Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
" Din aur curat " o carte de Iuliana Leontiuc

Prima oară am făcut cunoștinţă cu Iuliana Leontiuc prin intermediul unuia dintre cântecele sale, Aproape de ţel. O melodie și un text care te pătrund adânc, verificând orice colţ al inimii care vrea fericire, fericire, fericire…
Și, când toate pier, rămâne doar Cel care poate genera adevărata fericire, Isus Cristos. O cântare care m-a urmărit de-a lungul multor ani.

Am avut ocazia, apoi, s-o văd și “pe viu”, la o intȃlnire organizată de Centrul creștin Areopagus, din Timișoara. O doamnă fină, cu frumusețe exterioară și interioară, cu multă delicateţe. Atât am apucat s-o întreb “ Este adevărat că ați primit inspirația divină la una dintre cântări, chiar în timp ce erați pe masa de operație?”.
Răspunsul a fost sfios și simplu, ”Da”. Urma să ne mai întâlnim și chiar nutream să-i iau un interviu (lucram atunci la Radio Timișoara), să pătrund mai adânc în misterele creației, să scormonesc (eh, deformație de jurnalistă, vă rog, nu vă supăraţi!) și să aflu cât din suferința, frămȃntările, visele și speranțele autoarei se regăsec în aceste creaţii.
Dar, viața s-a complicat și, după ani de zile (aproape 20, ca în romane) m-am întâlnit din nou cu Iuliana Leontiuc. De data aceasta printr-o carte intitulată Din aur curat.

Acest volum reunește 125 de cântece cu tematică creștină, la care textele și muzica îi aparţin aproape în întregime. Unele cȃntări au fost plămădite împreună cu Gelu Fundureanu, Dorina Borceanu și cu Milly King.

Din aur curat este o carte voluminoasă, care parcurge o viață de om, din 1973 până în 2015, o viață trăită în Imperiul Luminii, sub bagheta Blândului Păstor. În 42 de ani s-au adunat sumedenie de trăiri, bucurii, dureri, căutări și aspirații după absolut. Parcurgându-i paginile, am înțeles că nici nu mai contează câte dintre simţiri provin din experienţa directă a autoarei și câte le-a absorbit din jur, ca apoi să le decanteze și să le fasoneze cu multă migală, pentru ca să deschidă porţile sufletului nostru către măreţia cerului.
Iuliana Leontiuc este, într-un fel, o răsfăţată, pentru că Dumnezeu i-a dat talent la poezie, la muzică, dar și la perseverență și la muncă. Iar ea, semnatara acestor bijuterii, nu numai că s-a supus cu drag îndrumărilor divine, dar le-a și pus « în negoţ », pentru ca mulţi să se bucure de aceste nestemate.

Desigur că negoțul pe care l-a practicat și îl practică este unul special, este unul în care (te) dăruiești celor din jur (cu) dragoste, bine șlefuită, sub formă de giuvaericale de mare preţ. În schimb, mai primești un zâmbet, un mulțumesc, poate și o cronică, dar marea plată și răsplată vin de la El. Şi de la sufletele în sărbătoare.

« Poeziile și cântările Iulianei au înmiresmat cu har inimile noastre », Maria Codreanu, Timișoara.
« Versurile și melodiile Iulianei sunt deosebite ca exprimare, sunt delicate, sunt frumoase. Ne oferă o viziune realistă și luminată asupra existenţei omului în drumul lui către veșnicie », Gelu Fundureanu, San Antonio, SUA.
« Aceasta va fi o altfel de carte. O carte despre iubire și jertfă », Marius Noje, Timișoara.

Din aur curat este un volum de referinţă nu numai pentru Timișoara și România evanghelică, dar și pentru ȋntreaga creație creștină muzicală românească. Este o carte care trăiește, pentru că notele și cuvintele sunt vii, primite în dar de sus, menite să mȃngȃie și să îndrume cugetele și inimile către Cel care le-a dat și le dă viață. Viaţă din belșug.


Ottawa ON




Cristina Mihai    2/4/2018


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian