Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Autoshow Toronto 2011:Concluzii

Toronto a fost inca o data gazda tirgului de masini. Mai precis la Toronto Convention Center, si-au dat intilnire toti producatorii de automobile de pe glob care, pe parcursul a doua saptamini au prezentat canadienilor si lumii intregi ultimele modele pentru anul 2011.
Prezent la eveniment cativa ani la rind ,am reusit sa ma strecor printre gloata de vizitatori si sa va prezint noutatile anului.

Intrat prin partea de nord a expozitiei dinspre Front Street in hala 300 gasesti firme ca Hyundai,Chrysler Toyota cu Lexus,Subaru,Audi Mercedes-Benz cu Smart si automobilul lor de
lux Maybach, Voltwagen si Mitsubishi..
Sunt impresionat de faptul ca spatiul de exponate al firmei coreene Hyunday are cam aceleasi dimensiuni ca si americanii de la Chrysler.
Ba mai mult coreenii prezinta o masina futurista electrica,aerodinamicitate buna impopotonata cu o multitudine de lumini,majoritatea leduri. Oglinzile laterale sunt inlocuite cu camera de luat vederi iar masina este in mare proportie din sticla ori plastic.Nu am reusit sa imi dau seama de material deoarece era amplasata pe un postament rotativ.Bineinteles datele tehnice lipseau cu desavirsire,tinute secret pentru viitor
Ca o observatie nu erau foarte multi vizitatori in acest sector,majoritatea facindu-si poze cu marci de lux precum BMW,Mercedes ori Audi in final cumparind hundayul datorita atit pretului cit si dotarilor cu care vine masina.Pe acelasi palier Chryslerul si Jeep.Frumos Jeepul Grand Cherokee cu un pret pina in 50.000 dolari motor intre 3.6 l V6 sau 5.7l V8. Toyota incearca sa cucereasca un segment de cumparatori tineri cu noua mixtura numita Scion.Forme cam butucanoase mai ales la Scion IQ si XB iar TC e …Toyota. Pret marisor,performante modeste.
La Audi modelul A6 are un motor in V6 ce dezvolta 300HP,A8 cu 4.2l si consum de 13 l/km
insa pretul de 126.000 dolari e prohibit.Ca masina sport R8 Spyder cu un motor in V10 de 5.2l si o putere de 525hp rivalizeaza cu toate automobilele din bransa.Pina si pretul,undeva aproape de 200,000 dolari.
Subaru au prezentat conceptul lor de hybrid numit Tourer reprezentind noua gindire in domeniu imbinind designul si tehnologia eco friendly.Acelasi motor Subaru-boxer de 2.0 l si o baterie litiumion ofera,cu o aerodinamicitate perfecta,un consum minim de benzina. Multa sticla si usi deschizindu-se in sus egalizind cu o vizibilitate extraordinara pentru sofer. Poze cu mascota Subaru Forester-luptatorul Sumo si trecem la Mercedes. Germanii au avut anul tre cut o buna crestere a vinzarilor-cu 16%- datorita politicii preturilor. Incercarea lor de a le cobori a avut success iar modelele din B-class se apropie de 30.000 $.Modelul de mic litraj Smart mi se pare tot urit iar pe autostrada parca il duce vintul canadian dintr-o parte in alta.In schimb daca vrei lux poti alege limuzina Maybach 57&62S si platesti undeva intre 400.000 si 1.500 000.
La BMW am retinut un model din clasa 3 interesanta fiind vopseaua-frozen black-ce se potrivea perfect cu eleganta marcii.Parerea mea este ca aceasta clasa imbina perfect pretul cu calitatea.Pentru 2011 au noutati la seria X6 cu un motor turbo,V8 si 400hp designul continuind trendul din industrie spate ridicat,forma picatura de ploaie. Mini Cooper detinut de germane are forma unei masini stabile insa habitacul e strimt.Nu si pretul care depaseste cu multimedia clasei. De retinut Mini Cooper Clubman.
O mare surpiza este reaparitia pe piata nord-americana a producatorului Italian FIAT.
Consi data de unii specialist o masina europeana modesta am fost surprins de marimea preturilor.
Peste 20.000 pentru o masina mica,care de fapt pleaca de la 16.000 si ajunge cu FIAT 500 LOUNGE la suma mentionata.
Pasionatii de masini unicat au trebuit sa coboare la subsol,nivelul 100 unde erau expuse masini din categoria speciala.Ca un Rolls-Royce Phantom ajunge la 500.000,Aston Martin la 250 Bentley Mulsanne la 400.000 nu mira pe nimeni Neasteptata a fost masina canadiana cu o forma sport buna si-se pare-motor frantuzesc.
Intre Lamborghini,Ferrari si Maserati un putin de autohton te face mai mindru.Numita HTT/PLETORA este fabricate linga Montreal de o firma specializata in design si productie pentru supermasini.Sper ca vor avea succes.
Partea de sud a complexului a prilejuit intilnirea cu americanii de la GM.Pe nivelul 800 din marcile firmei un spatiu marisor a fost alocat promovarii chevroletului Cruze.Din categoria masinilor mici a cistigat déjŕ premiul de cea mai buna masina mica in cadrul concursului TestFest. Pretul intre 15-25.00 e ok. Mi-a placut cadillacul cu ale lui CTS Sedan,Coupe si Wagon.Motor de 6 l in V8 si o putere de 600hp.
Pretul in jur de 80.000.La electrice stau bine, Un Chevy Volt si sageata Cadillac Converj,ele ganta,forme colturoase si aggressive.Mai mentionam Fordul cu Ford Explorer bun la consumul de benzina si pręt,Volvo si Land Rover branduri de lux,la fel ca si Jaguar.
Din ce in ce mai multi producatori incearca producerea unor masini electrice.Pasii sunt prea timizi insa se observa o crestere a Interesului in domeniul eco-friendly.Germanii de la Voltwagen au Blue E-Motion si E-Up.Audi
Cu A1 E-Tron si Rs E-Tron.Americanii cu Ford Focus E si Ford Transit Connect.GM cu Chevy volt,Honda cu FitEV si exemplele ar putea continua.Creste numarul de kilometrii parcursi cu o incarcare a bateriei de la 120 pina la 350, automobilul Tesla Roadster.
Crizele tot mai dese in domeniul petro-chimic si protejarea mediului inconjurator ne obliga sa gasim in-
locuitori banalei benzine.

Cezar Popescu     3/16/2011


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian