Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Dragostea si prietenia - Sentimente care ne onorează

Mijloc de februarie, cu Valentine Day, iar în curand , Family Day.

Sunt zile care ne dau posibilitatea, pentru a medita mai mult asupra acestor superbe sentimente în acceptia lor mai largă, pornind de la faptul că dragostea, iubirea apare în multiple ipostaze, nu numai dragostea puternică, înăltătoare, curată dintre un tânăr si o tânără care se împlineste în mod fericit prin căsătorie, ci si dragostea care domină ambianta familială, dragostea fată de părinti, fată de copii, fată de adevăratii prieteni, în putine cuvinte – fată de cei dragi ai nostri.

Dar, poate mai presus de toate acestea, se situează dragostea de inspiratie divină fată de aproapele nostru – de cei aflati în impas, în suferintă, de cei slabi care au nevoie de ajutor, de sprijin, de cei rătăciti care au nevoie de îndrumare.

Sunt lucruri de o adevărată frumusete care scapă simturilor. Adevărata generozitate a oamenilor se dovedeste doar în momentele în care ei habar nu au că dăruiesc ceva : un zâmbet, o privire caldă, o vorbă frumoasă, o miscare care îti place, o prezentă linistitoare, o idee pe care o rostesc si care pe tine te luminează, un fragment de cântec pe care-l fredonează când sunt bine dispusi, o glumă.

Cu timpul, îti dai seama că fiecare experientă trăită alături de diferiti oameni este folositoare.
Cu timpul, întelegi că adevăratii prieteni sunt numărati, iar pe cei falsi, înainte de a-i evita, trebuie să încerci a-i influenta în bine.
Cu timpul, înveti că vorbele spuse într-un moment de mânie pot continua tot restul vietii să facă rău celui rănit.
Cu timpul, înveti că a scuza e ceva ce poate face oricine, dar a ierta pot doar sufle-tele cu adevărat mari.
Cu timpul, realizezi că, alături de faptele bune, de sfintenia vietii personale, ceea ce ne mântuieste este iubirea pe care reusim să o stârnim în inimile celorlalti.

Caracterul frumos, tandretea si gingăsia sufletului cuiva, încrederea pe care o transmite si o insuflă si, nu în ultimul rând, chemarea lăuntrică pe care o simti pentru cineva contează înaintea frumusetii fizice sau a calitătilor mondene afisate, lucru valabil si în cazul iubirii curate care conduce la căsătorie. “Nu iubesti o persoană pentru că este frumoasă, ci este frumoasă pentr că o iubesti tu” – confirmă o înteleaptă cugetare.

De retinut că, uneori, gresim si în alt sens, nu numai fată de aproapele nostru în general. Fără să ne dăm seama, îi neglijăm pe cei ce ne sunt aproape – familie, neamuri sau adevărati prieteni.
Lor le acordăm mai putin timp, considerând că sunt cu noi si la bine si la rău. Suntem obisnuiti cu ei ; ei nu ne cer, ne solicită mai putin.
Vremurile trec si, odată cu ele, si noi. Târziu ne dăm seama că celor care au fost mereu lângă noi le-am oferit mai putin decât meritau si decât trebuia să le oferim.
Ce bine ar fi ca, în fiecare zi , să ne facem timp să ne gândim la cei dragi si apropiati nouă. Ca mâine să nu mai gresim.
Să reusim să le acordăm mai multă atentie ca dragostea să izvorască în fiecare clipă, de sub orice dărâmătură. Si, mai ales, să nu ucidem prietenia si încrederea. Nici în sufletul nostru, nici în sufletul celor de aproape.

Să nu uităm de gesturile frumoase si de generozitate, ele fac bucurie celor de lângă noi, iar pe noi ne fac mai buni si mai întelegători.









Puiu Popescu     2/14/2017


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian