Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Invitatie la o intâlnre cu domnul Herman Victorov la Consulatul general al României din Toronto -

Stabilit în Canada în anul 1976 Herman Victorov a avut o contributie importantă la dezvoltarea industriei constructoare de masini de capsule pentru industria farmaceutică. După 1989 a fost primul investitor canadian în România, construind câteva fabrici de producere a masinilor, dar si a capsulelor.

Este un patriot sincer si un sustinător al culturii si traditiilor românesti. De-a lungul activitătii sale a contribuit la dezvoltarea relatiilor economice si culturale româno-canadiene si a sustinut românii emigranti în Canada.

În anul 1975 emigrează cu sotia si fiica în Israel, apoi in Grecia iar de acolo prin intermediul unei organizatii catolice în Canada. Ajuns în iarna anului 1976 la Montreal, pentru a câstiga existenta familiei, lucrează în diverse locuri, printre care si pe santierul hidroenergetic de la James Bay.
În 1978 se mută la Windsor, în provincia Ontario unde se va angaja ca inginer de productie la compania producătoare de capsule tari din gelatină, R. P. Scherer, eveniment care îi va deschide calea spre realizările profesionale deosebite pe care le va obtine de-a lungul vietii. După doi ani la această companie, în 1982, va introduce o modificare esentială la masinile producătoare de capsule tari care va revolutiona industria de capsule.
În 1984 îsi înfiintează propria companie, Multi Motion Engineering Inc.si, împreună cu opt oameni, proiectează si construieste noul model de masini producătoare de capsule tari din gelatină. Începuturile nu au fost usoare. Au existat momente când compania a fost la un prag de faliment. Sub această presiune o vinde în 1985 companiei americane Cherry Burrell, dar după o perioadă de trei ani o va recumpăra, dându-i numele de Technophar Equipment and Service Limited.
Treptat măreste numărul de angajati si diversifică productia, construind si masini producătoare de capsule moi din gelatină si oferind clientilor servicii " la cheie" , adică fabrici dotate cu toate echipamentele de productie si auxiliare, tehnologia de fabricare a capsulelor, training pentru angajati.
Primele proiecte au fost în China, unde a instalat peste saptezeci de masini producătoare de capsule tari si moi si 17 proiecte "la cheie". Au urmat alte proiecte în diferite tări ale lumii- SUA, Canada, Germania, Franta, tări din Orientul Mijlociu, Asia, compania domnului Victorov devenind lider mondial în această industrie, o companie unică în lume prin produsele de înaltă performantă.
A instalat până în momentul vânzării companiei, peste 190 de masini de capsule tari si moi si 27 de operatiuni la cheie.

Herman Victov, la insistentele prietenilor, se hotărăste greu si târziu să-si publice o parte din amintiri.

In volumul « Din viata unui om oarecare « Herman Victorov .pare a depăna în fata unor prieteni întâmplări mai vechi si mai noi, dar întotdeauna exceptionale. Cartea contine 39 de povestiri, structurate în patru capitole mari : Întâmplări pe santier, Emigrarea-Israel, Grecia, Canada; Călătorind prin lume si Alte povestiri, în care autorul dezvăluie cu sinceritate momente importante din viată. vorbeste despre prin povestile de călătorie, autorul realizează adevarate documente ale vietii din perioada comunismului, atât în tara noastră, cât si a altor tări din Europa de Est-Germania, Bulgaria, Iugoslavia, dar si adevărate fresce ale vietii sociale, economice, politice ale tărilor prin care a călătorit ca om de afaceri si proprietar al companiei Technophar. Călatorii în care observă nu atât frumusetile turistice, cât conditiile sociale, de viată ale oamenilor. Este impresionat de omenia celor pe care-i întâlneste si într-una din povestiri scrie:
"Am înteles că nu contează tara din care fac parte, limba pe care o vorbesc, oamenii de pretutindeni au un cod moral nescris în care politetea, respectul, dorinta de a sări in ajutorul celui aflat la nevoie sunt norme care nu pot fi încălcate."

Noul roman autobiografic al lui Herman Victorov scris impreună cu Mihela Ignat „Sub aripa neagră a războiului“ este un document istoric,
Un roman iniţiatic povesteşte DEVENIREA unui individ, etapele de viaţă parcurse de un om de la vârsta copilăriei sale la vârsta maturităţii şi a senectuţii. Fiecare încercare se cere trăita, trecută, se cere învinsă, se cere depăşită. De la o încercare la alta, individul câştigă experienţă, se maturizează prin suferinţă, devine adult, devine Om..
Romanul lui Herman Victorov are ca protagonist un copil care dintotdeauna parcă – „sub aripa neagră a războiului" – a fost, de fapt, un om matur, privat de copilărie şi de bucuriile ei fireşti. Un copil maturizat forţat, înainte de vreme, cu brutalitatea caracteristică epocii de prigoană antisemită. Matur fiind, se maturizează, paradoxal, a doua oară, parcă şi mai profund, şi mai dureros. Tot acest proces este trăit în romanul lui Herman Victorov cu seninătate, ca pe un dat firesc al destinului. Seninătatea şi puterea de a rezista îşi au ca sursă de energie familia protagonistului, familie a cărei verticalitate morală este impresionantă.
( nota Observator - vezi prezentrea cartii la rubrica - condeie din diaspora )

Vom avea plăcerea sa ne intâlnim cu domnul Herman Victoruv sâmbătă 28.10.2017, ora 12.00 la Consulatul general al României din Toronto - 789 Don Mills Rd., unit 501 ( sud de Eglinton ).
Alte informatii la editura@observatorul.com





Observatorul    10/23/2017


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian