Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Calendarul

,,Timpul este o noțiune abstractă pe care o deducem prin schimbările(mișcările)produse lucrurilor,, ERNEST MACH,,

Originea cuvîntului,,calendar,,îl vom găsi în termanul latin,,Calender,,care înseamnă ,,registru ,,care derivă din cuvîntul vechi ,,calendae,,prima zi a lunii romane.,,Calendarul hebdomadar,,s-a stabilit pe baza deservirii fazelor lunii și datează din mileniul al II-lea î.Hr.
Anul era împărțit în trei anotimpuri de către patru luni.Babilonienii foloseau calendarul de 12 luni care aveau ,alternativ cîte 29 și 30 de zile.Calendarul în limba ebraică se numește,,Luah,,.

Împărțirea timpului s-a făcut după un calcul bazat pe mișcarea lunii și a soarelui. Luna Nouă este elementul component important în privința măsurării timpului. Romulus a adoptat anul etrusc de 304 zile împărțite în zece luni. Hinduși din zona Indiei au calendarul lor ,indienii au calendarul Keli Yugo;La Nepalezi calendarul începe în 20 oct.879; Bengalezi ,au calendarul sultanului Alauddin Shah.Chiar și Francezi au adoptat calendarul după Revoluția Franceză. Numai Pompilius a adăugat anului lunile Januarius și februarius. Calendarul Iulian a fost introdus de Iuliu Caesar în anul 46 î.e.n Acesta avea 365 zile împărțit în 12 luni,cu un an bisect .Calendarul Gregorian a fost stabilit de Papa Gregorie al XII în febr.1582.Acesta are 365,242503 zile.

Cunoaștem două categorii de zile-care nu le vom găsi în calendarul actual papal și nici în cel păgîn.
Timp de 2000 de ani ,în lumea occidentală timpul a fost stabilit de același ciclul de șase zile pe săptămînă. Din timpurile cele mai vechi au existat confuzi în calcularea timpului.
Fără mișcare, timpul nu poate fi calculat
.Calendarul universal din contemporanitate se bazează exclusiv pe rotația soarelui. Lunile și Săptămîna au fost stabilite complet arbitrar.El se diferențiază total de calendarul lunii-solar, stabilit încă de la crearea lumii. Expresia,,lună,,-moonth,,provine de la mișcarea lunei.Calendarul biblic se bazează pe mișcarea din natură, de la ani la luni ,la zile –incluzînd săptămînile-toate au la bază ,,mișcarea,,.De aici pornește și confuzia între ,,calendarul modern,,și cel antic. Calendarul actual are un ciclu săptămînal continuu, pe cînd Calendarul Creatorului măsoară fiecare lună în funcție de mișcarea lunei. Calendarul modern este un calendar solar care își întemeiază anul pe durata de timp necesar pentru ca pămîntul să se rotească în jurul soarelui.
Ziua are la bază un calcul care se bazează pe timpul care durează pentru pămînt o rotație completă:24 de ore. În calendarul modern, săptămînile și lunile nu se bazează pe nimic în natură.E bine de precizat că fără mișcare , timpul nu poate fi măsurat:de la ani la luni,de la săptămîni pînă la zile ...toate sunt calculate pe acelaș criteriu al mișcării.

Îmi permit să arunc o privire retrospectivă asupra numeroaselor CALENDARE apărute de-a lungul miilor de ani, precizînd scopul lor unic : împărțimrea (calcularea) cît mai corectă, mai logică a perioadelor de muncă și odihnă, fie că e vorba de o religie sau alta. În antichitate ,,mișcarea lunei,,era factorul determinant pentru întocmirea calendarului.
Aflăm din Scriptură că ,,luna nouă,,este perioada între o Lună Nouă și alta. Metoda de împărțire a timpului se baza pe o împărțire naturală-zile,luni,ani. Înaintașii noștrii acordau o mare importanță Începutului de lună.
În acea zi –de început de lună,munca era interzisă.Acest fapt este subliniat în Biblie. Iată un termen,,zilele de tranziție,, care se păstrează și azi în Astronomie, dovadă că și împărțirea modernă a timpului își are sursele tot în Biblie.Luna Nouă începe cu un ciclu de patru săptămîni, iar luna nouă este următoarea zilei de tranziție. Luna este o veche metodă de diviziune a timpului, ceea ce vom observa la Calendarele Julian,cît și la cel Gregorian (calendarul modern).Conform Observatorului Naval al Statelor Unite ale Americii, o lunație durează 29,5 zile.

Așa dar unele luni au 29 de zile, iar altele au 30 de zile. Lunile Noi nu au nici o zi corespondențe în calendarul Gregorian, ale cărui luni calendaristice nu sunt legate de nimic din natură. Calendarul Gregorian solar are diferite zile de lucru: scurte, week-end, zile de săptămînă naționale. Calendarul internațional Constant –cunoscut și sub numele Calendarul Internațional Perpetual, Planul Cotswort, Planul Eastman, Calendarul cu luni egale. Acesta a fost gîndit și creat de Moses B Cantworth, prezentat în 1923 drept calendar cu 13 luni a cîte 28 de zile. Se bazează pe Calendarul Pozitivist publicat în 1849 de filosoful August Contel. Denumirile lunilor Mose,Homer,Aristotel,Arhimede,Caesar...!

Fiecare lună începe cu Prima zi și se sfîrșește Sîmbăta.Fiecare an începe cu Dumineca . Calendarul Internațional e stabil.Cotsworth se bazează pe Calendarul solar al reformei prezentat de Mose B.Kotsowert-prezentat încă în 1902 care a devenit calendarul adaptat de majoritatea țărilor.
Trebuie recunoscut faptul concret al funcției internaționale , a păstrării unei legături, a coordonării timpului pe întregul Glob, între toate țările, popoarele lumii indiferent de credința religioasă a popoarelor respective.
Interesele pe plan internațional privind comunicările, calculele comerciale și nu numai acestea sunt unele din avantajele adoptării CALENDARULUI INTERNAȘIONAL.

În preajma ANULUI NOU CALENDARISTIC doresc tuturor OAMENILOR de BINE
PACE , SĂNĂTATE, BELȘUG

Paul Leibovici    1/1/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian