Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Pe teme de emigratie : Permis de lucru pentru vorbitorii de limbă franceză

Luna iunie aduce o schimbare importantă pentru cei care sunt vorbitori de limba franceză si doresc să obtină un permis de lucru pentru oricare altă provincie decât Quebec. Companiile care au nevoie de lucrători temporari, vorbitori de limba franceză, au, începând cu data de 1 iunie 2016, un mare avantaj, si anume, vor putea angaja acesti indivizi fără a mai fi nevoie, ca până acum, de o aplicatie si aprobare de la Service Canada pentru o opinie de piată (Labour Market Impact Assessment – LMIA). Acest lucru usurează enorm procedura de obtinere a permisului de lucru deoarece cea mai dificilă parte a procesului, opinia de piată, este eliminată.
Bineînteles, Departamentul de Imigratie, Refugiati si Cetătenie Canadiană (IRCC – Immigration, Refugees and Citizenship Canada - noua denumire care înlocuieste ceea ce până acum se numea CIC – Citizenship and Immigration Canada) a avut consultatii cu diverse organizatii si comunităti care ar fi interesate si au nevoie de aducerea unor astfel de lucrători vorbitori de limba franceză.
Scopul final este usurarea angajării lucrătorilor de care companiile au nevoie imediată. Lucrătorii temporari, ca si imigrantii, au un rol primordial în mentinerea si dezvoltarea comunitătilor minoritare francofone pe tot teritoriul Canadei, nu numai in Quebec.
Acesti lucrători temporari vor acumula experientă canadiană si după un an de lucru în Canada se vor califica probabil pentru a aplica pentru rezidentă permanentă sub programul administrat prin Express Entry.

Câteva cuvinte referitoare la programul de afaceri pentru antreprenori. Acum câtiva ani a fost introdus un program pilot pentru o perioadă de cinci ani – start-up visa program – pentru facilitarea imigratiei persoanelor cu idei deosebite pentru dezvoltarea de noi tehnologii si nu numai atât. Programul a început foarte timid, dar pe parcurs a ajuns să se dezvolte. Până în prezent sunt 51 de antreprenori care au primit viza pentru emigrare în Canada în acest mod. Au fost înfiintate companii si ideile antreprenorilor au fost implementate în foarte multe comunităti, în toate colturile tării: Sydney, Halifax, Fredericton, Toronto, Mississauga, Waterloo, Thunder Bay, Calgary, Whistler, Vancouver si Victoria. Aceste companii start-up au potential de dezvoltare, de creare de lucru pentru localnici si contribuie la dezvoltarea economică a Canadei.
Tările de unde vin acesti emigranti / oameni de afaceri sunt foarte diverse: Australia, China, Costa Rica, Egypt, India, Iran, Africa de Sud si Uruguay. Domeniile de activitate sunt la fel de diversificate: noi tehnologii, industria alimentară, educatie, cercetare medicală, finante si bănci, marketing si resurse umane.
In momentul de fată sunt încă 50 de aplicatii în procesare. Fiecare aplicatie are nevoie de sprijinul unei companii autohtone canadiene desemnată de către guvernul federal. Acesti oameni de afaceri, după ce au obtinut acordul companiei canadiene si au prezentat în amănuntime propunerea lor, vor avea voie, după obtinerea rezidentei, să înfiinteze compania lor în Canada si să-si dezvolte ideile asa cum au fost ele prezentate.

Un alt aspect asupra căruia Departamentul de Imigratie îsi concentrează atentia este prevenirea fraudei, depistarea celor care folosesc documente false precum si urmărirea activitătilor frauduloase ale aplicantilor pentru emigrare în Canada. Auditorul general a făcut niste recomandări precise care ar trebui implementate pentru prevenirea fraudei. O astfel de măsură de îmbunătătire a activitătii se referă la faptul că ofiterii de imigratie au primit dreptul să confiste documentele care sunt percepute a fi false (Bill C-6).

O altă îmbunătătire se referă la faptul că unele adrese folosite de aplicanti sunt marcate ca fiind suspicioase, mai ales când s-a observat folosirea aceleiasi adrese sau aceleasi fotografii, de exemplu, de mai multi aplicanti. Se lucrează intens la crearea unui sistem integrat între CBSA (Canada Border Services Agency), RCMP si Departamentul de Imigratie, prin care să se îmbunătătească schimbul de informatii si accesul la o bază de date comună. Acest proiect se prevede să se finalizeze până la sfârsitul lunii decembrie al acestui an. Astfel va fi mai usor să se identifice persoanele care prezintă un risc pentru emigrare.

Ca urmare a recomandărilor făcute, Departamentul a deschis investigatii care duc la revocarea cetăteniei la peste douăsprezece persoane. Se bănuieste că acesti indivizi s-au folosit de documente false pentru a dovedi prezenta lor în Canada, când în realitate ei locuiau si lucrau în alte tări. Recomandările auditorului general vin ca o completare la mijloacele pe care Departamentul le are deja la dispozitie pentru detectarea fraudei în sistemul de imigratie. Toti dorim ca acest sistem să fie corect, cinstit si să aducă numai beneficii Canadei.

Mihaela Boeriu este consultant de imigratie si practică în acest domeniu din 1993. Puteti trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela.boeriu@gmail.com.





Mihaela Boeriu     7/13/2016


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian