Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Hollywood Foreign Press Association a donat recent patru milioane de dolari

Asociatia Corespondentilor Straini din Hollywood (HFPA - Golden Globes) care reprezinta membrii journalisti publicati in 55 de tari cu peste 300 milioane de cititori a hotărât ca acest an sa doneze 4 milioane de dolari. O facem de 76 de ani de cind o mina de jurnalisti straini dedicati artei filmului s-au impreunat si au catigat dealungul anilor respectul Industriei Cinematografice si Televiziunii americane.

Printre journalistii veniti aici de pe tot globul, sint singurul membru-veteran de origine romana, diplomat la UCLA, sectiile Film/TV/Journalism- Semantics si Children Psychology care, cu toata buna vointa de a facilita creșterea industriei cinematografice si TV in patrie, nu s-a putut dintr-un motiv sau altul dificil de explicat Americanilor care ma solicita sa le facilitez cooperarea cu cei din tara.
Ca membru reprezentand Revista OBSERVATORUL din Toronto ma bucur ca pot aduce la cunoștință cititorilor noștri ca asociatia noastra a donat anul acesta US$4 milioane diferitelor institutii care propovaduiesc stiintele cineatice de la tehnic la creativitate si programe umanitare. Totalul fiind peste US$40 de milioane de cind s-a nascut aceasta ideie filantropica (acum 25 de ani) impartind venitul anual obtinut de la licentierea Festivalului Globului de Aur, eveniment care si-a castigat respectul secundar al Oscar-ului.
Astfel, secția filantropica a Asociatiei noastre ajuta si investeste in educatia tineretului din paturile sarace care, din dezavantagiile de clasa, nu își pot permite taxele marilor universitati sau colegii profesionale: recent am contribuit cu un total de peste 1500 de burse. In plus, ajutam si institutiile care urmaresc sa prezerve negativele unor comori de filme din trecut, turnate pe celuloid care se deterioreaza cu timpul sau pot lua foc din cauze diferite. Prin împiedecarea acestei primejdii si incapatanarea de a le revitaliza de catre Film Foundation in SUA, Cinecetica di Bologna si Institutul Lumiere din Franța asociatia noastra ii ajuta sa-si restaureze tezaurele cu negativele vechilor filme si alte "comori" istorice de cand s-a infiintat cinematografia, peste 1500 de filme clasice care au fost deja reabilitate.
Printre eforturi filantropice adiacente, am donat inca 6 milioane la 77 de organizatii care afecteaza vieti in feluri diferite, inclusiv ajutorarea imigrantilor, a jurnalstilor prigoniti, copiii refugiati din diferite tari, etc.

Anul acesta ne-am asociat cu renumitul Smithonian Institution, considerat cel mai mare grup de Muzee din lume. Deasemena, avem dialoguri continue cu parteneri interesati sa participae si sa ajute cu anumite proiecte speciale. Ne bucuram ca firme mari si mici care n-au nici o legatura cu lumea filmului ci doar minimum cu televiziunea unde-si fac publicitate si-au dat seama de importanta industriei audio-vizuale si educarea tineretului in directiile respective, motiv extrem de important in viața artistica universala.

Atentia data genului feminin si tineretului chiar la nivel de scoli primare a izbucnit enorm, chiar as putea spune ca a explodat in ultimul an datorita numeroaselor donatii venite de pe toate tarimurile; la acest fenomen s-au adunat si un numar uriaș de invenții electronice care au redus costurile de filmat unde si copiii isi permit sa cumpere sau inchirieze aparatura minima necesara filmarilor. Iar ca subiecte, se mira si profesorii: o alta latura care a fost recunoscuta recent in America este categoria filmelor documentare despre care si-au dat seama ca in Europa si Asia, in special, sint cautate de o audienta considerabila de la mic la mare si deci cu o valoare economica de care Hollywood-ul abia acum o sesizează. Dar, mai bine mai târziu decât niciodată...
In concluzie, speram sa contribuim si mai departe la imbunatatirea lumii audio-vizuale, educarea tineretului si asistenta celor prigoniti.

******
de la Ray Arco     8/23/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian