Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Câinele Casei

Se spune că, pentru om, cel mai bun prieten dintre animale, este câinele. Mai ales, căinele casei. Şi totuşi...
Eram copil şi încă nu mergeam la şcoală. În acele vremuri.de demult, la şcoală se mergea de la 7 ani, iar eu abia împlinisem 6.
Ai mei, munceau de dimineaţa până seara la câmp. Aveau ceva pământ arabil şi semănau şi grâu şi porumb, dar şi floarea soarelui. Toamna, începând cu luna Octombrie, mergeau la culesul porumbului. Totul se făcea manual, ştiulete cu ştiulete. Cu carul tras de vaci de lapte, dar şi de muncă, aduceau acasă porumbul cules. Îl puneau, la început, înşirat în curte, să se mai usuce, iar apoi, îl despuiau şi îl puneau în pătule.
Eu rămâneam acasă, singur, mă mai jucam cu copiii de pe mahala cu mingea de cârpe, mai mâncam ce mai găseam prin casă, mai găteam câte ceva pentru ai mei, mă mai odihneam...
Într-o zi, mă jucam în şopron. Câinele nostru era slobod şi, la un moment dat, îl văd că vine la grămada de stiuleţi descărcaţi în faţa şopronului şi începe să mănânce tacticos dintr-un ştiulete de porumb mai verde. Eu, am fost puţin intrigat, văzându-l cum roade din acel ştiulete şi am cautat să îl gonesc, strigând la el, cum se obişnuia la noi, marş, marş!... Dar, câinele, parcă nici nu auzea şi, mânca mai departe din stiuletele început. Asta nu mi-a căzut bine mie şi, atunci, am luat un băţ şi m-am apropiat puţin, cu intenţia să îl îndepăttez de acolo. În clipa următoare, am aruncat cu băţul spre el, moment în care, cîinele s-a repezit spre mine, mi-a prins un deget de la măna dreaptă, muşcându-l cu furie şi, concomitent, şi-a înfipt ghearele în burtă deasupra buricului şi în pulpa piciorului drept, cam la 10 cm deasupra genunchiului. Aşa însângerat şi speriat cum eram, am fugit în camera cea mai apropiată şi, plângând, am căutat nişte cârpe mai curate pentru a mă bandaja. Mă uitam cu îngrijorare, mai ales, la rana de la deget, care era destul de adâncă şi sângerândă. Nu mai îndrăzneam să ies afară din cameră, de frica câinelui, aşa că, nu puteam să ajung nici la bunica să îi cer ajutor. De acum, nu aşteptam decât să vină ai mei de la câmp şi să mă ajute cumva.
Când, seara târziu, ai mei au sosit acasă, nu le veneau să creadă ce mi s-a întâmplat, mustrându-mă pentru nesăbuinţa mea...
A doua zi, ar fi trebuit să mă ducă la doctor, fiindcă câinele putea fi turbat şi poate trebuia făcută o injecţie cu ser antirabic, dar ai mei fiind aşa de ocupaţi, nu se gândiseră la aşa ceva. Aşa că, am rămas ca rănile să se vindece de la sine. Mai ales, cea de la degetul de la mână fiind mai produndă, s-a închis foarte greu şi târziu.
Astăzi, la peste 70 de ani de la acel eveniment neplăcut, sunt şi acum vizibile cicatricele de la deget şi de la picior, arătându-le, cu diferite ocazii, cunoscuţilor, ca semne de bună purtare.
De atunci, teama de câini, chiar mici fiind, mi-a rămas, nemaifiind adeptul teoriei că, un câine este pentru om cel mai bun prieten. Fiindcă, au fost şi cazuri, când aceşti buni prieteni ai omului si-au răpus stăpânii.

Gormley-Stouffville





Oprea Popa    10/10/2017


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian