Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Vocea sau vocile

- Cu ceva timp în urmă, la New York, în Times Squares, Richard Rojas ( 26 de ani) a intrat cu maşina pe trotuar, peste pietoni, omorând o persoană şi rănind alte 22. Din relatările presei a rezultat că acesta suferea de “ psychological issues”, Rojas confirmând că, înainte de incident, consumase marijuana asezonată cu PCP (Phencyclidine), un drog sintetic cu proprietăţi stimulatoare şi halucinogene. Le-a mai spus poliţiştilor care l-au arestat “ I wanted to kill them all” ( Am vrut să-i omor pe toţi) şi că Dumnezeu l-a pus să facă asta. ( Vezi: http://edition.cnn.com/2017/05/19/uş/new-york-times-square-driver-charged/ )

- Pe 11 septembrie 2003, în selectul magazin NK ( Nordiska Kompaniet) din Stockholm, Anna Lindth ( Vezi: https://en.wikipedia.org/wiki/Anna_Lindh ) personalitate a Partidului Social-Democrat din Suedia, murea înjunghiată de câteva ori de Mijailo Mijailović (născut în Suedia din părinţi sârbi). Arestat , la primul interogatoriu a spus că este Tom Cruise (şi a cerut ca Tom Cruise s-l apere!) , că a auzit voci etc. Presa a urmărit îndeaproape cazul. Unii au scris că Mijailović vorbeşte cu … Iisus ! “När han inte tar sina mediciner fĺr han hallucinationer och hör röster. Han har en nära relation till Jesus och talar med honom. Han känner sâg övervakad av Jesus şom följer varje rörelse. Jesus är ond pĺ honom. Mijailo är bekymrad över att han inte är döpt.” (Când nu-şi ia medicamentele are halucinații și aude voci. El are o relație strânsă cu Iisus și vorbeaste cu el. Se simte supravegheat de Iisus care-i urmăreşte fiecare mișcare. Iisus este supărat pe el. Mijailo este îngrijorat de faptul nu este botezat.” – Sursa: http://www.ateljelenken.com/ ). A făcut recurs, şi alte teste au confirmat că , la momentul crimei, era bolnav mintal, fapt pentru care a fost transferat într-o secţie de psihiatrie securizată. Mai târziu, într-un interviu acrodat ziarului “Expressen” ( vezi: http://www.expressen.se/nyheter/expressen-avslojar/mijailovic-talar-ut-det-ar-dags-att-sanningen-kommer-fram/ ) Mijailović declara că implicarea lui Tom Cruise, a vocilor etc. a fost simulată pentru a păcăli pe medici şi a fi transferat într-o secţie de psihiatrie unde condiţiile sunt mai bune decât în închisoare. Nu se mai ştie dacă Mijailović spune adevărul sau minte.

- Un unchi de-al soţiei ( deci şi al meu prin alianţă), nea Costică, - Dumnezeu să-L odihnească!,- nici bisericos dar nici necredincios, sănătos la minte şi la trup, care se droga doar cu … ţigara, om de ispravă, săritor la nevoie pentru oricine, cu mulţi ani în urmă, când încă mai trăia, a păţit ceva straniu. Povestea că într-o zi, pe când lucra la oarecare înălţime ( nu-mi mai aduc aminte dacă era vorba de acoperiş sau nişte ferestre de apartament la etaj),un gând ( deci tot o voce) a început să-l îndemne să se arunce în gol. Tentaţia era aşa de puternică încât cu greu a reuşit să nu dea curs acţiunii.

- Ȋn filmul “ Premonition” ( Vezi: https://www.youtubecom/watch?v=mqD5xKCSp0E ), Sandra Bullock joacă excelent rolul unei femei ( Linda) , hărţuită de gânduri…. Casă nouă, soţ, două fetiţe reuşite. Mama, casnică n-ar avea de ce se plânge…Şi totuşi, treptat, intră într-un joc psycho care o duce la psihiatru, la consum de medicamente, la gânduri negre, la obsesii, accentuate şi de o relaţie a soţului (Jim) cu o altă femeie. Toate acestea se amestecă în film încât nu mai ştii ce este real, concret şi ce este vis, gând de anticipaţie. Are o premonittie că soţul ei va muri. Ca un Sherlock Holmes porneşte o muncă de investigaţie, stabilind ziua, ora şi locul unde va muri soţul, într-un accident de maşină. Ajunge şi la biserică, la preotul Kennedy, cu care nu mai vorbise de mult, şi-i spune despre premoniţie. Preotul îi dă câteva exemple de premoniţii, care s-au întâmplat, subliniind că cei necredincioşi sunt mai vulnerabili la asemenea lucruri, asemenea forţe puternice, dar că viaţa este plină de miracole şi că trebuie să aibă speranţă, amintindu-i de credinţă, speranţă şi dragoste. Degeaba. Plasa premoniţiei o ţine strâns. Vizitează cu anticipaţie locul, mila 220, pe o porţiune de şosea urcând în pantă. Într-o seară îi spune şi lui Jim de premoniţie. A doua zi se trezeşte şi-şi dă seama că este ziua fatidică. Jim plecase deja spre serviciu, trecând pe la şcoală să lase fetiţele. Urcă în maşină şi porneşte după el, aflând pe drum că Jim trecuse şi pe la asigurări pentru a revedea asigurarea de viaţă. Îl ajunge din urmă la mila 220, vorbesc la telefon. Linda trage pe dreapta, Jim întoarce cu vreo douăzeci de metri înainte de a atinge vârful pantei, cât pe ce să-l lovească un autoturism care venea din sens contrar. Opreşte brusc, scapă telefonul. Se apleacă să-l ridice, răsuceşte cheia să repornească, motorul refuză. Din sens contrar, de după colină, apare un camion cisternă care nu mai poate evita coliziunea cu maşina blocată de-a curmezişul şoselei şi se produce tragedia. Este doar un accident sau o crimă? Dacă este o crimă, cine-i făptaşul, cine sunt complicii?

O explicaţie psihologică a celor întâmplate mai sus rezolvă mulţumitor cazurile şi aşa se întâmplă de obicei. Totuşi, nu se poate să nu ne punem întrebarea, aşa numai ca o adiere de gând: Dar dacă, înafară de psihic, mai este cineva care pune în scenă, care orchestrează totul?

- Cu mulţi ani în urmă, am tradus din Pravda.ru ( ediţia în engleză), un articol “ Marturisile unui vindicator pocăit”, articol pe care, după ceva căutare, l-am găsit pe acest blog :
https://bisericasecreta.wordpress.com/2007/02/20/pot-oamenii-sa-devina-vindecatori-numai-pentru-ca-si-au-cumparat-un-certificat/

Fostul vindecător, persoană cu capacităţi extrasenzoriale, Mihail Kokotinsky, ne lămureşte cine erau vocile care-i şuşoteau în ureche, cu precizie, bolile de care sufereau pacienţii, chiar şi pe cele din copilărie! “Deşi nu ştiam nimic despre cei prezenţi şi nici despre istoria lor medicală, totuşi am reuşit să punem diagnosticul corect şi chiar să descriem în detaliu anumite boli.(…) …simţeam nişte voci misterioase care-mi şopteau în ureche aceste informaţii. Aceasta mă făcea să mă simt o persoană deosebită şi-mi flata orgoliul.”

Auzim adesea sau spunem chiar noi: “ Parcă mi-a luat Dumnezeu minţile! Cine m-a pus? Dracu’ m-a pus!” El ( de fapt ei , că sunt legiuni întregi!) este vocea gândurilor care dau vise tulburătoare, premoniţii, indeamnand la crime, la aruncări în gol etc.

Nu există om care, în situaţii limită, delicate, din viaţa să nu fie complesit de gânduri. Expresia ,” Mă omoară gândurile” poate evolua de la metaforă la concret. Se prăbuşesc toate încrederile, toate credinţele.

De aceea, marii asceţi ortodocşi, experţi în războiul nevăzut recomandă paza gândurilor. Cum? Prin igiena acestora, adică prin deoasebirea lor după originea de un de vin, prin strunirea imaginaţiei, care este puntea dracilor. Prevenirea atacurilor se asigură numai prin …vaccinare şi protecţie spirituală, duhovnicească, autentică, nu prin contrafaceri.

Atenţie la gânduri!







Nicusor Gliga    6/4/2017


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian