Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Pe teme de psihologie - Sufletul te cheamă

Toată lumea vorbeşte despre cum ar dori să aibă corpul frumos, atrăgător, perfect, despre câtă fericire ar avea dacă ar fi mai deştepţi, mai bogaţi, plini de succes, perfecţi.
Din păcate, nu am auzit pe nimeni vreodată dorindu-şi să aibă sufletul perfect.
E partea cea mai importantă din noi, e cine suntem noi şi ne cheamă încontinuu.
Noi suntem mai mult decat corp şi minte, cu care omul se confundă deseori, noi suntem în primul rând un suflet nemuritor. Când privim o persoană, indiferent dacă o cunoaştem sau nu, să vedem un suflet care are un corp, nu un corp care are un suflet. Dacă am putea face asta de fiecare dată când interacţionăm cu cineva sau mai ales când judecăm pe cineva, am avea relaţii mult mai bune cu toată lumea pentru că am deveni mai receptivi la perspective mai înalte. Să luăm oamenii agresivi, spre exemplu, agresivi prin vorbe sau prin fapte. Aceşti oameni au nevoie de cineva sau ceva care să le vindece sufletul în primul rând, au nevoie să li se raspundă cu iubire, oricât de greu ar părea de realizat, indiferent ce se întâmplă în interiorul sau în exteriorul nostru. Să nu fim sclavii ego-ului şi să alegem iubirea pentru că e bogăţia sufletului care curge prin noi, e forţa sufletului care ne aduce lumina.

Partea mai primitivă a oamenilor e convingerea că nu există decat ceea ce se vede.
Dar noi avem o esenţă divină, o inteligenţă invizibilă interioară divină, sufletul nostru a existat înainte să ne naştem şi va exista şi după ce corpul fizic nu va mai fi. Gary Zukav, autorul cărţii extraordinare “The Seat of the Soul”, face distincţia între personalitate şi suflet: personalitatea e partea din noi care simte mânie, ură, răzbunare, ruşine, frustrare, singurătate, partea din noi care judecă şi exploatează, partea care e mereu în căutare de putere externă reprezentată prin lucruri materiale, poziţie socială etc. Toate acestea oferă de fapt doar o fericire trecătoare.
Oamenii luptă pentru putere externă dar aceasta duce la competiţii distructive.
Chiar dacă personalitatea e iubitoare şi are compasiune şi înţelepciune în relaţiile cu alţii, iubirea, compasiunea şi înţelepciunea nu vin din personalitate, ele sunt experienţe ale sufletului. O personalitate care e limitată în percepţie la cele 5 simţuri nu e conştientă de suflet.
În schimb, oamenii pe care autorul îi numeşte multisenzoriali au o intuiţie puternică, îşi dau seama ce produce mânie, negativitate, gânduri şi acţiuni distructive şi ce generează iubire, gânduri vindecătoare şi acţiuni constructive. În felul acesta personalitatea ajunge să experimenteze energia sufletului şi când serveşte pe deplin această energie, omul cunoaşte puterea autentică. S
pre deosebire de puterea externă, puterea autentică ne dă abilitatea să trăim mai mult în iubire şi înţelepciune, este scopul procesului nostru de evoluţie şi motivul pentru care existăm.
Puterea autentică înseamnă să simţi bucurie independent de ceea ce se întâmplă în jurul tău, să îi permiţi sufletului să strălucească prin tine. În cele din urmă toţi ne întoarcem către puterea autentică, acesta e modul prin care învăţăm şi evoluăm.

Vă încurajez să petreceţi mai mult timp cu sufletul dv. Ascultaţi-i şoaptele şi lăsaţi această parte incredibilă a fiinţei să vă conducă în viaţă, staţi în momente de solitudine şi linişte pentru că atunci îl puteţi auzi cel mai bine.
Sufletul ne cheamă în fiecare moment al fiecărei zile pentru că scopul nostru aici pe Pamânt e sa îl cultivăm.
Dacă până acum nu aţi fost conştient de sufletul dv sau dacă nu aţi ştiut să vă conectaţi cu el, încercaţi următorul exerciţiu propus de autoarea Rebecca Campbell: luaţi un creion şi o foaie de hârtie, aşezaţi-vă confortabil, respiraţi adânc de câteva ori şi imaginaţi-vă o floare superbă în centrul inimii deschizându-se încet, petală cu petală.

Scrieţi: “Sufletul meu tânjeşte după…” şi menţionaţi 5 lucruri dar fără să vă gândiţi prea mult pentru că răspunsul nu va veni din minte, ci din suflet. “Sufletul meu mă cheamă să…”
La fel, scrieţi 5 răspunsuri. Apoi recitiţi-le şi încercuiţi doar unul din cele 5 răspunsuri la fiecare întrebare.
Fiţi sigur că sufletul dv vă va indica direcţia în care trebuie să mergeţi. Ascultaţi-l şi trăiţi o viaţă condusă de suflet pentru că aşa veţi găsi fericirea, luminând lumea cu prezenţa dv. Nu vă hraniţi doar corpul, nu uitaţi să vă hraniţi şi sufletul.
Cu ce? Cu IUBIRE şi cu IERTARE. Când ne trăim viaţa conduşi de suflet ne schimbăm şi evoluăm.
Dacă lăsăm sufletul să paşească în faţă şi să ne ghideze, se va aprinde în noi lumina şi înţelepciunea ascunsă va ieşi la iveală, vom fi în stare să creăm iubire şi să o aducem în toate acţiunile noastre de zi cu zi, spre binele tuturor.








Dănuţa Gherman    4/21/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian