Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Comunităti - China, 1 februarie, începe anul Tigrului de Apă.


STIRI.TVR.RO
Actualitate
1 februarie, începe anul Tigrului de Apă. "Putere" și "vitalitate" sunt cuvintele anului

Festivalul Primăverii marchează intrarea în noul an și este cea mai importantă sărbătoare tradițională a chinezilor. Conform horoscopului chinezesc, după răbdătorul și cumpătatul bivol, gata oricând să ajute, urmează puternicul și îndrăznețul tigrul. Anul Tigrului de Apă începe pe 1 februarie și se încheie pe 21 ianuarie 2023.
01 Februarie 2022, 07:55 (actualizat 01 Februarie 2022, 14:47) | Magda Manea |

FOTO 4
COMENTARII

2022, Anul Tigrului de Apă
2022, Anul Tigrului de Apă / FOTO: chinesenewyear.net
2022, Anul Tigrului de Apă
Zodiacul chinezesc
Semnul tigrului
Festivalul lanternelor
0
53

Astrologii chinezi consideră zodia Tigrului una norocoasă și plină de șanse. În acest an, vor fi favorizate inițiativele, activitățile îndrăznețe, planurile mari, afacerile și călătoriile, câștigurile de tot felul și munca în domenii noi.

Anul Tigrului de Apă are diferite surprize pregătite pentru fiecare dintre semnele zodiacale chinezești. Este evident că nu va fi un an plictisitor. Mentalitatea tigrului de a face lucruri mărețe acum sau niciodată ne poate influența pe mulți dintre noi și poate crea drame, suișuri și coborâșuri.

În general, acesta va fi un an pentru recăpătarea puterii și a vitalității după un 2021 obositor și marcat de muncă intensă (2021, Anul Bivolului de Metal).
Tigrul, al treilea animal al zodiacului chinezesc

Tigrul este cunoscut drept regele tuturor animalelor în China. Semnul zodiacal Tigrul este un simbol al forței, al exorcizării relelor și al curajului. Mulți copii poartă pălării sau pantofi cu tigrii pentru noroc.

Personalitatea Tigrului este complexă, puternică și îndrăzneață.

(w300) Semnul tig

Curajul, energia și îndrăzneala Tigrului vor fi favorabile celor care încearcă lucruri noi, celor care își deschid afaceri bine gândite și celor care își caută un loc de muncă mai bun, cu un viitor sigur.

Impulsiv și risipitor, tigrul ascultă mai mult glasul inimii și nu se dă înapoi de la încălcarea regulilor.

Oamenii născuți în anii Tigrului sunt viguroși și ambițioși, îndrăzneți și curajoși, entuziaști și generoși, încrezători în sine, cu simțul dreptății și angajamentul de a-i ajuta pe ceilalți.

Bărbatul tigru este talentat și ambițios. Este puțin probabil să rămână într-un mediu de lucru care nu îi permite să se dezvolte liber. Foarte probabil, va lucra pentru o companie mare câțiva ani înainte de a-și pune pe picioare propria afacere. Este carismatic, un lider de încredere, dar rareori prieten sau confident. Este un bărbat care își ia munca și viața în serios și muncește neobosit până își atinge scopul. Tigrii sunt parteneri loiali. Relațiile extraconjugale sunt aproape imposibile pentru acești bărbați.



Femeia Tigru este inteligentă și puternică până la dominație. Pentru unii, pot părea complet nefeminine. La locul de muncă, pot părea nesăbuite. Femeile Tigru sunt îndrăznețe și hotărâtoare. Sunt neînfricate și nu ezită niciodată să-și asume un rol de conducere – de ce? Ele știu că sunt cele mai bune.

Numere norocoase pentru Tigru: 1, 3 și 4

Zile norocoase: 16 și 27

Culori norocoase: albastru, gri, portocaliu

Flori norocoase: crin galben, cineraria

Direcție norocoasă: est, nord, sud

Lucruri pe care tigrii ar trebui să le evite:

Numerele cu ghinion: 6, 7 și 8

Culoarea: maro

Direcția: sud-vest

Lunile cu ghinion: prima, a patra, a cincea și a 11-a
Tigrii celebri

Regina Elisabeta a II-a: născută pe 21 aprilie 1926, Tigru de foc

Tom Cruise: născut pe 3 iulie 1962, Tigru de apă

Leonardo DiCaprio: născut pe 11 noiembrie 1974, Tigru de lemn

Lady Gaga: născută pe 28 martie 1986, Tigru de foc

Jim Carrey: născut la 17 ianuarie 1962, Tigrul de apă

Megan Fox: născută pe 16 mai 1986, Tigrul de foc

Shawn Mendes: născut pe 8 august 1998, Tigrul Pământului

Dr. Phil: născut la 1 septembrie 1950, Tigru de metal
Calendarul chinezesc

Este cea mai veche înregistrare cronologică din istorie, datând din 2637 î.Hr., când împăratul Huang Ti a introdus primul ciclu din zodiacul chinezesc. Este un calendar astronomic anual care se bazează în primul rând pe ciclurile lunii și apoi pe cele solare, spre deosebire de cel occidental bazat pe doar pe ciclurile soarelui. Începutul fiecărui an chinezesc poate avea loc într-un interval mai larg, între sfârșitul lui ianuarie și jumătatea lui februarie și este folosit pentru stabilirea sărbătorilor tradiționale din China și Taiwan.

(w300) Zodiacul c

Calendarul utilizat acum începe din anul 1654, are reguli stricte și se bazează pe datele astronomice exacte ale poziției lunii și soarelui.

Un ciclu complet durează 60 ani și este compus din 5 cicluri de câte 12 ani, care poartă, fiecare, numele unui animal: șobolan, bou, tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, oaie și maimuță, în combinație cu 10 elemente cerești, care provin la rândul lor din cele cinci forme de transformare: lemn, foc, pământ, metal și apă, împreună cu Yin și Yang.

Simbolurile calendarului chinezesc sunt expresia semnificațiilor profunde pe care aceste animale și elemente le au în cultura, credințele și tradițiile chineze și sunt importante pentru astrologia și horoscopul chinezesc.
Tradițiile și obiceiurile de Noul An

Legenda spune că Buddha, înainte de a muri, a chemat la el toate animalele, dar numai 12 dintre ele au venit să-și ia rămas bun, iar el le-a răsplătit dând numele lor câte unui an din calendar, în ordinea sosirii lor. Tradiția chineză spune că animalul care guvernează anul în care se naște un om are o influență puternică asupra personalității sale, căci "animalul se ascunde în adâncul sufletului".

Cele mai importante zile de sărbătoare sunt ajunul Anului Nou, când ziua este dedicată reuniunilor de familie, și ziua Anului Nou, dedicată vizitării și felicitării familiilor maternă și paternă. Tradițional, celebrările Anului Nou, sau Festivalul Primăverii, încep însă mult mai devreme, chiar și cu trei săptămâni înainte, din a 8-a zi a celei de a 12-a luni din calendarul chinezesc.

În cea de-a 20-a zi a ultimei luni a anului, chinezii obișnuiesc să facă o curățenie generală a casei, pentru a elimina ghinionul din vechiul an și pentru a primi norocul anului care vine, ușile sunt împodobite cu panglici roșii cu diferite inscripții, iar femeile nu prididesc cu pregătirea unor mâncăruri specifice diferitelor regiuni. Pentru decorațiuni se folosesc în mod tradiționalși narcisele, simbol al norocului, sau florile de prun, care simbolizează speranța și curajul.

În cadrul celor 7 zile de sărbătoare, se evită orice subiect supărător pentru a nu dezonora familia, nu se merge la frizer sau la coafor și nu se poate mătura spre exteriorul casei. Simbolic, acest lucru înseamnă că trebuie păstrate în casă toate bunurile.

Copiii primesc cadouri, constând în plicuri roșii cu bani. Cu cât sunt mai generoși, cu atât cei care oferă vor câștiga mai mulți bani în cursul anului.

Chinezilor le place culoare roșie și o privesc ca pe un simbol al energiei, fericirii și norocului, așa încât plicurie sau pachețelele roșii sunt de fapt un fel de a transmite bune urări și noroc. De fapt se pare că mai importantă decât valoarea ar fi culoarea plicului, care nu este politicos să fie deschise de persoana care l-a făcut cadou.

Multe familii pun în casă o tavă cu dulciuri, bomboane și fructe uscate cu care sunt tratați musafirii. Aceste tăvi ale uniunii, numite chuen-hop, au de obicei câte opt compartimente, fiecare pentru un anume fel de mâncare cu semnificații legate de importanța anului nou.

La cina din ajunul Anului Nou, se adună familia și se mănâncă preparate din pui și pește, prăjituri și fructe. Se fac daruri, dulciuri mărunte și semințe de tot felul, puse în cutiuțe frumos decorate cu semne și cuvinte norocoase. Vizitele se fac în primele două zile ale noului an, pentru că a treia zi este „ziua neînțelegerilor sau a disputelor” și de aceea nu este potrivită pentru vizite.

(w500) Festivalul

În timpul sărbătoririi Festivalului Primăverii, au loc Dansul Leului și Dansul Dragonului, cu speranța atragerii păcii și prosperității pentru națiune, o tradiție dusă de milioanele de emigranți chinezi și în Europa, Australia, Noua Zeelandă, în Statele Unite sau America, ca simbol al culturii chineze.
Festivalul Lanternelor

Cu lampioane roșii, cu focuri de artificii și cu dansul Dragonului, intrarea în Anul Bivolului este sărbătorită de două miliarde de persoane de pe întreg globul. Oficial, în China, sărbătoarea ține 7 zile, perioadă în care nu se lucrează. Festivitățile încep în ziua dinaintea Anului Nou și continuă până la Festivalul Lanternelor.

Pentru a sărbători 春节/Chūnjié sau Festivalul Primăverii, peste 800 de milioane de chinezi se întorc acasă, fiind implicați în fenomenul cunoscut sub numele de Marea Migrație a lumii moderne.

Tot tradițional, ultima zi a Festivalului Primăverii este în a 15-a zi a primei luni din calendarul chinezesc, când va fi Festivalul Lanternelor. La sărbătoarea numită Yuanxiao Jie, care se ține pe tot globul acolo unde se află chinezi, miliarde de lampioane sunt aprinse pentru a celebra Luna și memoria celor trecuți din viață și pentru a anunță începerea unui nou an de muncă pe care chinezii îl doresc luminat, bogat și fericit.

Lampioanele roșu aprins sunt ornamentul specific Anului Nou și omniprezente în peisajul urban și rural, iar satul Tuntou, din provincia Hebei (nord), este "capitala lampioanelor". Aici se produce cea mai mare parte dintre lampioanele care vor împodobi căminele celor 1,37 de miliarde de chinezi sau sunt exportate în Asia de Sud-Est, Statele Unite sau Japonia.

Pe lampioanele roșii, cu caractere aurite sunt inscripționate diferite cuvinte cu semnificație pozitivă, ca "fericire", "liniște", "familie", dar și una din cele 12 'valori centrale ale socialismului promovate de președintele Xi Jinping: "democrație", "egalitate", "guvernare conform legii" sau "patriotism".




Dumitrui Constantin    2/1/2022


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian