Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Hawai'i, O'ahu, Waikiki

Cand Victor Jr. mi-a zis ca se insoara m-am bucurat.
Cand mi-a zis ca vrea sa o faca in Honolulu, Hawii, bucuria a devenit mai mare.
Insulele arhipelagului Hawaii, aruncate undeva in mijloc de Pacific, au fost si raman nume de poveste.
Ani in urma, in copilarie, cand vroiam sa zicem de ceva, sau cineva, ca se afla undeva departe, departe, ziceam ca a plecat ....la Honolulu.
Honolulu, asezat pe insula Oahu, este metropola capitala a statului Hawaii, stat care in August a sabatorit o jumatate de veac. Tineretea, vizibila in arhitectura moderna si indrazneata a cladirilor guvernamentale care se innalta cu respect in preajma vechilor vestigii pastratoare a istoriei si culturii Polineziene.
Amintim muzeul Bishop de curand intregit cu galleria Hawaiian Hall si Palatul Iolani, costruit de Regele Kalakaua – singurul palat regal de pe teritoriul Statelor Unite.
Iubitorul de istorie nu va fi desamagit in Oahu. Memorialul Arizona este monumentul ridicat deasupra epavei crucisetorului scufundat de atacul Japonez asupra portului Pearl Harbor in 1941. Si acum, din corpul navei, ajung la suprafata picaturi de ulei. Marinarii le numesc ‘lacrimi negre’. Tot aici se afla crucisetorul Missouri, la bordul caruia a fost semnata capitularea Japoniei in razboiul in care Statele Unite au intrat dupa infamul atac din Pearl Harbor.
Cei 365 km de litoral ai insulei Oahu, marginesc o suprafata de1500 km. patrati. Soselele moderne il imbie pe turist sa descopere intreaga frumusete a insulei de la volanul masinii inchiriate care bineinteles este decapotabila .Cu mare usurintza se poate ajunge la gradina botanica Wahiawa – un paradis in paradis, la Dole Plantation unde invatzam cum se taie un ananas, la plaja Kailua unde plimbarea cu caiacul este aproape obligatorie, la plaja Mokuleia unde cei indemanatici si antrenati plutesc pe ocean carati de vantul ce le umfla panza de zmeu, sau poposind pentru a gusta faimosii shrimpi cu usturoi, la ‘Giovani’s Shrimp Truck’. Sa nu uit sa mentionez Centrul Cultural Polinesian, unde opt sate din diferite insule se intrec in prezentarea obiceiurilor, cantecelor si dansurilor specifice. Vizita trebuie incheiata cu faimoasa cina ‘Luau’ unde felul principal este purcelusul care s-a copt in groapa cu jar, invelit in frunze de banana si imbalsamat cu toate mirodenile lumii.
Sant multe de facut in Oahu.
Sa nu uitam de Diamond Head. Este unul din cele mai cunoscute cratere vulcanice din lume. Vulcanul stins de vreo 150 de milenii este brazdat de poteci bine intretzinute care il fac accesibil si celor mai putzin atletici. Efortul de a urca pana in varf, la 760 de piciore, este rasplatit de minunata vederea panoramica – oceanul, plajele si Waikiki.
Waikiki este numele oraselului/cartier al metropolei Honolulu.
In jurul lui 1800, s-a nascut ca statiune de odihna pentru familia regala care era indragostita de surfing. Acum mai toate lanturile hoteliere ale lumii sant reprezentate aici.
Kalakaua Avenue, bulevardul de promenada are nenumarate magazine care mai de care mai sofisticate si in care eu intru ca la muzee – de vazut numai. La cumparaturi, vizitatorii din Japonia par mai numerosi decat cei din Nord America.
Minunatia numita Wikiki, ramane insa plaja - nisipul auriu si oceanul de azur, scaldate in fiecare dimineatza de soarele care se ridica dinspre Diamond Head. Un adevarat paradis.
In acest paradis a venit Victor jr. sa se insoare cu Jennifer.
Felicitari.


Victor Mirea Sr.    1/13/2011


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian