Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
La Durău se desfășoară Tabăra Cantus Mundi dedicată comunităților etnice din România

În perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2018, la Casa Pelerinul din Durău, județul Neamț, va avea loc „Tabăra Cantus Mundi – diversitate și culturalitate”.
La eveniment vor avea ocazia să participe gratuit 60 de copii din cele 18 comunități etnice din România. Timp de 5 zile, specialiști ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” vor susține o varietate de activități educativ-culturale, precum ateliere de dicție, ateliere de cor și de creație. Programul mai cuprinde și teatru de improvizație, drumeții și proiecții video tematice.

Evenimentul este organizat de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” prin Programul Național Cantus Mundi, în parteneriat cu Departamentul Pentru Relații Interetnice, cu sprijinul Primăriei Bucureşti, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive.

Pe 3 noiembrie, la Casa Pelerinul va avea loc Spectacolul „Scena talentelor” în cadrul căruia, începând cu ora 16:00, copiii și tinerii vor avea oportunitatea de a arăta publicului cunoștințele acumulate pe parcursul taberei Cantus Mundi.

Spectacolul va include momente muzicale, scurte reprezentații de teatru și o expoziție a lucrărilor realizate de către participanți în timpul atelierelor de creație. Intrarea este liberă.

Prin Tabăra corală Cantus Mundi se dorește promovarea diversităţii lingvistice şi etnoculturale, cultivarea valorilor comune, a toleranţei şi a dialogului intercultural. Acest proiect face parte dintr-un amplu demers educațional desfășurat de Programul Național Cantus Mundi, care include și proiecte de anvergură precum „Școala de Toamnă Cantus Mundi Iași”.

La acest proiect, care a avut loc în 5 septembrie, au participat gratuit aproape 250 de copii și 30 de profesori din județul Iași. O ofertă educațională și culturală de elită a avut și „Școala de Vară Cantus Mundi”, desfășurată în perioada 9 iulie – 1 august în București.
Timp de aproape o lună, peste 300 de copii au frecventat zilnic atelierele gratuite ale Școlii, cu tematică diversă, de la cor, actorie și percuție până la improvizație, dezvoltare personală, mișcare scenică și jocuri.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu sprijinul membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

După 7 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 950 de coruri. 30.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.
Sabin Popescu    11/1/2018


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian