Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Igiena creierului

Omul civilizat, al mileniului trei, nu mai poate trăi fără o atentă igienă a trupului, nu numai exterioară, ci mai ales interioară. Piaţa abundă în hapuri, medicamente şi suplimente alimentare ,care, ingerate după un program ordonat, devenit obicei, elimină to felul de reziduuri şi toxine, organice şi anorganice. Mai curaţi pe dinăuntru şi mai frumoşi pe dinafară!

Prin creier, însă, nu trece numai chimia, ci şi informaţia. Unele informaţii doar trec, fără să lase urme, dar cele mai multe colorează, pătează etc. şi mintea şi sufletul. Fiecare epocă, în funcţie de filozofia, de ideologia, de viziunea asupra lumii şi asupra omului, îşi crează sisteme proprii de evaluare şi de clasificare a informaţiilor în curate şi murdare. De-a lungul istoiei, adesea, ce-a fost curat ieri, a devenit murdar a doua zi şi viceversa.

Precum o haină, şi creierul are nevoie de curăţare, de spălare. Marile răsturnări istorice presupun spălări generale, prin care trebuie să treacă tot omul, deoarece noile paradigme nu pot fi scrise, implementate, decât numai pe un suport neuronic curat. Metodele de spălare sunt mecanice, chimice, informative. Se începe cu vorba bună, cu promisiuini etc. Ce nu se curăţă, se tratează chimic cu alcool şi altele asemenea. Petele îndărătnice, care nu se duc nici aşa, nici aşa, se bat cu maiul, cu bătăul, în spălătorii speciale, numite ştiinţific centre de reeducare. În această ultimă fază, există riscul să se distrugă creierul. Şi nu numai creierul…Dar astea sunt riscuri, pe care nicio spălătorie nu şi le-asumă.

Din fericire, ştiinţa şi tehnica au evoluat mult. Prin combinaţii inteligente dintre imagine şi cuvânt se obţin detergenţi cu efect imediat, care spală creierul încă din pruncie. Igiena permanentă asigură un creier curat, capabil să primească orice, fără niciun efort de discernământ, deoarece tot ce se oferă în materie de informaţie este bun de consum. Şi informaţia care poate afecta emoţional şi cea care te lasă rece.

Televiziunea, prezentă în timp real pe tot globul, informând despre orice şi de oriunde, este cea mai performantă curăţătorie din toate timpurile. Puţină lume scapă de plasele ( grilele) acesteia

Încrucişarea dintre informare şi entertainment (distracţie, amuzament etc.) a dat infotainment. Emisiunea în care eşti informat distrându-se şi te distrezi informându-te. Infotainment-ul poate aborda orice temă, la sugestia şi cu participarea telespectatorilor. Telespectatorul, invitat să se implice direct, este partenerul şi patronul realizatorilor emisiunii! Ba mai mult! Şi principala vedetă! Într-un infotainment politic, telespectatorul trăieşte senzaţia că este actor într-o democraţie directă: el îi întreabă, el îi controlează, el le sugerează conduita celor aleşi să administreze cetatea. La rigoare, îi poate schimba printr-o democraţie şi mai directă, de stradă, de piaţă etc.

Toate televiciunile noastre seculare se bat în infotainment. Dar numai TVR reuşeşte performanţa de a lua “pulsul zilei”, “perfect imperfect”, în “România 9”! Trei emisiuni de infotainment, pregătite şi administrate de doi ştrengari şi-o ştrengăriţă:

„Pulsul zilei este un format de televiziune în care telespectatorul este principala vedetă - el poate modifica desfăşurătorul emisiunii şi cursul discuţiilor din platou în timp real. Vom fi atenţi la ce îşi doresc telespectatorii; ei vor alege subiectele pe care să le discutăm cu invitaţii, ei vor stabili direcţia discuţiei, cei de acasă fiind în continuă interacţiune cu invitaţii din platou. Echilibrul va fi elementul cheie al dialogurilor emisiunii Pulsul zilei”. (http://www.tvr.ro/radu-andrei-tudor-ia-pulsul-zilei-la-tvr-1_19323.html#view )

„Va fi un proiect în care se vorbeşte despre lucrurile din jurul tău, care te afectează şi care uneori te dor incredibil de tare. Aceste subiecte se vor extrage foarte mult şi din mediul on-line, din relaţia noastră directă cu utilizatorii reţelelor sociale. Tu, ca telespectator, eşti partenerul şi patronul nostru” (Sursă: http://tvr1.tvr.ro/emisiuni/perfect-imperfect_17987.html0 )

„Va fi un talk-show fără încrâncenare. Asta ne propunem. Să disecăm realitatea cu bune şi cu rele fără a ne închina la falşi idoli, fără a ne înrola în vreo „armată”, fără partizanat. Toată lumea care are ceva de spus şi care contează în spaţiul public va avea uşa deschisă atâta timp cât va avea o părere pertinentă de exprimat. Venim cu un concept nou, dinamic, iar telespectatorul va fi implicat direct” ( Sursă: http://www.tvr.ro/romania-9-cu-ionut-cristache-la-tvr-1_18202.html#view )

Toţi pentru unul (telespectatorul ridicat la nivel de idol) şi unul pentru toţi ( telespectatorul , o vacă de muls).

Ce află telespectatorul idol, vacă de muls? De toate, de la lume adunate şi-napoi la lume date! Cu ce se alege? Cu nimic, nici măcar soluţii, dar şi-a descărcat sufletul şi adoarme mulţumit că a fost partener, patron şi principala vedetă pe ecran, romantic visând că ,mâine, destinul îi va rezerva o surpriză plăcută. Probabil, de aceea, Ionuţ Cristache şi-a intitulat emisiunea “ România 9”. Urania, specialista noastră în numerologie, ne spune că “ Cifra 9 este guvernată de planeta mistică Neptun, care conferă nativilor ei o fire romantică şi visătoare.” (http://www.horoscopurania.ro/cifra-destinului-9 ).

România 9, romantică şi visătoare, căreia i se ia zilnic pulsul pentru a înregistra momentul istoric când acesta vac trece de la imperfect la perect.








Nicușor Gliga    10/10/2017


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian