Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Corina Martin si promovarea turismului românesc

Sperând, în canatul ferestrei, iesirea soarelui...

Cuvântul cel mai decent si rezistent în confruntarea cu sine când îsi este siesi advers, si cu timpul care îl roade pierzându-l în nelimitata uitare este cuvântul nefalsificabil, clădit pe fundatia faptei. Spiritul acestui cuvânt de tip factual trebuie stors, la o creionare afectivă a Corinei Martin, om de valoare al Constantei, combinator al superbitătii feminine cu munca până la dăruire totală si dragoste spre acceptarea sacrificiului, întru promovarea turismului românesc si fructificarea lui care decurge dintr-o abilitate exclusivă a managementului superior si eficient, în ramură. Nicio asertiune ce încorporează realitatea portretului Corinei Martin nu poate avea un continut informational care să o reprezinte adevărat, excluzând faptul că pe reduta oricărei rivalităti, ea se are pe sine drept proprie apărare: are frumusetea corporală care indică ce repere trebuie să caute admiratia în viata unui om; are deopotrivă o frumusete sufletească ce repudiază orice ajustare, substituire, copie, fiindcă are propriile reflectii ale educatiei si elocinta unui comportament la nivelul purului spirit.

Fireste, a candidat nu o singură dată pentru diverse posturi si functii, iar de cele mai multe ori a învins. Este unul dintre profesionistii care nu dau arme adversarului. Prima ei dragoste e viata! Nu va sti niciodată care va fi ultima, pentru că nici nu va fi o ultimă dragoste! Toate făptuirile sale sunt emblemate de ardoarea si statornicia dragostei.

Are o experientă de peste douăzeci de ani în industria turismului, din care multi sunt în mediu privat sau public privat în functii de conducere: Presedinte Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării (trei mandate consecutive in perioada 2007 - 2013); Presedinte Federatia Asociatiilor de Promovare Turistică din România (2009 - 2013);
Presedinte Patronatul Asociatia Natională a Agentiilor din Turism (două mandate consecutive in perioada 2009 - 2013, după două mandate consecutive de Presedinte ANAT Regiunea Sud Est); Vicepresedinte Patronatul Asociatia Natională a Agentiilor din Turism - în prezent).

„Conduc un patronat national, o federatie natională de asociatii regionale”, (cităm din declaratiile Corinei Martin pentru „Business Magazin”), „si cea mai puternică dintre aceste asociatii nationale regionale, deci de trei ori presedinte - asta da provocare! Si totusi, în toate aceste trei pozitii mă aflu deja la al doilea sau al treilea mandat! Lucrez înconjurată de multi bărbati, în general oameni de afaceri sau reprezentanti ai autoritătilor publice care nu întotdeauna sunt dispusi să accepte că o femeie le poate lua locul de presedinte”.

În cariera de până azi a Corinei Martin se aliniază remarcabil înfiintarea celui mai puternic parteneriat public-privat din turismul românesc, Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării, înfiintarea Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistică ( FAPT), care reuneste cele mai importante asociatii de promovare si dezvoltare turistică din România, înfiintate după modelul parteneriatului public-privat, initierea si derularea campaniei „Alege angentia de turism - Călătoreste cu ANAT”, consolidarea parteneriatelor cu organizatiile similare din România sau dezvoltarea de noi relatii si aliante cu organizatii din Grecia, Bulgaria, Cipru, Israel, Indonezia, Croatia, Mexic, Slovenia.

În calitate de Presedinte al Asociatiei Litoral - Delta Dunării, coordonează activitatea de promovare a destinatiilor Litoral si Delta Dunării (campanii intense de promovări a regiunii Dobrogea turistică, în mass-media locală si centrala), organizarea si co-organizarea de evenimente de promovare precum Constanta Air Show - Thunder over the Black Sea, Festivalul Antic Tomis, Raliul Deltei, cinci editii a Târgului de Turism Bursa Litoral - Delta Dunării, deschideri oficiale ale sezonului Estival pe litoral, Mega-infotripul Litoral 2012 si 2013, etc); mai mult decât atât, în palmaresul Asociatiei coordonate de Corina Martin se numară realizări precum aducerea celei mai mari companii aeriene low -cost la Constanta (Ryanair) si readucerea TUI în România. Cea mai recentă realizare este implementarea Taxei de Promovare la nivelul statiunii Mamaia - ca model de ce va fi preluat la nivelul Asociatiilor regionale de Promovare a Turismului.

Pe lângă activitatea derulată în mediu asociativ, Corina Martin este administratorul Agentiei de Turism Mistral Tours, principală agentie de turism specializată pe organizarea de excursii si tururi locale în Dobrogea si dezvoltatorul unicului Card City Pass din România, „Constanta City Pass”.

„Atunci când simt si văd opurtunitatea unui business sau a unei misiuni, când mi-am stabilit exact ceea ce vreau să fac si după ce mi-am fixat directia, nu mă opresc niciodată până la victorie. Construiesc, muncesc, nu dorm, elimin obstacole, devin aprigă si înversunată. Urmează să nu am liniste până nu stiu că am ajuns acolo unde mi-am propus să ajung. Lucrez în echipe dar sunt exigentă si îngăduitoare în acelasi timp, foarte exigentă, pentru că nu îmi place să dau gres si nu accept să pierdem”, completează în interviul ei la „Business Magazin”, Corina Martin.

Unde o mai fi parfumul scrisorilor de altădată?! Chiar si numai privitul pe o fotografie a Corinei Martin atrage pe drumul fără făgas, dar cu duh, al admiratiei, adună si înaripează cuvinte pentru alcătuirea unui eseu cu parfumul scrisorilor de altădată. Corina Martin inspiră un eseu cu un iures de cuvinte, un râu de cuvinte, frământându-si cu frenezie spumele valurilor.

Aceasta-i ceea ce merită omul de succes care este Corina Martin, ce întoarce vietii tributul sacrificiului. „Trebuie să recunosc”, spune, pentru „Business Magazin”, că cel mai adesea a avut de suferit familia din pricina carierei si a traseului meu profesional, dar si datorită imposibilitătii mele de a lăsa ceva neterminat sau nefinalizat. Am pus întotdeauna obligatiile profesionale pe primul plan, pentru că activitatea organizatională presupune foarte multă muncă si dedicatie, iar asta aduce sacrificii si renuntări si presupune neapărat puterea de a te pune în slujba celorlalti. Astfel rămâne foarte putin timp personal, pe care să îl dedic familiei”.

Profesionalismul închegat din dragoste cere vietii birul ei. Dar Corina Martin rămâne atât de veselă, atât de activă...! Este un om pe care cineva se poate bizui oricând, dacă învată de la personalitatea ei. De scris despre ea, însă, nu e usor! Inima capitulează în fata unei clipe de tresărire, îsi pierde avântul pe care îl are în tot ce vrea să desăvârsească. Despre Corina Martin nu se poate scrie într-o literatură tehnică. Despre Corina Martin se poate scie în literatura cifrată a bătăilor inimii. Se cere când se scrie despre Corina Martin, a se prelua pierduta simfonizare a scrisorilor de altădată, mesagere ale elegantei, armoniei, culturii, finetei conversatiei dintre oameni între care există raza unei lumini de admiratie returnabile din oglinda reciprocitătii.

Corina Martin este o doamnă elegantă, desăvârsit integrată în cultura si mersul economic al lumii actuale. Desi configurată în caleidoscopul activitătilor cotidiene românesti, este reprezentată în tabloul doamnelor elegante de altădată si rare azi, cu stiinta alegerii rafinate a vestimentatiei, cuceritoare si elegante, cu atentie la tot: îmbrăcminte, atitudine, conversatie! Desi nu are cultul corporalitătii, manifestă preocuparea riguroasă de a nu exprima nimic neglijent în prezenta ei publică. Îsi asumă starea materială foarte bună, ceea ce nu o proiectează ca o frondă fată de oamenii loviti de soartă.

E o exceptie si neconformitate aproape în rândul oamenilor din înalta societate care impun o neterminabilă distantă între ei si cei ce nu se pot ajuta singuri în cele mai umile si umilitoare angajamente financiare, nici pentru pâinea cea de toate zilele. Îsi lasă inima să o controleze. A făcut multe acte de binefacere, mai ales copiilor, nu întoarce spatele nimănui, nu pleacă de la fata celui care o roagă, punându-si vointa si fapta în serviciul multor actiuni caritabile.
Frumusetea, omenia, inteligenta, nobletea sunt fundatia identitătii spirituale a Corinei Martin! Orice creionare afectivă are în ea si o cât de vagă stirbire a exactitătii. În ce o priveste pe Corina Martin, aceasta provine de la probabile omisiuni pe care niciun cititor, si cu atât mai putin un scriitor nu le poate completa doar din privitul chipului ei pe fotografie sau cercetarea în nelimitatul Internet.

Comparatia dintre Corina Martin în persoană, aievea, si fotografia ei este egală cu a unui ochi mic deschis în fata lumii infinite! A o privi pe Corina Martin este a spera în canatul ferestrei iesirea soarelui!

(aurel.vzgheran@yahoo.com)





Aurel V. Zgheran    2/21/2015


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian