Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Considerări pentru ziua Canadei

Ziua Canadei se aproaprie, și cu ea vine o șansă pentru întreaga țară să sărbătorească cultura Canadiană. Anul acesta, ne putem aștepta ca politica și sărbatorile să fie interconectate. Mă refer, bineînțeles, la elecțiile federale care vor avea loc în octombrie 2019, și care vor decide viitorul țării.

Începând vara aceasta, ne putem aștepta la apariția jocurilor politice.
Trupele liberale ale lui Trudeau vor încerca să ralieze canadienii cu discursuri frumoase despre unitate și includerea tuturor raselor și religiilor.
Conservatorii lui Andrew Scheer vor încerca să destabilizeze liberalii, probabil atrăgând atenția asupra depășirii budgetului. Deci, dacă aveti de gând să călătoriti în Ottawa pentru a sărbătorii ziua Canadei, fiți avertizați că sărbătorile anul acesta vor conține mai multe aspecte politice.

Cu elecțiile in apropriere, o problemă majoră se va intensifica prin vară și toamnă: propunerea unui sistemul național de droguri. În ciuda numeroaselor beneficii a sistemului său de sănătate, Canada nu are un sistem universal, unic-plătitor, public, național de droguri (de farmacie, nu de stradă). Un astfel sistem ar asigura, printre altele, accesul la medicamente gratuite cu prescripție medicală.
Având în vedere că populația pensionara a Canadei este în creștere, și ei folosesc majoritatea drogurilor cu prescripție, e motiv de preocupare.

În anii universității, eu am lucrat pentru linia telefonică de informare națională (1-800-Ocanada). Este un serviciu la dispoziția tuturor canadienilor care vă poate direcționa către diferite departamente guvernamentale, în funcție de ceea ce aveți nevoie. Nu știți cum să înființati o afacere?
Întrebare despre impozitele dvs.? Întrebare despre pensionare?
Nu știți ce să faceți dacă modificați adresele?

Doriți să știți despre diverse programe rezidențiale permanente? Linia 1-800-Ocanada (1-800-622-6232) are răspunsul. Obișnuiam să primim tot felul de apeluri, dar vă pot spune că majoritatea pensionarilor care sunau solicitau informații cu privire la ce posibilități de fonduri extra le sunt disponibile dacă nu își pot plăti medicamentele cu banii de pensie.

Indiferent de suma pe care o primeau lunar din pensia Canadei sau pensia bătrânilor (cele 2 pensii primite în Canada) banii nu erau suficienți pentru acoperirea costurile de trai. Site-ul liveincanada.com zice că pensia Canadei in 2018 era limitată la un maxim de 1134.17 dolari pe lună. Adică, 1134.17 dolari este maximul pe care pensionarii îl obțineau... pe lună. Nu e surprinzător faptul că mulți canadieni nu văd acest venit ca și satisfăcător.

Este abia suficient pentru facturile de alimente, benzină și utilități, ca să nu mai vorbim de chirie!
De asemenea, Service Canada zice că pensia medie lunară a bătrânilor (primită la 65 de ani) în martie 2018 era de doar 666,56 dolari. Aceasta este o imagine groaznică pentru cei care se apropie de pensie.
Atunci când costul vieții este în continuă creștere, cum se poate să supraviețuiască lumea pe o sumă de 1134,17 dolari pe lună? Pe de alta, cum supraviețuiesc pensionarii in ziua de azi?

Din punctul de vedere ajutare, cu siguranță, sistemul național de droguri propus ar ajuta într-adevăr. Rapoartele spun că ar reduce costul medicamentelor pe gospodărie cu 350 dolari pe an. 84% dintre canadieni sunt la bord și susțin propunerea. Acu câteva zile, raportul despre acest plan, așa-zis “pharmacare”, a fost făcut public de doctorul care îl conduce, Eric Hoskins.

Acest plan universal (care ar costa 15 miliarde de dolari pentru a fi efectuat) va acoperi toți canadienii. O agenție națională de droguri ar fi, de asemenea, creată pentru a elabora o listă a tuturor medicamentelor care se dau pe bază de prescriptie și a negocia prețurile cu marile companii farmaceutice. Această listă ar conține inițial "medicamente comune și esențiale" - care sunt acestea? Nimeni nu știe. Odată implementat, acest nou program ar economisi aproximativ 5 miliarde de dolari anual în costurile de droguri.
Apoi, există întrebarea despre cum ar fi plătit un astfel de sistem ... Și care ar fi exact implicațiile, mai ales considerând criza de droguri în vestul Canadei? Dacă putem obține acces la medicamente gratuite cu prescripție medicală, drogurile ca și fentanilul vor fii mai accesibile sau nu?

Pe măsură ce ne apropiem încă de alte alegeri canadiene, aceste intrebări vor continua.
Puteți citi întregul raport despre sistemul national de droguri aici:https://www.canada.ca/en/health-canada/corporate/about-health-canada/public-engagement/external-advisory-bodies/implementation-national-pharmacare/final-report.html





Alexa Whitewolf    6/18/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian