Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Aho, aho, aho!

Mai este puţin şi va începe Revelionul 2016. La trecere dintre ani, străzile se vor umple de oameni, pentru a urmări spectacolul de artificii. Şampanie, pocnitori, fum şi ploaie de steluţe multicolore. De la Urali la Atlantic, pe axa Moscova - Berlin-Londra-Paris, momentul este aşteptat şi întâmpinat în acelaşi spirit: cu arma la picior! Şi peste ocean la fel.

Preşedintele în retragere, Barak Obama, este în continuare ranchiunos faţă de Donald Trump. De altfel a şi spus că ,dacă ar fi candidat el, ar fi câştigat, spre disperarea unora şi spre bucuria altora. Ca nu cumva Donald şi Vladimir să pună de-o prietenie la cataramă, Barak le pune nişte beţe-n roate: expulzează 35 de diplomaţi ruşi, ca măsură împotriva hackerilor ruşi care ar fi perturbat alegerile şi l-ar fi ajutat pe Donald! Dar nu are SUA tehnica adecvată să se apere? Unde sunt hackeri americani?

Rusia şi Turcia ( care , din cauza lui Gullen, se uită urât la americani) au convins guvernul de la Damasc şi opoziţia siriană să semneze un armistiţiu, pe care, chiar Vladimir Putin îl considera fragil. . Flacără, nefind stinsă complet, ci doar pusă pe poziţia “ veghe”, războiul s-a reaprins. Combatanţii au devenit dependenţi de drogul trasului cu puşca. Vindecarea este foarte dificilă, câteodată imposibilă.

Organizaţia ISIS, care n-a fost chemată la negocieri, răsuflă uşurată. Cine este sau cine sunt prietenii ISIS? Arabia Saudită , prietenă cu SUA , prietene acum cu Iranul, care tocmai a semnat un contract cu firma americană Boeing pentru achizionarea a 100 de avioane civile? Înseamnă că Arabia Saudită va deveni prietenă cu Iranul, cu care se află la cuţite? Sau, poate, Israelul? Dar Irakul, dar kurzii care şi-au declarat un stat în nordul Irakului, spre disperarea Turciei? Încurcate sunt căile Orientului Apropiat.

În România noi stăm bine. După oarecare emoptii şi suspansuri de vodevil vom avea guvern.

Singura nelinişte este intenţia lui Putin de a distruge sistemul antirachetă de la Deveselu. Cum aşa? Păi nu suntem noi şi ruşii fraţi întru credinţa, nu este Putin creştin pravoslavnic, adică ortodox? Poate că da, poate că nu. Ţarii, kaiserii, regii, preşedinţii gândesc altfel decât sfinţii si decât simplii creştini. Să nu ne amăgim, ridicându-l pe Putin la …adâncimea smereniei unor sfinţi ca Sf. Serafim din Sarov, Sf.Siluan Atonitul, Sf.Luca al Crimeei, Părintelui Sofronie de la Essex etc

Şi de ce să strice Putin o muniţie aşa de scumpă cum ar fi cea nucleară ( Doamne fereşte!) dacă problema se poate rezolva mult mai simplu, evitând diastrugeri, victime colaterale, laterale etc. Angajează o echipă de ţigani specialişti în dezmembrări şi, în cel mai scurt timp, sistemul antirachetă va ajunge la deşeuri metalice bune de export.

Premize pentru un 2017 “ paşnic” sunt cu duiumul. Să nu ne pierdem cumpătul şi speranţa!

La anu’ şi la mulţi ani!







Nicuşor Gliga    12/31/2016


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian