Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Primul an de Canada

Fug scurt cu gândul la 21 Octombrie 2015, ziua în care am călcat pentru întâia dată pe pământ canadian, apoi mă întorc în prezent si-mi dau seama că aproape e anul. Nu stiu cum au fugit lunile atât de repede, dar desi este un timp scurt, astăzi spun fără nici o rezervă că sunt acasă.

Zâmbesc când mă gândesc la prima vizită în downtown; mi se părea că sunt într-un vis. Mi-aduc aminte că am mers pe jos pe strada Yonge, de la Eglinton până la lac; vroiam să văd cu ochii mei ceea ce văzusem în poze. Acum e realitatea si totul îmi pare familiar, fac parte din peisaj.
Nu stiam la ce să mă astept odată ajuns în Toronto, asa că am luat lucrurile treptat si m-am bucurat în fiecare zi de ceea ce descopeream, fie locuri, fie oameni.

Mi-am dat seama repede că desi sunt nou în zonă, am o familie adoptivă numeroasă, comunitatea românească.
Prin prisma concertelor m-am bucurat să cunosc oameni faini din Toronto, Waterloo si Montreal, care desi nu se cunosteau între ei, în primăvară s-au unit în cea mai mare echipă.
Spun azi echipă, pentru că în istoria competitiei Searchlight de la CBC nu s-a mai întâlnit o asemenea mobilizare, oameni care să-si voteze zilnic, vreme de două luni, favoritul. Datorită lor am devenit Popular Vote si am ajuns în Top 4, din peste 2000 de concurenti, motiv pentru care le spun încă o dată, Multumesc!

Lucrurile s-au miscat mai repede decât mă asteptam si datorită muncii si a seriozitătii iată că deja încep să culeg roadele canadiene într-un timp record.
După un turneu superb în România în vară, urmează turneul în prima mea toamnă canadiană.

Am să vă spun întâi despre concertul cu cea mai mare încărcătură emotională pentru mine, pe care l-am programat pe 22 Octombrie, 2016, ora 7PM la Betty Oliphant Theatre în Toronto.
Voi împini un an si-o zi în tara de adoptie si voi marca acest moment cum altfel decât prin muzică. Voi trece din faza de boboc în faza a doua - nu stiu cum se numeste perioada de la anul doi până la obtinerea cetăteniei.
Mă bucur că în acea seară voi avea invitati alături de mine pe scenă pe flautistul exceptional, Terry Lim, cu care voi interpreta piesa Autumn Sky (premieră în Canada). Cel de-al doilea invitat este Sebastian Sperneac, unul dintre elevii de la clasa mea de pian, SOLO PIANO STUDIO. Determinarea si talentul lui Sebastian m-au facut să compun City Lights, piesa pentru patru mâini pe care o vom cânta împreună, în premieră.

Toamna va fi bogată în evenimente, si începe asa: pe 1 Octombrie am fost selectat să cânt Ireversibil la Koerner Hall, în cadrul zilelor culturale canadiene. În data de 8 Octombrie am bucuria să concertez pentru prima dată în Calgary, iar o zi mai târziu, pe 9 Octombrie, să concertez pe coasta de vest a Canadei, în Vancouver.

Întors la bază, pe 14 Octombrie am fost invitat de către Royal Conservatory of Music să concertez în seria evenimentelor Postludes, după cel de-al doilea concert al pianistului italian Ludovico Einaudi.
Iar apoi urmează concertul mare din Toronto din 22 Octombrie.

A fost o reală bucurie să răspund afirmativ invitatiei Ambasadei României din Canada si să îmi reprezint tara si natiunea printr-un concert în clădirea Parlamentului Canadian din Ottawa în data de 18 Noiembrie.

Pentru a fi la curent cu toate noutătile despre activitatea mea concertistică, cât si detalii despre fiecare eveniment în parte, vă invit pe site-ul meu: www.teomilea.com.

În încheiere am să vă spun cu mare satistactie că anul acesta un vis mai vechi al meu s-a transformat în realitate si am demarat o clasă de tineri pianisti sub numele Solo Piano Studio.
Mă bucur să vă anunt că deja suntem în pregătirea concertului din Mai 2017, iar doi dintre elevii mei m-au invitat să cânt si eu alături de ei, dar m-au conditionat să mai compun câteva piese pentru patru mâini.
Clasa de pian s-a născut din dorinta de a contribui la formarea viitori tineri pianisti si de a le transmite cunostintele mele acumulate în cei peste 28 de ani de activitate pianistică.
Urmează ca în scurt timp site-ul www.solopianostudio.com să fie lansat, dar până atunci îi invit pe cei care doresc să îsi îndrepte copiii spre studiul pianului să mă contacteze telefonic la 647 877 2607.

Abia astept sa vă salut de pe scenă, printre piesele pe care le-am compus din suflet pentru voi.







Teo Milea    9/13/2016


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian