Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Betty Kennedy, journalistă la "Front Page Challenge" din Toronto a trecut in lumea de dincolo

Betty Kennedy, journalistă la "Front Page Challenge" a murit la 91 de ani

De 27 de ani, Betty Kenedy a fost gazda emisiunii "Betty Kennedy Show" la postul de radio Toronto CFRB, unde a avut cam 25,000 de invitaţi la interviuri, de la primul ministru Pierre Trudeau la actriţa Debbie Reynolds. Şi, în 33 de ani ea a fost singura femeie care a prestat la emisiunea CBC Front Page Challenge.

Betty Kennedy a fost decorată la Ottawa pe 20 oct. 1982 cu titlul de ofiţer "Order of Canada". Experimentată jurnalistă şi animatoare a fost, pentru decenii, una din cele mai cunoscute voci şi figuri (THE CANADIAN PRESS). Viaţa ei a fost plină de evenimente despre care s-a scris în documentare şi cărţi.

Ca adolescentă, s-a prezentat la editorul biroului "Ottawa Citizen" şi a declarat: "Eu pot face orice poate face un băiat!" Funcţionarul a râs şi a lăsat-o să facă orice un băiat ar fi putut face - cafea şi sandviciuri pentru reporteri. După ce a învăţat să scrie necrologuri şi fragmente de reportaje, a obţinut rubrica ei şi, curând după aceea, a intrat în radio şi televiziune cu instinctul unui bun jurnalist.

Betty Kennedy a luptat mult şi greu ca să devină prima jurnalistă femeie admisă de China după marea revoluţie. Ea are câte o plăcută gravată la "Canadian Broadcasting Hall of Fame"şi la "Canadian News Hall of Fame". De asemenea, ea fost pentru scurt timp senator, numită în iunie 2000 de primul ministru de atunci Jean Chrétien. A ieşit la pensie în ianuarie 2001, când a împlinit 75, vârstă obligatorie de pensionare.

Politicianul canadian Bob Rae a spus că a cunoscut-o bine în decursul multor ani şi că ea a fost un "model de integritate". "A fost un model al jurnalismului canadian. Interviurile ei se distingeau prin munca de cercetare şi interesul cu care erau făcute" a scris el într-un email pentru Toronto Star.

Peter Mansbridge de la CBC şi-a reamintit cum Betty Kennedy l-a făcut pe el să se simtă confortabil când era un tânăr reporter. "Când am întâlnit-o prima oară pe Betty Kennedy, lucram că tânăr reporter pentru "The Naţional". Ea era o stea a reţelei, datorită lui "Front Page Challenge" şi al serviciului în Toronto la CFRB,", a spus Mansbridge. "Dar ea m-a tratat imediat că pe un egal şi m-a făcut să mă simt bine. Era întotdeauna manierata şi avea o eleganţă în felul în care lucra, drept care era adorată de fani. Jurnalismul şi radioteleviziunea a pierdut o Doamnă prin dispariţia ei".

B. Kennedy a scris două cărţi: Gerhard: A Love Story, despre primul soţ care a murit în 1975 şi Hurricane Hazel.

Într-un interviu, în 1986 cu "The Star", Wally Crouter, animator de mult timp la emisiunea de dimineaţă CFRB, a numit-o B. Kennedy, "persoana care ia cele mai bune interviuri. Betty este singura care ascultă. Are căldură şi empatie".

Charles Templeton, care a apărut alături de B. Kennedy ca prestator la Front Page Challenge, a repetat cuvintele lui Crouter. El a descris-o ca pe "una din cele mai bune autoare de interviuri din ţară". "Ea e întotdeauna capabilă să pună cele mai grele întrebări fără să jignească. Deşi are un aer calm şi blând, dedesubt e oţel!" Templeton şi-a reamintit un episod controversat din 1969 la Front Page Challenge, când Gordon Sinclair a întrebat-o pe înotătoarea campioană Elaine Tanner cum înoată când e în perioada menstruaţiei. "Betty nici n-a clipit" a spus Templeton.

Betty Kennedy a explicat succesul ei prin faptul că evita să "acuze", dând o şansă intervievatului "să-şi prezinte cazul". Într-un interviu cu "The Star", ea a spus: "Cred că lumea îşi va aminti de mine pentru bunul simţ cu am tratat problemele."






Observator    3/22/2017


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian