Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Manifestarea culturală din Dealul Copoului a unit cele două maluri ale Prutului

Sâmbătă, pe 26 martie 2022, sala mare de spectacole a Cercului Militar Iasi din Dealul Copoului a găzduit o amplă manifestare culturală care a unit, năcar spiritual, cele doză maluri ale Prutului.

În deschiderea evenimentului filmat de postul TeleMoldova Plus Iasi (manager: Petru Frăsilă; operator TV : Gheorghe Maxim) a avut loc conferinta "27 martie 1918 - Ziua Unirii Basarabiei cu România" - prezentată de un mare iubitor de istorie, ing. Solo Rotenstain.

A urmat apoi conferinta de sezon, "Semnificatia lunii martie în traditia populară românească" , prezentată de prof. Mirela Gabriela Cioclu.
La capitolul "lansare de carte" a avut loc si aici o unire culturală între cele două maluri ale Prutului, prin prezentarea cărtilor "Schengen cultural" (al 31-lea volum din ultimii 6 ani al ieseanului Dan Teodorescu) si "Cum să trăim frumos si drept" (de Efim Salin, originar din raionul Orhei din Republica Moldova).
Au fost si două semnale editoriale, prin prezentarea volumelor "La trecerea dintre cer si pământ", de Mariana Piersică si "Îngerul Ionduh", de sibianul Ioan Gligor Stopita.

Cărtile mentionate au fost comentate si prezentate în fata unui numeros public iubitor de cultură de bună calitate de scriitorii Mihai Batog-Bujenită, Martha Esanu, Corina Matei-Gherman si Ilie Serediuc.
Secventele de poezie si epigrame ale galei iesene au apartinut scriitorilor
Rodica Murgu, Cornelia Livia Bejan, Ioan Hodas si Doru Melnic, iar Valeriu Rudolf a rostit o rugăciune scrisă de Ianc Tabita pentru încetarea războiului din Ucraina si instraurarea păcu în lumea largă.
Prin Ilie Serediuc, au primit câte un superb buchet de flori din partea LSR - Filiala Iasi-Nord Est sărbătoritele săptămânii, Rita Maxim si Martha Esanu, care au împlinit recent o frumoasă vârstă a maturitătii.

Programul muzical, de înalt nivel artistic, a fost oferit publicului de binecunoscutii
Silvia Aboaice, Adi Gegiuc, Marinică Botea, Ovidiu Enea, Karla Ursu, de fratii Giuliana Maria Moise, Lorenzo Marian Moise, Francesco Gabriel Moise, dar si de Corala "Lirica" (dirijor: Nusa Apostol) si Corala"Armonia" (dirijor: Gabriela Grigoriu).
În finalul evenimentului, pentru că viata are si lucruri mai putin plăcute, publicul a tinut un moment de reculegere în memoria celui care a fost inginerul constructor Viorel Gheorghiu, un colaborator al LSR, care a plecat mult prea devreme în lumea de dincolo.

Tot spre finalul manifestării a fost prezentat publicului un nou membru LSR - FINE, în persoana doamnei prof. Mihaela Viziteu, din Botosani.

Manifestarea a fost moderată de scriitoarea Corina Matei-Gherman, sonorizarea fiind asigurată de Bogdan Iordache. La sectiunea "Foto-Video" au fost pe baricade Calistrat Robu, Ioan Vârlan, Mariana Teodorescu, Silvia Hodas, Teo Chelaru, Alina Moise, Ciprian Ursu si Dan Teodorescu.

din Iasi
Dan Teodorescu


Nota Observatorul ;
vezi cateva imagini la rubrica - evenimente culturale











Dan Teodorescu    3/27/2022


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian