Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Subiectiv : Veritas

Încă un an trecut peste noi presărat cu bucurii si necazuri, încă un an îndurat cu stoicism ca martori la furtunoasele dezbateri electorale din sud si acum că lucrurile s-au mai calmat putin suntem curiosi să vedem ce bucurii (sau necazuri), anul cel nou, are pregătite pentru noi. După opt ani de dominare politică cu platformă extrem stângistă administrată de Presedintele Obama, contrastul nu poate fi mai mult evident între ceea ce a fost si promisiunile politice ale noului presedinte ales, Trump. Desi încă pluteste în aer ceata, milioane de oameni în America si pretutindeni urmăresc schimbarea locatarilor de la Casa Albă cu încredere că un nou orizont mai senin si mai însorit se va deschide pe tot cuprinsul cerului. Cu putin noroc, se poate ca acestă schimbare să aibe ca punct de plecare eliminarea dezbinărilor dintre oameni legate de rasă, gen, culoare sau orientare sexuală ce au fost si încă sunt promovate de democrati. Poate că si schimbările climaterice nu vor mai ocupa primul loc în agenda noului presedinte, eliberând consumul energiei din strânsoarea supra-taxării oamenilor de rând ce trebuie să renunte la mâncare pentru a nu renunta la căldura din casă pe timpul iernii. Si poate că acest guvern nou va fi mai drept, mai sincer si mai deschis cu cei ce l-au ales, spunându-le lucrurilor pe nume, adevărul.

Se spune că în mitologia Romană, Veritas, a fost zeita Adevărului si mama lui Virtus (Virtutea). Se mai spune că ea ar fi trăit într-o văgăună adâncită în pământ de unde cu greu putea iesii la suprafată. Grecii au considerat-o fata lui Zeus, dar în acelasi timp, o creatie a lui Prometeus. Mare fabulist, Esop, spune că cel ce a modelat primul om si i-a dăruit focul din Olimp, Prometeus, a hotărât să facă din lut o statuie a Adevărului ca model oamenilor. În timp ce lucra la ea, e chemat la Zeus si a spus la o slugă numită Înselăciune, să aibe grije de casă. Acesta, vrând să dovedească cât e de priceput, s-a apucat să facă si el o statuie, copiind în detaliu ceea ce Prometeus a făcut. Dar când să-i facă si picioarele, lutul s-a terminat. Prometeus s-a minunat de asemănara dintre cele două statui, le-a ars în cuptor, apoi le-a insuflat amândoura viată. Cea originală, Adevărul, a pornit să meargă cu pasi măsurati, în timp ce copia, numită Falsitate, a rămas pironită locului. De atunci oamenii au început să vadă că Falsitatea poate începe cu succes un lucru, dar neavând picioare, Adevărul în final învinge.

Dar noi nu trăim in Olimp si Adevărul numai rare ori iese la suprafată. În locul Adevărului, Înselăciunea si Falsitatea sau multiplicat prin înrudire cu Scornirea, Calomnia, Rumoarea si Lasitatea. Într-o lume în care orice si oricine poate fi cumpărat, Banul a cucerit Olimpul si a devenit mai puternic de cât Zeus. Cu bani, virtutiile au fost cumpărate si vândute ca târfe celor ce vor să-si poleiască blazonul. Politicieni, ziaristi, profesori, oameni de stiintă si chiar preoti, au fost surprinzător vrăjiti la văzul aurului si ca să-l obtină, sau dezis de menirea lor. Facla adevărului ce trebuia să ne conducă la lumină, a încăput pe mâini necinstite iar natiunile bâjbăiesc mai departe în întuneric.

Nu e străin nimănui astăzi că în lume sunt grupuri asa zise de „luminati” ce tânjesc să devină guvernanti ai întregului glob si nu mai sunt satisfăcuti cu declansări de războaie mici, locale. Idea dominării globale a existat încă din vremuri străvechi. Toti, de la Alexandru Macedon la Cezar, Napoleon, Hitler si altii au visat să-si extindă puterea în întreaga lume. Astăzi însă, situatia e diferită. În locul dârzeniei, tăriei de caracter si a geniului militar, luminatii au bani. Cu bani, nici un colt al pământului, nici o zonă politică si nici un aspect al interesului lor, nu rămân neafectate. Vastul număr de grupări si persoane sprijinite, cumpărate si influentate de ei, pare ireal. De la schimbările climaterice, imigrarea in masă a refugiatilor din Asia si Africa, ocuparea Wall-Streetului si Black Lifes Matter, toate sunt proiecte finantate de acesti uneltitori din umbră ascunsi în spatele unor cohorte de ministri, politicieni, agitatori si a celor din mas-media ce-si maschează actiunile sub egida de protectori ai democratiei.
De mult timp se vorbeste de George Soros. Multi cred că el ar conduce din umbră America. Un imigrant parvenit din Ungaria, ce a reusit prin masinatiuni de bursă să acumuleze o avere uriasă, e determinat să schimbe fata lumii după vedeniile urmărite în bezna mintii lui. El e creatorul Fundatiei pentru o Societate Deschisă (Open Society Fundation), a finantat nenumărate organizatii non-profit de stânga în SUA si în alte tări printre care si Canada, ce fac tot ce e posibil să zădărnicească activitatea normală a vietii libere, a activitătilor finaciare, stiintifice sau economice si presează în Europa ideia reintegrării Transilvaniei la teritoriul Ungariei.
Pentru a-si atinge scopurile, Soros, subminează orânduirea democratică pe acest continent finantând miscări activiste de gen Black Lifes Matter cu demonstratii nu totdeauna pasnice, ce învinovătesc politia că e o unealtă de represalii a albilor contra celor de culoare. În acest fel, multi politisti demoralizati de frica încriminării, preferă să închidă ochii în fata unor acte criminale ce afectează întreaga societate. Interventiile directe ale organizatiilor finantate de Soros în politica interna a statelor, între care si a Canadei, nu sunt limitate numai la rasism si ordinea publică, dar si în celelate domenii de activitate ca învatământ, energie, imigrare, alegeri prvinciale si chiar federale, poluare si schimbare climaterică. Pe plan international, Soros si ceilalti iluminati se folosesc de imigrările în masă a refugiatilor din Siria si din sudul continentului African pentru a submina identitatea natională, credinta si valorile culturale ale tărilor Europene si Americi de Nord, apropieindu-se prin asta de solutia globalizării.

Veritas, zeita Adevărului, nu trebuie să rămână uitată de lume si de soată pe fundul văgăunii ce i-a fost hărăzită.






David Kimel     12/29/2016


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian