Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Colțul spiritual - Povestea unui Dumnezeu necunoscut

Pe vârful unui munte trăia un Dumnezeu blând şi generos. În satul aflat jos în vale trăiau oamenii. Ei erau foarte ocupaţi, aveau multe cărţi de citit, multe jocuri de jucat, şi multe întâlniri la care trebuiau să participe. Arareori aveau timpul să se gândească la bunul şi blândul Dumnezeu, aflat atât de departe după cât se pare. De fapt nimeni nu i-a văzut faţa. Mulţi chiar se îndoiau că a existat vreodată.

Totuşi, zi după zi bunul Dumnezeu privea în jos de la înălţimea sa şi ar fi vrut ca oamenii să-i fie prieteni. "Trebuie - gândea el - să fac ceva cât de puţin ca să le arăt că-mi pasă de ei". Şi astfel, în fiecare zi trimitea un mesager jos în sat cu un sac în spate, iar în sac punea un dar deosebit pentru fiecare om de la câmpie.
În fiecare zi darurile soseau. în fiecare zi oamenii alergau cu braţele deschise pentru a aduna darurile. Dar în curând oamenii s-au crezut foarte îndreptăţiţi să primească tot mai mult. Mulţi au început să înşface darurile din pachet, alţii luau mai mult decât li se cuvenea, iar alţii se plângeau că darurile erau prea mici. În cele din urmă, nimeni nu-şi mai aduceau aminte de unde veneau de fapt darurile. Şi nimănui nu-i trecea prin cap să se intereseze.

Sus, în depărtare, pe muntele său stătea Dumnezeu. Din zi în zi mai singur el aştepta o vorbă bună, un semn de prietenie sau numai un "Bună dimineața Doamne! Ştiu că te afli acolo." Dar nu sosea nici un cuvânt. Oamenii luau darurile ca şi cum era un drept firesc al lor. Ei bine, Dumnezeu se afla departe. Şi mulţi spuneau "Ce-a făcut pentru mine?" Iar câţiva: "Nu cred că există"!
"Dacă nu pot să le spun că exist" - gândea Dumnezeu - cum pot să le spun că le sunt prieten? Apoi ochii i s-au luminat - ştiu a spus, le voi oferi o petrecere prietenilor din vale şi-i voi invita pe toţi. Şi dacă vor petrece cu mine câtva timp, cu siguranţă vor şti cât de mult îmi pasă de ei şi vor dori să fie cu mine."
Invitaţiile au fost trimise. A fost lipită o listă pe turnul primăriei, pentru toţi cei care erau dornici să participe, şi trebuiau să semneze pe listă.

Lumea a văzut invitaţia. Câţiva chiar au râs şi au spus: "Asta nu-i pentru mine!". Alţii au spus: "Să petrec o zi cu Dumnezeu? Nici vorbă!" Iar alţii foarte ocupaţi cu corurile şi alte activităţi, au spus: "Poate altă dată dar nu azi". Unii au fost tentaţi să spună, "poate este adevărat şi Dumnezeu vrea să fie prietenul nostru”. Şi au semnat cu sfială. Dar când ceilalţi au râs batjocoritor, ei s-au simţit ruşinaţi şi au găsit scuze pentru a nu participa.
Ziua petrecerii a sosit, dar nimeni n-a venit. Dumnezeu stătea la locul său de pe munte. "Eu voiam numai să le ofer dragostea mea. Cum pot să le-o ofer? Cum să-i fac să înţeleagă? Nu este nimeni care să-mi fie prieten?
Şi, în satul din vale, lumea râdea, plângea şi muncea, se distra şi murea. Arareori se gândea la bunul Dumnezeu care îi iubea foarte mult.Părintele Nicolae Gheorghe Șincan    9/28/2018


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian