Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle

De 7 ani, RowmaniaFest (Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle) revine la Tulcea, din dorința de a contribui la creșterea profilului național și internațional al orașului și cu intenția de a stimula dezbaterea despre viitorul sustenabil al Deltei. Ediția 2017 are loc în perioada 1–3 septembrie 2017, începe cu tradiționala (de acum) paradă pe Dunăre a campionilor Ivan Patzaichin, Vasile Dîba și Toma Simionov și se încheie (pe 3 septembrie) cu un spectacol marca Loredana.



În continuare, Festivalul RowmaniaFEST oferă prilejul de a-i întâmpina, ca în fiecare an, pe participanții la Tour International Danubien (TID), care vâslesc cei peste 2500 de km ai Dunării, de la izvoare până la Marea Neagră. Au loc mai multe competiții de vâslit (competiţia „Ivan Patzaichin” pentru pescarii profesioniști din Deltă, etapa locală și etapa națională a concursului de canotcă 10 +1 Descoperă ROWmania), și mai multe probe de triathlon: „Delta Rowmania Triathlon” (etapă în Circuitul Național de Triatlon), „MiniTRI” (copii 9 – 13 ani) și cea de a treia ediție a Cupei Europene de Triatlon pentru juniori, „ETU Triathlon European Cup”, care reuneşte peste 70 de atleți din România, Austria, Bulgaria, Croația, Ecuador, Estonia, Germania, Grecia, Letonia, Luxemburg, Iordania, Polonia, Serbia, Slovenia, Turcia, Ucraina și Ungaria.

Concertele de Rock’n’Row aduc nume foarte mari pe Faleza din Tulcea: Loredana şi White Mahala (duminică, 3 septembrie), Krypton şi Anton (vineri, 1 septembrie), Vița de Vie şi RoHCP (tribute band Red Hot Chili Peppers) (sâmbătă, 2 septembrie).

Sâmbătă și duminică, pe 2 şi 3 septembrie 2017, în intervalul 10:00-18:00, pe faleză, în dreptul Căpităniei, este deschis „Artizan Eco Delta” – un târg al ONG-urilor preocupate de dezvoltarea durabilă a zonei, și al producătorilor și meșteșugarilor tradiționali.

Vizitatorii sunt invitați să participe la o consultare publică privind viitorul urbanistic al Falezei și al orașului, pentru că nu este suficient ca locuitorii acestuia să afle despre inițiativele existente, ci este preferabil ca ei să se implice activ pentru a răspunde la întrebările: „Cum se poate beneficia de pe urma trendului către turism sustenabil și turism lent?” „Cum se poate avea acces la infrastructură verde și investiții integrate?” „Punem Tulcea pe harta mentală a europeanului, dar cu ce imagine am vrea s-o asocieze?”

Tot pentru Artizan Eco Delta, World Wildlife Fund (WWF) a pregătit activități pentru cei mici – pictură pe tricouri, informare prin joacă, realizarea de fotografie cu mesaje de susținere a naturii.

Două filme românești foarte noi, realizate în 2016, sun proiectate în Piața Civică unde pot fi vizionate gratuit:

„Sieranevada” (regia: Cristi Puiu, 173’) – proiecție în Piața Civică, sâmbătă 2 septembrie 2017, ora 21:00
„Inimi cicatrizate” (regia: Radu Jude, 141’) duminică 3 septembrie 2017, ora 21:00

Pentru informaţii suplimentare privind programul detaliat al competiţiilor sportive, dar şi al programelor artistice accesaţi site-ul oficial al festivalului, dar şi: www.ecodeltadunarii.ro, www.deltatriathlon.ro.
SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi





Sabin Popescu    8/29/2017


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian