Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Răspuns la ancheta Observatorul - 2021 - 2022

Confesiunile unor oameni de litere sau de cultură s-au aflat de câțiva ani buni în atenția redacției revistei „Observatorul”, mai ales în cea a inimosului promotor al literaturii, științei și culturii aflat la mii de kilometri de patria natală, Dumitru Popescu, un adevărat OM și un prieten al tuturor celor atinși de aripa îngerească a harului artistic. Iată că, și în acest an, chemarea sa este îndreptată către prietenii scrisului din întreaga lume, ceea ce îl onorează și îi onorează deopotrivă și pe cei care simt nevoia să-i răspundă cu aceeași înaltă considerație.

Ca și 2020, pentru mine și 2021 a stat sub semnul marii nenorociri care s-a abătut asupra întregului mapamond – pandemia Covid, care ne-a obligat, pe cei mai mulți dintre noi, la izolare și ne-a întristat viața cu spaimele și îngrijorările provocate de acest dușman invizibil, dar crunt, al tuturor, dar și cu indignarea și dezamăgirea provocate de tot felul de fake news promovate de unii neaveniți și inconștienți. Nu am mai avut plăcerea întâlnirilor cu prietenii, cu scriitorii, nu am mai putut organiza și participa la dezbateri, discuții, comentarii asupra cărților care, totuși, în ciuda tuturor dificultăților, s-au publicat în acest an.

Cu toate acestea, pentru cei împătimiți de lectură, de informații privind evoluția literaturii, printre care mă înscriu și eu, marea cucerire a secolului, Internetul, a devenit cel mai apropiat prieten, așa cum diversele firme de curierat au devenit ceva firesc în procurarea de cărți și reviste.

Pentru mine, anul 2021 a însemnat unul rodnic, în sensul că, pe lângă cele câteva zeci de cronici literare, note de lectură, comentarii critice, prefețe sau postfețe publicate în diverse reviste românești și/sau străine, apariția celor două volume cuprinzând asemenea lucrări („În intimitatea cărților”, la Editura „Armonii culturale” din Slobozia-Urechești, Bacău, și „Reverențele cărții, la Editura „eCreator” din Baia Mare) mi-a adus bucurie în suflet și sentimentul realizării în plan literar.

Cu speranța că anul 2022 se va deosebi de acești ultimi doi ani în ceea ce privește pandemia, voi continua să citesc, să scriu și să public un volum de critică literară de întâmpinare pentru care am deja materiale suficiente.

Și pentru că ne aflăm înaintea unor mari sărbători ale poporului român și ale întregii umanități, transmit tuturor oamenilor un călduros LA MULȚI ANI, multă sănătate, bucurii și deplină fericire, iar noul an, 2022, să le aducă pace, liniște sufletească și noi împliniri!

Cu deosebire, transmit calde felicitări și sincere mulțumiri pentru faptul că și-au făcut o datorie de onoare din a promova limba și literatura română în toate colțurile lumii, colectivului revistei „Observatorul”, în frunte cu animatorul său vivace, Domnul Dumitru Popescu.





Nicolae Dina    12/10/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian