Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Multumiri celor care salveaza vietii

In Canada Ziua Recunostintei este o sarbatoare anuala, de o zi, in care se multumeste (traditional lui Dumnezeu) pentru bogatia recoltei din acel an. Anul acesta este sarbatorita luni, 14 octombire. Aceasta zi, mai mult ca toate celelalte, obliga lumea, sa-si aduca aminte de gestul smerit de a fi recunoscatori, de a multumi pentru tot si toate ce-ti sunt daruite in viata.

In lumea moderna, a multumi unul altuia este o chestiune de politete, uneori este spusa mecanic, dar este mult mai trist cand unii uita de a multumi. Insa Recunostinta este obligațiea morală pe care cineva o are față de cel care i-a făcut un bine; recunoaștere a unei binefaceri primite; gratitudine.

Care sunt oamenii pentru care nu-mi gasesc cuvintele potrivite spre a le multumi? Sunt semenii nostri, oameni haraziti de Domnul, oameni obisnuiti ca si noi care au familii, copii, bucurii, necazuri, dar si satisfactii.
Sunt pompierii, scafandrii, salvamontistii, medici la urgente, asistenti, etc. care isi risca propria-i viata, pentru salvarea oamenilor in situatii critice, considerand ca asta este menirea lor si o fac din dragoste, din pasiunea, din credinta.

Astazi, am sa scriu despre medicii, oameni pentru care cuvintele sunt de prisos, oameni care inteleg vocatia meseriei lor, oamenii carora le port recunostinta vesnica pentru faptele lor. Iar faptele medicilor sunt evocate de pacienţi în cuvinte simple dar pline de recunoştinţă: „Mi-a salvat mama”„Îi mulţumesc medicului pentru că m-a salvat”, „Am fost operat şi mă simt foarte bine”, „Este o mare doamnă, mi-a salvat viaţa”, „Sunt un alt om, mi-a luat durerea cu mâna”.
Prin aceasta epitstola, prin cuvintele mele simple ii aduc multumiri si recunostina doamnei Anne Buie, doctor la Royal Columbian Hospital din Vancouver, care in urma cu 12 ani a asistat la nasterea primului meu nepotel.
Nasterea este un miracol. Stim asta. Este momentul victorios, cand dupa 9 luni de sarcina, astepti cu nerabdare, cu emotii, cu bucurie ca bebelusul mult iubit sa-si faca aparitia in lume. Insa, din nefericire, nu intotdeauna lucrurile sunt pozitive. Dar in situatii de cumpana apar » ingerii printre oamenii », asa cum a aparut doamna doctor, Anne Buie.

In noaptea dintre anii 2017-2018, domnia sa a stat in sala de nastere timp de peste 10 ore, fara intrerupere, fara somn fara odihna. A supravegheat, a dorit si a reusit ca nasterea sa se desfasoare normal. Situatia putea fi dramatica daca nu aveam alaturi acest medic de-a dreptul miraculos. Bebelusul dorea sa vina pe lume, dar ii era greu, aproape imposibil, fara ajutorul doamnei doctor, pentru ca avea ombilicul infasurat in jurul gatului de doua ori. A fost o situatie dificila, in urma careia copilasul putea sa ramana cu un handicap pe viața. Dar cu rabdare, calm, profesionalism, doamna doctor, impreuna cu asistentele, au dus practic la nasterea unui copil perfect sanatos.

În noaptea dintre ani, când toată lumea petrecea revelionul fie în familie, fie intre prieteni, când focurile de artificii brazdau cerul, când veselia era la intensitate maxima, aceasta doctorita cu „mâini de aur” a salvat doua vieti, a manevrat bebelusul în așa fel încât nașterea să fie perfectă. A fost primul bebelus născut la acest spital, în anul 2018, la ora 3 dimineața, intampinat cu bucurie, cu zambete, cu felicitări, cadouri și a primit prima nota de 10 din viața. Pentru noi, bunicii, Julian este cel mai frumos copil din lume, insa ar fi putut fi diferit fara devotamentul, munca, efortul, de care a dat dovada acest OM.

Se spune ca, de fiecare data când se naște un bebelus, Dumnezeu zâmbește, ingerii dansează de bucurie și o noua stea se aprinde pe cer. Asadar, de aproape 12 ani, noi avem o stea care ne lumineaza viața, un prinț cu ochii albaștri care ne rasfata cu toata dragostea lui.

Inchei acest mesaj multumind din inima lui Dumnezeu ca exista astazi oameni ca dumneavoastra, doamnelor/domnilor doctori. Voi sunteti oameni anonimi, dar si eroi, carora uitam adeseori sa va trimtem un gand bun, o multumire. Voi sunteti pusi sa faceti diferenta intre viata si moarte. Voi sunteti 24 din 24 de ore la dispozitia noastra si, dincolo de necazul nostru, meritati cu prisosinta un gând bun, un zâmbet atunci când ne-am facut sanatosi.

Pentru voi toti, cei ce salvati vieti, multumim lui Dumnezeu si de Thanksgiving Day.Dorina Cornelia Aldea - Vancouver    10/12/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian