Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
A 50-a ediție a Zilei Pământului

Ziua Pământului se sărbătorește pe 22 aprilie din 1970, în urma unei inițiative care și-a propus să aducă în discuție protejarea mediului. În prezent, peste 190 de țări fac parte din rețeaua care marchează aniversarea planetei, Earth Day Organization.

În fiecare an, Rețeaua Zilei Pământului, organizatoare a Zilei Pământului, alege să promoveze o problemă de mediu considerată prioritară. Tema Zilei Pământului 2020 este „Acțiune privind clima” (Climate Action). La sfârșitul anului 2020, țările sunt așteptate să își crească responsabilitățile asumate la nivel național privind Acordul de la Paris în domeniul schimbărilor climatice încheiat în 2015. Schimbările climatice reprezintă cea mai mare provocare pentru viitorul umanității și sistemele de sprijin al vieții care fac din Terra o lume locuibilă, se arată pe site-ul earthday.org.

Ziua a fost marcată în primele două decenii de după declararea ei numai în Statele Unite ale Americii. Abia în anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și ca expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

În prezent, aproximativ un miliard de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului pe 22 aprilie, numeroase comunități organizând, de obicei, chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.

Însă, anul acesta, omenirea se află sub amenințarea unei pandemii, cea de COVID-19, recomandându-se distanțarea socială.

Totuși, în mediul online sunt organizate foarte multe activități. De exemplu, pe earthday.org au loc dezbateri cu diverse celebrități din lumea politicii, divertismentului, culturii, precum Papa Francisc, Elizabeth Warren și John Kerry.

Iar NASA, Muzeul american de istorie naturală din New York și mai multe organizații oferă activități online despre planeta Pământ și modalități de a o proteja și de a avea grijă de floră și faună.

NASA invită oamenii să se conecteze virtual, distribuind pe rețelele de social media imagini despre modul în care au marcat Ziua Pământului, cu hashtag-ul #EarthDayAtHome.

De asemenea, NASA oferă publicului, ca punct de start, activități, înregistrări video, programe speciale și alte materiale legate de această sărbătoare, prin aplicația Earth Day 50th Anniversary.
Dumitru Constantin    4/22/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian