Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Zi de dor pentru românii de pretutindeni.

Având în vedere proximitatea sărbătorii Zilei Românilor de Pretutindeni, care are loc în ultima duminica din luna mai a fiecărui an, urez tuturor celor care vă aflati în afara frontierelor României, cele mai frumoase gânduri, multă sănătate si realizarea proiectelor dvs. oriunde ati ales să trăiti sau unde pasii v-au ghidat în viată.

Rămân la părerea că sunteti cei mai curajosi dintre români, că ati făcut fată multor provocări departe de familie, tară, locurile unde ne-am născut, că, poate, destinul ne-a călit pe toti cei care cunoastem viata departe de casă.
Stim că pâinea aceea amară din care am mâncat cu totii nu are mereu gust de prăjitură, o pâine amestecata cu lacrimi, cu dor, cu suferinta proprie a românului care se află departe de ai lui, de multe ori în singurătate, neocolit de probleme si încercări. Dar viata, aceasta mare PUNTE, oamenii care v-au cunoscut, cei care vă privesc, stiu că sunteti cei mai buni ambasadori ai acestui neam românesc si că meritati mult mai mult decât oricine, orice a făcut pentru dvs.

De multe ori, încercati să vă stingeti dorul de România căutând alti români, căutând să mergi la biserica, citind presa de limbă română pe care o găsiti în orasele unde locuiti, ori să ascultati, să urmăriti emisiuni în limba română, dar dorul va fi complet mistuit atunci când multi dintre dumneavoastră vă veti întoarce acasă, în patria în care strămosii nostri au văzut lumina zilei, în locul cel mai dorit de orice român.

Sustineti astăzi două tări, de departe România noastră si tara în care trăiti, iar exemplul dvs. de dăruire fată de familie si apropiati, pentru cine apreciază, este un model de dărnicie sufletească si poate fără să vă dati seama de multe ori, reprezintă un model si pentru cei care mai curajosi dintre români, inspirati de ceea ce dvs. le povestiti din experienta locurilor si oamenilor pe care i-ati cunoscut.
Pe de altă parte, transmit cele mai frumoase gânduri si românilor care nu au cunoscut poate încă România, chiar dacă se află în Serbia, Basarabia, Bucovina, Bulgaria, Albania, Maramuresul istoric, ori români ai căror părinti au emigrat cu mult timp înainte. Cu ajutorul dumneavoastră, limba noastră română este mai bogată, iar identitatea noastră nu a pierit si nu va pieri niciodată.

La multi ani iubiti frati si surori!

Aurelian Mihai, deputat





Aurelian Mihai    5/24/2016


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian