Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
”Rețelele de socializare, văduvia și soldații americani "

Am vrut zilele trecute să scriu o scrisoare către autoritățile de la Washington, dar mi-am zis că mai bine întreb aici, în gura mare, că doar s-o găsi cineva să-mi răspundă. Întreb deci, aveți idee cam câți soldați (generic, soldați) are SUA și, dacă este posibil, știți și cumva dacă există o statistică a văduvilor aflați sub arme din această țară, imensă, frumoasă și puternică?

Întreb, fiindcă de multe ori pe zi, sau, mai bine zis, de câte ori deschid calculatorul, găsesc, rar câte una, în general trei-patru deodată, cereri de prietenie de la acești domni aflați în serviciul patriei lor, acasă sau în teatrele de război. Mai toți sunt văduvi (condoleanțe!), și cam toți prin Siria, Afganistan sau alte zone „fierbinți” ale lumii.

Mă gândesc că nevestele s-au plictisit și și-au luat lumea în cap, și atunci soții supărați s-au declarat văduvi. Că altfel nu înțeleg cum vine treaba! Mai iau în calcul și varianta că bietele femei s-or fi îmbolnăvit de dorul lor și au plecat la ceruri, lăsându-i singuri și neconsolați. Dar nu cred să fie așa o epidemie printre femeile americane, că statul ar fi aflat și ar fi rezolvat problema, aducând femeile mai aproape de soții lor. Sigur, pot broda pe această temă mult și bine, dar uitându-mă bine la fotografii, fie în grup, fie singulare, ele, fotografiile, se cam repetă, evident sub un alt nume.

Sigur, Facebook e o rețea de socializare gratuită, dar asta nu înseamnă că pot umbla câinii cu covrigi în coadă, fără ca nimeni să nu-i oprească! Și așa unii cred că această rețea sau altele le dă dreptul să spună ce vor, să agreseze verbal, să înjure, să scuipe, adică tot arsenalul unui asemenea comportament. Noroc că e spațiu virtual, deși acum e declarat prin lege spațiu public și, prin urmare, poți s-o „sfeclești” dacă cineva te dă în judecată pentru calomnie. Știu cazuri, dar puțini sunt aceia care fac asemenea gesturi.

Normal, trebuie să știi că există acea persoană. Ori, aici, în această lume, fiecare își face o pagină, două sau mai multe, cu nume diferite și se comportă ca atare. Dar nu despre aceștia vreau să aflu, ci despre soldații care stau cu miile pe rețelele de socializare – de parcă aici ar fi serviciul lor! – și trimit în neștire cereri de prietenie.

Ar fi interesant de știut dacă oamenii aceia, solații, sunt chiar ei, sau cineva, deștept, mai bine zis, șmecher, folosește fotografiile acestora în interes personal. Fiindcă nu am un răspuns concret, fabulez și eu, întrebând în stanga și-n dreapta, cam câți soldați o avea armata americană. Nu de alta, doar să știu, aproximativ, când va fi ultima cerere de prietenie de la văduvii soldați americani. Până atunci: spam!


Leviathan




de Pușa Roth    4/2/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian