Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Nevoia de iubire, nevoia de familie

La mijloc de februarie, două zile frumoase, prevestind parcă venirea primăverii. Ziua îndrăgostitilor, la 14 februarie, serbată sub diferite denumiri în întreaga lume - si Ziua Familiei la 15 februarie serbată în Canada,

Ce e mai frumos ca iubirea ?!
Iubirea e un sentiment înăltător care are multe fatete, dar un loc aparte în iubire, în dragostea pentru oameni, are acea atractie ce se produce instantaneu între persoane de sex opus ce se atasează reciproc cu toată fiinta lor, cu sinceritate si cuget curat, fiind capabi-le de sacrificii si uneori de riscuri pentru împlinirea dragostei lor.

Este sentimentul care dă puteri nebănuite, un entuziasm năvalnic, mai ales la v@rsta adolescentei si a primei tinereti, dar se spune totodată ca iubi-rea nu are varstă, că este vesnică si că nu este o destinatie, ci un mod de viată pe care o trăim... Multe flori si poezii au fost dăruite de-a lungul vremii acestui frumos sentiment cu care omul se naste.
Literatura, ca si numeroase fil-me prezintă iubiri celebre, emotionan-te povesti de dragoste, sentiment sublim cultivat si cântat si în creatia artistică a tuturor popoarelor.

Acest sentiment superior numit iubire sau dragoste conduce, în cele mai multe cazuri la întemeierea unei familii si, implicit, la împlinirea dorintei fiecăruia dintre soti ca fiinta iubită să fie fericită.
Familia de bază este menită să dea nastere la copii si, pe l@ngă această functie - de perpetuare a spetei umane, este investită si cu functiile socială si culturală.
Cadrul restrâns al relatiilor de familie este locul în care învătăm ce inseamnă iubirea, iertarea, dependenta unii de altii, încrederea reciprocă si respectul pentru altii.

Familia a însemnat, de-a lungul is-toriei, demnitate, progres, respectarea vietii umane ca valoare sacră, de la concepere p@nă la moartea naturală.
Alături de scoală, familia este unul din factorii care se preocupă de educatia omului, exercitand o influentă deosebit de ad@ncă asupra copiilor. Rolul familiei este, deci, foarte important în dezvoltarea copiilor din punct de vedere fizic, intelectual, moral si estetic.
Pe bună dreptate, în limbajul comun se utilizează expresia "A avea cei sapte ani de acasă".

Pentru a constitui un bun mediu educativ, familia trebuie să fie constituită în mod sănătos, din membrii care o alcătuiesc normalmente, începând cu cei doi părinti - tatăl si mama - adăugându-se, la rândul lor, copiii acestora. între părinti trebuie să fie relatii de întelegere, respect, întrajutorare; ei trebuie să trăiască în deplină armonie, să ducă o viată onestă.
Opiniile celor doi părinti referitoare la copii trebuie să fie convergente.
Aceleasi valori, ideal se aplică cu succes si la familiile reconstituite, co-piii născuti în afara căsătoriei, adoptiile de copii, îndatoriri deosebite revenind părintilor (părintelui rămas).

Valorile familiei trebuie apărate si promovate îndeosebi în contextul profundelor transformări ale mentalitătilor si practicilor omenesti.
Socotim că este de datoria celor care cred în valorile familiei să înteleagă si să slujească drepturile umane autentice, rezultate din recunoasterea adevărurilor antropologice si nu fabricate de porniri arbitrare.
Apropiata zi dedicată familiei în Canada, în această lună, să constituie un prilej de reflectie si de angajare în sprijinul consolidării familiei consacrate de multe veacuri, al cultivării traditiilor si idealurilor ei nobile.

Un cald omagiu celor care iubesc si celor care s-au împlinit prin dragoste si respect.
Dumitru Puiu Popescu    2/15/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian