Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Un nou eveniment editorial ; ”Adevăr sau minciună – Pagini de istorie falsificată” de Dr. Alex Berca


Am avut posibilitatea în ultimii ani să aflăm din diverse surse informationale despre activitatea publicistică prin zeci de articole si editarea unor cărti scrise de Dr. Alex Berca, economist American de origine română,
În urmă numai cu doi ani apăruse în Editura Institutului European din Iasi, cartea ”Crizele economice si ciclicitatea lor”, un an mai târziu, în 2012, o altă editură ieseană, Sedcom , a publicat cartea ”Inceput de secol” a aceluias autor. În 2014, Editura TopForm din Bucuresti, i-a publicat lucrarea UCRAINA – Un punct de vedere geopolitic în care principalul cuvânt introductive a fost scris de către Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Ucrainei în România.

Ultimul eveniment editorial a fost realizat de către Editura Roprint din Cluj care a publicat în urmă cu o săptămână noua lucrare a Dr. Alexandru Berca: ”ADEVĂR si MINCIUNĂ – Pagini de istorie falsificată”.
Dintr-un dialog cu mai multi cititori ai lucrărilor Dr. Alex Berca, a reiesit că prin pregătirea sa universitară din tară ca economist si ca analist economic la nivel global i-a oferit autorului pe baza unei profunde si amănuntite activităti de cercetare, posibilitatea unor disecări a diverselor fapte si fenomene economice si social-politice la nivel micro, macro si mondo economic, fiind permanent în căutarea adevărurilor si a răspunsurilor pentru diversele fapte petrecute în trecut precum si stabilirea unora dintre tendintele ce vor putea avea loc în viitor.

Prin lucrarea Adevăr si Minciună, Dr. Alex Berca oferă cititorilor o imagine multilaterală asupra evolutiei unora dintre tările lumii care în secolul 19 si începutul secolului 20, au fost martorele unei evolutii explozive a sistemului capitalist bazat pe revolutia industrială si a introducerii masinismului. Tot odată autorul, prezintă reactia unora dintre creatorii unei noi filozofii: Marxismul , si în mod special a lui Karl Marx si Frederich Engels, cu privire la această evolutie social economică si politică. Conceptia filozofică a celor doi gânditori a stârnit tot felul de dezbateri încă de la începuturile activitătii lor si până în prezent între specialistii din domeniul economic, al stiintelor sociale si în special al celor din domeniul istoriei doctrinelor precum si a istoricilor.

Ceea ce retine în mod special atentia oricărui cititor al acestei noi lucrări a Dr. Alex Berca, este analiza activitătii lui Marx, Engels si a continuatorilor conceptiei marxiste printre care Lenin, Stalin si a celorlalti conducători ai tărilor din fostul lagăr al sistemului socialist precum si a celor care încă mai există. Din păcate întreaga filozofie marxistă a schimbat viata a sute de milioane de oameni de pe întregul glob – dar nu spre binele lor.
Prin întregul ei continut lucrarea se adresează unui cerc larg de cititori de diverse vîrste si cu preocupări în diverse domenii de activitate si cu diverse preocupări si interese în privinta evolutiei vietii din anumite tări. Autorul face uz de o multitudine de informatii mai putin cunoscute sau chiar necunoscute până nu de mult, fiind tinute sub un control deosebit în arhivele securitătii din diversele tări comuniste.

Autorul prezintă un volum mare de informatii din care reiese adevărul despre acesti conducători ai vietii social-politice si ideologice, despre viata lor personală si factorii care le-au influentat gândirea si deciziile pe care le-au luat.
Larga paletă de informatii ce se regăseste pe parcursul întregului volum, este constituită dintr-o multitudine de informatii printre care se pot enumera: note de subsol, o bogată sectiune de adnotări si o largă bibliografie. Un asemenea aparat
stiintific apreciat într-un mod deosebit de un număr mare de cercetători specialisti din diversele domenii ale stiintelor sociale reflectă rodul unui număr însemnat de ani de cercetare amănuntită a subiectului acestei lucrări.

Plasându-se pe o pozitie independentă de orice influentă politică, autorul prezintă diversele fapte, asa cum s-au petrecut sau continuă să aibă loc, în conditiile specifice ale vietii nationale si internationale.
Pe parcursul întregului volum, de circa 370 de pagini, Dr. Alex Berca face uz de nenumărate fapte, prezentând printr-o analiză amănuntită diversele aspecte ale vietii oamenilor din Europa secolului al 19-lea si continuând în partea a doua a lucrării cu evenimentele care s-au succedat înaintea si în timpul asa zisei revolutii din Rusia (1917).
Întregul volum reflectă preocuparea pentru găsirea adevăratelor cauze care au condus la creerea si răspândirea conceptiei marxiste în Europa si a adevăratelor cauze care au determinat declansarea evenimentului din Rusia anului 1917.

Nota personală a cărtii, bazată pe multiple fapte si evenimente se mentine în limitele unei obiectivităti care nu poate fi neglijată si care oferă cititorului posibilitatea urmăririi unor aspecte istorice si socio-economice în corelatia lor internatională, într-un mod deosebit de usor si plăcut de citit.
Numai astfel, afirmă Dr. Alex Berca, ”vom putea oferii tuturor celor interesati si în special tineretului actual si celui viitor, imaginea reală asupra unor personaje si evenimente care zeci de ani au fost contrafăcute, ascunzându-se realitatea si creindu-se în mod voit printr-o puternică propagandă o adevărată cortină în spatele căreia se ascundeau tot felul de realităti care mai de care mai compromitătoare pentru cei ce sustineau că luptă pentru si în favoarea maselor largi de oameni din întreaga lume, constituiau obiectivul esential al vietii lor”.
Cei care au continuat să dezvolte conceptia marxistă nu au făcut decât să-si creeze niste piedestale de unde îsi asigurau maximum de avantaje financiare si sociale transformându-se într-o pătură a unei noi burghezii create si sustinută prin forta armelor si a organelor de opresiune, fără să aibă nici un fel de suport moral în afară de aderare dintr-un spirit pur pragmatic si ipocrit la unicul partid de guvernare.
Minciuna care i-a condus spre aceste interese s-a reflectat imediat după asa zisa revolutie si după ce si-au asigurat si consolidat anumite pozitii cu multiple avantaje, creind si extinzând aparatele de constrîngere împotriva celor care le demascau adevărata gândire si comportamentul lor. Împotriva acestora considerându-i ca ”dusmani ai tării si ai partidului”, si-au creat istrumente de opresiune si teroare si au început să lovească cu o deosebită cruzime în clasele si păturile sociale care nu se aliniaseră la pretinsa politică a partidului de guvernământ pe care ei îl conduceau
Esenta acestui volum intitulat într-un mod deosebit de convingător si sugestiv:

Adevăr si Minciună este o poartă larg deschisă si o incitare spre cercetarea si mai amănuntită a diverselor aspect ale conceptiei marxiste si a evenimentului din 1917, oferind cercetătorilor posibilitatea căutării si descoperirii a noi aspect privind evolutia si rolul teoriei si practicii marxismului în subjugarea fortată a unor tări din fosta URSS si a satelitilor ei europeni si de pe alte continente.
Chiar dacă se mai găsesc unii care au încă nostalgia vechiului sistem socialist de pe urma cărora ei si familiile lor au beneficiat zeci de ani, noile cercetări vor putea evidentia minciuna ideologică pe care a promovat-o această neoburghezie.
Libertatea de exprimare a opiniilor si dovedirea realitătii trebuie să fie mobilul oricăror noi cercetări si idei progresiste care să dovedească speranta si posibilitatea creerii unei vieti mai bune pentru întreaga omenire printr-un efort comun si nu prin sloganuri sau mistificări de tip potemkimist.









Ruxandra Celabeu    11/28/2014


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian