Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Dileme - Respect !

Voi începe comentariile mele asupra subiectului cu o scenă comică din "Carol Burnett Show", prezentat în trecut la TV şi care a încântat ore multe pe cei avizi de comedie. Cineva a cerut lui Carol Burnett să dea dovadă de mai mult respect. "Respect?" Ţipetele ei erau cunoscute. "Respect? Asta e doar pentru morţi!"

Un respect pentru morţi. Dar să nu uităm de respectul dintre noi, cei rămaşi pe pământ, de respectul unuia pentru celălat. Este dovada sublimă de civilizaţie şi de bună creştere. Nu de puţine ori, părinţii sunt aceia care sunt acuzaţi pentru lipsa de respect a progeniturilor lor. Dar părinţii nu sunt în jurul copiilor 24 ore pe zi. Un scurt program la televiziune a arătat totuşi purtarea unei mame, care a interzis fiului ei să spună "Hi" unui motociclist, apostrofându-l: "Noi nu vorbim şi nu zâmbim unui motociclist murdar de pe stradă!"

Consider o totală lipsă de respect pe care o găseşti astăzi uneori în reclamele de radio sau televiziune faţă de oamenii cinstiţi şi care ascultă uneori drăcoveniile lor. "Cheltuieşte mai mult, cumpără mai mult şi vei simţi economia pe care ai făcut-o. Da? Se poate aşa ceva? Desparte-te de banii tăi şi vei vedea cât ai câştigat! Nu numai că se dovedeşte o lipsă de respect, dar şi o falsă atitudine faţă de oameni.

Secretul este să fii tu însuţi oglinda fidelă a ceea ce doreşti să vezi în alte persoane. Dacă vrei înţelegere şi dragoste, oferă altora înţelegere şi dragoste. Dacă vrei respect, dovedeşte respect. Întotdeauna primeşti ceea ce oferi în viaţă. Este de necontestat. Şi, mai departe, nu poţi forţa pe nimeni să-ţi dovedească respect, dar trebuie să refuzi şi să-i dai să înţeleagă că tu nu accepţi sub nici o formă să nu fii respectat.

Sunt cunoscute trei aspecte care definesc respectul între oameni.
1. Dovedeşti respect faţă de lume.
2. Ai respect nemărginit faţă de prieteni şi de familie.
3. Este ceea ce trebuie să arăţi oricui: reflectarea caracterului tău, a ceea ce eşti tu însuţi.

Şi, legat de acest subiect, suntem acum martori în faţa unui alt act de lipsă de respect. Nu s-a mai auzit până în zilele noastre ca un sportiv american, un idol al multor spectatori, să refuze a sta în picioare, cu mâna pe inimă, ca toţi ceilalţi, atunci când se intonează imnul naţional american. El a devenit cine este acum pentru că America i-a dat posibilitatea să devină cine este astăzi şi acum nu are niciun respect pentru ţara care l-a adoptat şi l-a urcat pe crestele în care se găseşte astăzi. Fondatorii constituţiei americane şi rădăcinile democraţiei nu au creeat ceea ce există astăzi pentru ca "free speech"-ul să-ţi dea dreptul să nu respecti steagul ţării şi imnul naţional. După ce ţi-ai umplut buzunarele cu milioane de dolari americani, dacă nu respecţi steagul şi imnul naţional, nu ai ce căuta în această ţară.

Şi o altă formă de respect?
"Merry Christmas" trebuie să rămână aşa cum a fost dintotdeauna.
Nu alte urări sau găselniţe care să sune frumos sau să satisfacă pe cei care se opun.

Cred că cel mai potrivit paragraf pentru încheierea poveştii mele ar fi un citat din celebrul actor american Morgan Freeman, care a spus: "Imaginaţi-va ce poate să evolueze în rândul a 7 bilioane de oameni de pe globul nostru dacă fiecare dintre noi ne vom iubi şi respecta reciproc!" Direct şi bine spus!

Toronto ON





Harry Beer    12/27/2016


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian