Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Remus Azoiţei, din nou pe scena Ateneului

„Rădăcinile mele rămân româneşti“

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, dirijată de Camil Marinescu, va interpreta joi şi vineri, de la ora 19.00, la Sala Mare a Ateneului Român, Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski, solist Remus Azoiţei, şi Simfonia nr. 5 de Adrian Iorgulescu.
Prima versiune a Concertului pentru vioară şi orchestră, una dintre cele mai populare lucrări ale lui Ceaikovski, a fost schiţată la începutul anului 1878. În finalul briliant al concertului tripartit, se remarcă pregnantul caracter popular rus. Solistul Remus Azoiţei, singurul român angajat vreodată de Academia Regală de Muzică din Londra, revine în fiecare an, în luna aprilie, pe scena Ateneului Român. „Vin cu drag să cânt la Ateneu. În aprilie, este vacanţă de Paşte la Royal Academy of Music din Londra. Casa mea e la Londra, însă rămân un produs bicultural. Rădăcinile mele rămân tot româneşti“ ne-a declarat violonistul. Remus Azoiţei cântă pe o vioară Niccolo Gagliano, creată în 1740.
Despre partea a doua a programului din acestă săptămână, compozitorul Adrian Iorgulescu informează: „Am terminat Simfonia a V-a în vara lui 2016, după un travaliu de circa un an, marcat de întreruperi şi revizuiri parţiale. Având grosso-modo trei părţi relativ delimitate, cu o sinteză selectiv recapitulativă la final, lucrarea se execută fără pauze şi conturează un arc dramaturgic larg și dens. Nu conţine rupturi interioare notabile, nici contraste intense în plan constructiv, dinamic, agogic, orchestral, ori expresiv“
Concert simfonic
Joi, 6 și vineri, 7 aprilie 2017, 19:00 - 21:00, Sala Mare
Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”
Dirijor: Camil Marinescu
Solist: Remus Azoiţei
Program:
 Piotr Ilici Ceaikovski
Concertul pentru vioară şi orchestră în re major, op. 35
 Adrian Iorgulescu
Simfonia nr. 5
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro.
Apreciat de revista britanică The Strad ca ‟un virtuoz incurabil cu suflet şi tehnică fabuloasă”, violonistul Remus Azoiţei a debutat la 8 ani cu orchestra simfonică din oraşul său natal, Galaţi. După ce în 1995 a absolvit Conservatorul din Bucureşti, clasa Daniel Podlovski, Remus Azoiţei obţine o bursă de studii la renumita Juilliard School din New York. De-a lungul timpului, tânărul muzician a beneficiat si de indrumarea violonistului Bujor Prelipcean. Remus Azoiţei a concertat în săli prestigioase cum ar fi Carnegie Hall in New York, Concertgebouw Amsterdam, Salle Cortot Paris, Konzerthaus Berlin, St-Martin-in-the-Fields şi Wigmore Hall în Londra, Teatro La Fenice Veneţia, Auditorio Nacional Madrid sau Konzerthaus Viena. În 2001, a fost numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, în acel moment fiind cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie de 200 ani a Academiei.
Dirijorul Camil Marinescu a studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti la clasa de fagot. Ca dirijor, se consideră ca discipol al maeştrilor Constantin Bugeanu, Cristian Mandeal, Mihai Brediceanu şi Pierre Dervaux. A predat fagotul la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi, timp de 10 ani, a deţinut postul de dirijor rezident la Opera Naţională din Bucureşti. Din 2003, pentru trei stagiuni, a fost dirijor permanent invitat al Berliner Sinfonie Orchester, Germania. Începând cu 2002 Camil Marinescu este rezident în Japonia, activitatea sa internaţională bucurându-se de succes în numeroase turnee în SUA, Canada, Franţa, Austria, Spania, Italia, Mexic, Elveţia, Rusia, Australia, China, Marea Britanie, Israel.

Adrian Iorgulescu a urmat cursurile colegiului naţional „Dinu Lipatti” şi ale Academiei de Muzică din Bucureşti -secţia compoziţie. Este autorul unei opere muzicale vaste. Între opusurile sale se disting cele 4 simfonii, 4 concerte instrumentale, 4 cvartete de coarde, 3 cicluri de lieduri, piese simfonice, camerale, opusuri corale, muzică de film, precum şi opera “Revuluţia”, pe un text de Ion Luca Caragiale. Acestea au fost prezentate în săli de concerte din Europa, Canada şi Statele Unite ale Americii. Pentru contribuţia sa artistică a fost distins cu numeroase premii naţionale şi internaţionale.







Sabin Popescu    4/5/2017


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian