi într-o imposibilitate de a evita esecul.

Si mai este ceva. Se vorbeste în mod perseverent si convingãtor despre pregãtirea unui “desemnat sofer”. Vrei sã ai “good time”, paharul e mereu plin jki, în vâltoarea petrecerii, uiti cã vei fi nevoit sã sofezi spre casã. Dar esti în stare? Nu ti-e fricã de consecinte, de amenda politistului care este mai putin importantã decât viata ta si a altora într-un eventual accident? Neglijenta de a-ti prepara pe cineva care sã te ducã acasã poate fi costisitoare si cu victime. Dacã ai grijã si te pregãtesti, înseamnã cã te prepari sã eviti esecul. Gândul trebuie sã fie la consecinte.

Si parcã soarta mi-a pregãtit un sfârsit al acestui material, citesc cã pregãtirile sunt în toi pentru ceea ce am crezut cã “Global warming” este doar o poveste pentru naivi. Casa Albã a anuntat mai deunãzi cã se fac eforturi uriase în vederea usurãrii efectelor acestui schimb de climat. Vor fi inundatti, focuri, dislocãri de populatii ji oamenii de stiintã de pretutindeni întãresc si ei cu cercetãrile lor seriozitatea acestor calamitãti naturale.
Înteleg cã opiniile în legãturã cu aceastã problemã sunt împãrtite. Dar am avut senzatia cã discutiile în legãturã cu încãlzirea globului au mai curând un mesaj cetãtenesc si nu unul politic. Se fac si se vor mai face desigur apeluri la pregãtirea noastrã în vederea unor schimbãri drastice de temperaturã.
Nici nu e vorba sã ne trezim cã am facilitat un esec.

Toronto ON
Harry Beer




Harry Beer     9/26/2022


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian