Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Dileme - In jurul mesei

Un lucru cunoscut: cele mai însemnate şi cu deznodământ discuţii au loc în jurul unei mese, uneori rotunde. Aici se dezbat opinii, au loc contradicţii şi, uneori se iau hotărâri. Se alege un subiect şi fiecare panelist îşi spune cuvântul.

Am hotărât şi eu acum, când ne aflăm în centrul acestui iureş de probleme ce se desfăşoară în faţa noastră, să invit câteva personalităţi şi să le aflăm părerile.

Când gălăgia s-a mai potolit, s-a vorbit despre dezlănţuirea unei atitudini, sancţionate de toată lumea civilizată. Era vorba despre ura faţă de creştinism în unele ţări, ca şi de antisemitismul ce îşi ridică iar capul în Europa, Australia şi multe alte locuri. În Egipt, Jordan, Irak, spre exemplu, sunt ucişi creştinii.

Ce se perece acum în Venezuela? Pe timpul lui Hugo Chavez, dictatura era în toi, deţinuţi fără vină erau torturaţi, s-a plâns, s-a protestat, dar nicio ţară, inclusiv Statele Unite, nu a acţionat. Ei bine, acum este un alt specimen, Maduro, un dictator feroce, care a arestat şi încarcerat intreaga opoziţie de la ultimile alegeri.

Un alt invitat la discuţii a adus vorba de Afganistan. Talibanul a fost răsturnat, dar de 16 ani America are trupe acolo, cu jertfe, explozii care ucid oameni nevinovaţi. Preşedintele Trump a declarat curând că a venit vremea întăririi trupelor americane de acolo şi victoria va fi uitată, ca şi cea din Vietnam. Rusia a făcut la fel în urmă cu ani.

Am discutat odinioară cu un bun prieten, originar din Iran şi l-am întrebat:
- De unde a apărut ISIS cu o asemenea putere?
- Asta este armata pe care a înfiinţat-o şi antrenat-o Sadam Husein în Irak...

Unul dintre participanţii la discuţie, auzind dialogul de mai sus, a replicat şi el, adâncind subiectul despre Califatul visat de insurgenţii bine înarmaţi în Irak şi Siria, adăugând că, în ciuda aşa-zisului efort al unor ţări lovite de ISIS, ele nu sunt capabile de a-i desfiinţa pe aceşti criminali.

Trecându-se la un alt subiect şi aspect al lipsei de acţiune din partea civilizaţiei, s-a ajuns la mototolul preşedinte al Coreei de Nord. Cât timp va mai dura până acest micuţ şi ridicol dictator, care pune în primejdie un război nuclear mondial, va fi pus la punct? Se aplică sancţiuni, se încearcă a duce tratative şi propuneri de atac avertisment, dar Coreea de Nord are deja rachete cu care poate ataca Alaska.

Sesiunea s-a terminat nu cu o declaraţie, dar cu insistenţa că, deoarece suntem în septembrie, la numai trei luni şi jumătate de Crăciun şi de sfârşitul anului, este timpul de a se lua lucrurile cu seriozitatea pe care o implică. Anul 2018 ar trebui să ne aducă noi speranţe, lichidarea pericolelor şi acţiunilor teroriste, acţiuni care ne vor facilita clădirea unei noi generaţii fără spaime, crime şi suferinţe.

Masele populare nu mai sunt, ca odinioară, “amorfe”. Depinde doar de noi, oameni inteligenţi şi cu vederi clare asupra celor ce se petrec în lume, ca nu cumva un răuvoitor, un criminal, să cumpere, să spele creierii şi să folsească mulţimea în drumuri greşite.


Harry Beer / Toronto - sept 2017








Harry Beer     9/15/2017


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian